Απίθανο εκμέκ κανταΐφι

Bαθμολογία: 4.9677
       
 
31 ψήφοι
lianaki, 07.02.12

Περιγραφή

Είναι από τα πιο τέλεια εκμέκ που έχω φάει και δεν υπάρχει περίπτωση να μη μου ζητήσουν τη συνταγή όποιοι το έχουν δοκιμάσει. Μέχρι και κάποιοι άνδρες μου ζήτησαν τη συνταγή για να τη δώσουν στις γυναίκες τους.

Απίθανο εκμέκ κανταΐφι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 125 γρ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 50 γρ. ασπρισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Για το σιρόπι:

  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 800 γρ. νερό

Για την κρέμα:

  • 1900 γρ. γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια (αυτή που βράζουμε)
  • 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250-300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  • 4 βανίλιες
  • 4 αυγά

Για το γαρνίρισμα:

  • 2 φακελάκια garni βανίλια
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Φτιάχνει: 30-40 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε στο ταψί το κανταΐφι (ξεξασμένο) χωρίζουμε δηλ. τις τρίχες του κανταϊφιού όσο καλύτερα μπορούμε.
  2. Καίμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στο κανταΐφι να πάει παντού, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (160 βαθμούς) ώσπου να πάρει χρώμα. Το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά (το κάνουμε τούμπα δηλ.) για να ξεροψηθεί γύρω-γύρω.
  3. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά μας για 10-12 λεπτά να δέσει καλά.
  4. Σιροπιάζουμε το κρύο κανταΐφι με το καυτό σιρόπι.
  5. Φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το σιμιγδάλι, το άνθος αραβοσίτου και τα ρίχνουμε όλα αυτά στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια.
  6. Όταν πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες, την ανακατεύουμε και τη στρώνουμε πάνω στο κανταΐφι.
  7. Όταν κρυώσει η κρέμα τελείως, στρώνουμε τη σαντιγί (φτιάχνουμε την garni σύμφωνα με τις οδηγίες).
  8. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ πάντα φρέσκο βούτυρο όταν το φτιάχνω και μοσχοβολάει απίστευτα!!! Η δόση είναι για ένα μεγάλο ταψί 35Χ40. Τη συνταγή αυτή την κάνω χρόνια και είναι από το βιβλίο της Αναστασίας Λάγγα. 

Σχετικές συνταγές

    60 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από basilo 20, 9-2-12  
    πραγματικα ειναι πολυ ωραια συνταγη εγω κανω της αργυρως η μονη διαφορα ειναι στην κρεμα που ειναι με γαλα αβγα και κορν φλαουερ αλλα το αποτελεσμα ειναι ακριβως οπως της ανθος αραβοσιτου,την σαντυγι την βαζω με κορνε και απο πανω κανελα και τριμενο καρυδι,μπραβο που την ανεβασες
    #
    Σχόλιο από lianaki, 10-2-12  
    Σ' ευχαριστώ πολύ basilo 20 για τα πιρουνάκια, αν δοκιμάσεις και τη συγκεκριμένη κρέμα, είμαι σίγουρη ότι θα εκπλαγείς με τη γεύση της.
    #
    Σχόλιο από argious, 10-3-12  
    καιρο εψαχνα να βρω μια ωραια συνταγη για εκμεκ ακουγεταιι τελεια!! θα μπορουσα αντι για αμυγδαλο να βαλω φυστικι??
    #
    Σχόλιο από lianaki, 10-3-12  
    Φυσικά!!! Αν σου αρέσει περισσότερο το φιστίκι μπορείς να βάλεις τέτοιο.
    #
    Σχόλιο από simela1975, 20-8-12  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ.ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΕΚΜΕΚ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΑΠΙΘΑΝΟ!ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΩ.ΝΑΣΑΙΚΑΛΑΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΣ.(ειναι λιγο σπαστικο το μετρημα αλλα το αποτελεσμα δικαιωνει.μπραβο!!!)
    #
    Σχόλιο από lianaki, 22-8-12  
    simela1975 σ' ευχαριστώ πολύ για τη βαθμολογία σου, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε :)
    #
    Σχόλιο από Mimix, 25-9-12  
    Καταπληκτικό τα πέντε πιρουνάκια είναι λίγα από εμένα δέκα ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από lianaki, 26-9-12  
    Σ' ευχαριστώ Mimix, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε :)
    #
    Σχόλιο από chrysaki21, 16-10-12  
    Ο τίτλος τα λέει όλα!!!ΑΠΙΘΑΝΟ κυριολεκτικά!
    Το έφτιαξα το σ-κ,οι δικοί μου ξετρελαθηκαν!!!ελαφρυ,υπεροχη γευση,οχι πολυ γλυκό και απιστευτη κρεμα!!!πολλα συγχαρητηρια!!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 17-10-12  
    chrysaki21 χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε :*
    #
    Σχόλιο από newcook, 25-10-12  
    Την συνταγή την βρήκα εύκολη και έχω ανεβάσει photo. Τα πιρουνάκια όμως αύριο. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα, το έφτιαξα για αύριο που έχω τραπέζι, οπότε εις αύριο τα σπουδαία. Έκανα μια μικρή αλλαγή στην βάση με το καταϊφι. Η συσκευασία που βρήκα ήταν 450gr, οπότε έβαλα 100gr αμύγδαλα.
    #
    Σχόλιο από newcook, 27-10-12  
    Πέντε πιρουνάκια από εμένα και απο τους καλεσμένους μου. Το γλυκό έγινε ανάρπαστο... Απο το μεγάλο μου ταψί έμειναν 3 κομμάτια.
    #
    Σχόλιο από lianaki, 27-10-12  
    Σ' ευχαριστώ newcook :)
    Χαίρομαι που το ευχαριστήθηκε όλη η παρέα σου!
    #
    Σχόλιο από Ζουμερή Ντομάτα, 29-10-12  
    Χίλια ευχαριστώ για αυτή την υπέροχη συνταγή που ξετρέλανε εμένα αλλά και τους καλέσμένους στην γιορτή του αγαπημένου μου.. Ξετρελάθηκαν στην κυριολεξία.Εκείνο που άρεσε σε όλους μας ήταν ότι δεν βγαίνει υπερβολικά γλυκό αλλά κρατάει λίγο..
    #
    Σχόλιο από lianaki, 31-10-12  
    Εγώ σ' ευχαριστώ για τα θετικά σου σχόλια και τη βαθμολογία!
    Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε! :)
    #
    Σχόλιο από loula, 31-10-12  
    To πιο τέλειο εκμέκ ..ευχαριστώ ειλικρινά για την απίθανη συνταγή.....
    #
    Σχόλιο από lianaki, 31-10-12  
    Εγώ σ' ευχαριστώ loula!!! Να' σαι καλά!!!
    #
    Σχόλιο από christmast, 26-12-12  
    Πεντανόστιμο γλυκό και ελαφρύ. Τα αμύγδαλα τα καραμέλωσα κιόλας. Σου ανεβάζω και φωτογραφία. Καλές γιορτές!
    #
    Σχόλιο από Piter Pan, 27-12-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    45 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από basilo 20, 9-2-12  
    πραγματικα ειναι πολυ ωραια συνταγη εγω κανω της αργυρως η μονη διαφορα ειναι στην κρεμα που ειναι με γαλα αβγα και κορν φλαουερ αλλα το αποτελεσμα ειναι ακριβως οπως της ανθος αραβοσιτου,την σαντυγι την βαζω με κορνε και απο πανω κανελα και τριμενο καρυδι,μπραβο που την ανεβασες
    #
    Σχόλιο από simela1975, 20-8-12  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ.ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΕΚΜΕΚ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΑΠΙΘΑΝΟ!ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΩ.ΝΑΣΑΙΚΑΛΑΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΣ.(ειναι λιγο σπαστικο το μετρημα αλλα το αποτελεσμα δικαιωνει.μπραβο!!!)
    #
    Σχόλιο από Mimix, 25-9-12  
    Καταπληκτικό τα πέντε πιρουνάκια είναι λίγα από εμένα δέκα ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από lianaki, 26-9-12  
    Σ' ευχαριστώ Mimix, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε :)
    #
    Σχόλιο από chrysaki21, 16-10-12  
    Ο τίτλος τα λέει όλα!!!ΑΠΙΘΑΝΟ κυριολεκτικά!
    Το έφτιαξα το σ-κ,οι δικοί μου ξετρελαθηκαν!!!ελαφρυ,υπεροχη γευση,οχι πολυ γλυκό και απιστευτη κρεμα!!!πολλα συγχαρητηρια!!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 17-10-12  
    chrysaki21 χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε :*
    #
    Σχόλιο από newcook, 25-10-12  
    Την συνταγή την βρήκα εύκολη και έχω ανεβάσει photo. Τα πιρουνάκια όμως αύριο. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα, το έφτιαξα για αύριο που έχω τραπέζι, οπότε εις αύριο τα σπουδαία. Έκανα μια μικρή αλλαγή στην βάση με το καταϊφι. Η συσκευασία που βρήκα ήταν 450gr, οπότε έβαλα 100gr αμύγδαλα.
    #
    Σχόλιο από newcook, 27-10-12  
    Πέντε πιρουνάκια από εμένα και απο τους καλεσμένους μου. Το γλυκό έγινε ανάρπαστο... Απο το μεγάλο μου ταψί έμειναν 3 κομμάτια.
    #
    Σχόλιο από lianaki, 27-10-12  
    Σ' ευχαριστώ newcook :)
    Χαίρομαι που το ευχαριστήθηκε όλη η παρέα σου!
    #
    Σχόλιο από Ζουμερή Ντομάτα, 29-10-12  
    Χίλια ευχαριστώ για αυτή την υπέροχη συνταγή που ξετρέλανε εμένα αλλά και τους καλέσμένους στην γιορτή του αγαπημένου μου.. Ξετρελάθηκαν στην κυριολεξία.Εκείνο που άρεσε σε όλους μας ήταν ότι δεν βγαίνει υπερβολικά γλυκό αλλά κρατάει λίγο..
    #
    Σχόλιο από lianaki, 31-10-12  
    Εγώ σ' ευχαριστώ για τα θετικά σου σχόλια και τη βαθμολογία!
    Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε! :)
    #
    Σχόλιο από loula, 31-10-12  
    To πιο τέλειο εκμέκ ..ευχαριστώ ειλικρινά για την απίθανη συνταγή.....
    #
    Σχόλιο από lianaki, 31-10-12  
    Εγώ σ' ευχαριστώ loula!!! Να' σαι καλά!!!
    #
    Σχόλιο από christmast, 26-12-12  
    Πεντανόστιμο γλυκό και ελαφρύ. Τα αμύγδαλα τα καραμέλωσα κιόλας. Σου ανεβάζω και φωτογραφία. Καλές γιορτές!
    #
    Σχόλιο από Piter Pan, 27-12-12  
    #
    Σχόλιο από Dortheodor, 2-1-13  
    Απλά ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από noyfaro, 3-1-13  
    πολυ πολυ καλο μπραβο
    #
    Σχόλιο από lianaki, 18-1-13  
    Σας Ευχαριστώ για τα πιρουνακια!!!
    Δεν ξέρω γιατι σου βγήκε αραιή η κρέμα. Μήπως δεν μετρησες σωστά τα υλικά; Ήταν αραιή και μετά που πάγωσε στο ψυγείο;
    #
    Σχόλιο από noyfaro, 20-1-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    14 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από lianaki, 10-2-12  
    Σ' ευχαριστώ πολύ basilo 20 για τα πιρουνάκια, αν δοκιμάσεις και τη συγκεκριμένη κρέμα, είμαι σίγουρη ότι θα εκπλαγείς με τη γεύση της.
    #
    Σχόλιο από argious, 10-3-12  
    καιρο εψαχνα να βρω μια ωραια συνταγη για εκμεκ ακουγεταιι τελεια!! θα μπορουσα αντι για αμυγδαλο να βαλω φυστικι??
    #
    Σχόλιο από lianaki, 10-3-12  
    Φυσικά!!! Αν σου αρέσει περισσότερο το φιστίκι μπορείς να βάλεις τέτοιο.
    #
    Σχόλιο από lianaki, 22-8-12  
    simela1975 σ' ευχαριστώ πολύ για τη βαθμολογία σου, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε :)
    #
    Σχόλιο από noyfaro, 8-1-13  
    εκανα το γλυκο μου βγεικε σουπερ αλλα η κρεμα δεν ηταν πολυ σφηκτη γιατι?
    #
    Σχόλιο από argiro22, 21-5-13  
    ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ..? ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΩΡΑΙΟ Η ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ..ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ...?
    #
    Σχόλιο από mpilio, 27-5-13  
    κατι δεν εχω καταλαβει την μαρεγκα που την βαζω?στην κρεμα ?ποτε?απαντηστε καποια παρακαλω θελω να το φτιαξω ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από γιαννα1975, 23-6-13  
    την μαρεγκα ποτε την προσθετουμε? μεσα στην κατσαρολα ενω βραζει η κρεμα?
    #
    Σχόλιο από Symeoni, 27-7-13  
    καλημερα σας!!
    Μπορω αντι για σιμιγδαλι να βαώ νισεστε?
    #
    Σχόλιο από lianaki, 29-10-13  
    Mapanana σ' ευχαριστω πάρα πολύ!
    Χαιρομαι πολυ που σας άρεσε και το ευχαριστηθηκατε!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 16-11-13  
    Γεια σου Ειρήνη. Τα υλικα αυτα τα χτυπάω στο μίξερ και ξεκινάω πρώτα από τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρεγκα και μετα βαζω σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά, πάντα χτυπώντας στο μίξερ, αλλα μικρότερη ταχύτητα απ'ότι στην αρχή. Αφου εχουν ανακατευτει ολα Καλά, τα ρίχνω στο ζεστό γάλα.
    Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 18-11-13  
    Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγουλα!!
    Οσων αφορά το κανταιφι, πιστεύω και τα δυο που είπες θα έπαιξαν ρόλο.
    Το σιροπι όμως πιστεύω ότι ευθύνεται περισσότερο.
    Αν βρασει παρα πολύ και γινει πολυ πηχτό δεν μπορεί να το απορροφήσει εντελώς το κανταιφι.
    Οποτε την επόμενη φορα λιγο λιγότερο βράσιμο-δέσιμο.
    Αυτο το ειχα πάθει εγώ κάποια στιγμή που έκανα το αντίθετο, δηλαδή καυτό κανταιφι-κρυο σιρόπι. Δε μου σιρόπιασε ομοιόμορφα και ήταν λίγο "χάλια".
    Σ 'ευχαριστώ πάντως που δοκιμασες τη συνταγή και που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 4-1-14  
    Σας ευχαριστω για τα σχόλια και τις βαθμολογίες!
    Ksotis θα κοιταξω για τις δικες σου παραλλαγές που έγραψες.
    Καλη χρονιά σε όλους!!
    #
    Σχόλιο από lianaki, 18-3-14  
    Χτυπάς τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και βάζεις μέσα στη μαρέγκα τα υπόλοιπα υλικά που γράφω.
    Αφού ενσωματωθούν όλα αυτά τα υλικά πολύ καλά, τότε τα ρίχνουμε στο ζεστό (όχι καυτό) γάλα ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να πήξει.
    Μη στεναχωριέσαι δεν θα σου κόψει :)

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ksotis, 8-12-13  
    ΑΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΑΠΛΩΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΗΘΕΛΕ 200gr ΣΙΡΟΠΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑΨΙ 35*45 750gr ΚΑΝΤΑΙΦΙ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ 500gr ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΑΤΑΙΦΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ,ΚΡΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΛΙΓΟΣΤΟ.ΕΠΙΣΗΣ ENA ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ GARNI EINAI AΡΚΕΤΟ,ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ Η ΓΕΥΣΗ.ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΑΓΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της krhtikopoyla
    siropiasta
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 751 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 91 αγαπημένων συνταγών, του/της j-lovecooking
    Τα σιροπιαστά μου
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της Olive83