Απίθανο παγωτό φράουλα

Bαθμολογία: 4.2667
       
 
15 ψήφοι
let44taki, 20.04.10

Περιγραφή

Η συνταγή αυτή είναι της Μπαρμπαρίγου. Είναι εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη. Το αγαπημένο παγωτό της κόρης μου!!!! Βάζω φράουλες στον καταψύκτη και το φτιάχνω όλο το χρόνο!!!!

Απίθανο παγωτό φράουλα
photo: lixoudia

Συνταγή από:

let44taki

8 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 450 γρ.φράουλες
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει παχύρευστη, σαν γιαούρτι.
  2. Σε μπλέντερ λιώνουμε τις φράουλες με την άχνη και το μπαλσάμικο. Το βάζουμε μια ώρα στο ψυγείο και μετά ενώνουμε με την κρέμα.
  3. Το βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε 2 ώρες το χτυπάμε. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν πρωτοείδα τη συνταγή ήμουν δύσπιστη για το ξίδι. Όμως του πάει τέλεια, τονίζει τη γεύση της φράουλας και το νοστιμίζει απίστευτα!!!! Αν το δοκιμάσετε θα κολλήσετε!!!

Σχετικές συνταγές

    33 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από WhoAmI, 22-4-10  
    Είμαι στη φάση της κατάψυξης και πολύ περίεργη για το αποτέλεσμα. Θα επανέλθω με εντυπώσεις!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 22-4-10  
    Για πόσες μερίδες είναι;
    #
    Σχόλιο από let44taki, 22-4-10  
    Βγαίνει κάτι λιγότερο από 1 λίτρο
    #
    Σχόλιο από ΔΙΑΜΑΝΤΩ, 22-4-10  
    Ειλικρινα αυτη την συνταγη της Μπαρμπαριγου την κανω εδω και 2 χρονια.Ειναι το κατι άλλο! Πανευκολη κα ειδικα σπιτικη συνταγη.
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 22-4-10  
    Να ρωτήσω κάτι στην κατάψυξη αν το βάλω δεν θα παγώσει? Δεν θα μπορώ να το ανακατέψω έτσι νομίζω
    #
    Σχόλιο από let44taki, 22-4-10  
    Μέσα σε δυο ώρες δεν προλαβαίνει να παγώσει και επειδή την έχω φτιάξει άπειρες φορές αν δοκιμάσεις θα δεις ότι το χρειάζεται για να μην έχει κρυστάλλους. Επίσης το βγάζουμε 10΄νωρίτερα για να μπορούμε να το σερβίρουμε ευκολότερα. Μια δοκιμή θα σε πείσει!! Άλλωστε δεν έχεις να χάσεις και πολλά, μάλλον να κερδίσεις.
    #
    Σχόλιο από WhoAmI, 22-4-10  
    Τελειο! Έβαλα μέσα και κομματάκια πτι-μπερ. Έγινε τόσο αφράτο που δεν χρειάζεται να βγει νωρίτερα από την κατάψυξη. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
    #
    Σχόλιο από let44taki, 22-4-10  
    Χαίρομαι που σας άρεσε!!! Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από babystar, 24-4-10  
    Όντως, είναι το κάτι άλλο η φράουλα με το μπαλσάμικο!Την έχω δοκιμάσει κι εγώ και ξετρελλαθήκαμε οικογενειακώς!
    #
    Σχόλιο από danah2008, 27-4-10  
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΠΑΓΩΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ...ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!!!!!!!
    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από boulaki, 5-5-10  
    Χτυπάμε κρέμα γάλακτος ή φυτική σαντιγύ που χρησιμοποιεί η Μπαρμπαρίγου στο παγωτό βανίλια????? θέλω να το φτιάξω σήμερα για τον γιο μου. Ελπίζω να αξίζει!!!
    #
    Σχόλιο από aretiagelos, 11-5-10  
    telio akougente.otan les to xtipame kathe 2 ores ti enois??me to mixer?
    #
    Σχόλιο από let44taki, 11-5-10  
    Ναι, με το μίξερ το χτυπάμε για να γίνει αφράτο και να μην κάνει κρυστάλλους,aretiagelos.
    #
    Σχόλιο από aretiagelos, 11-5-10  
    ax na se kala!!tha to ftikso!!
    #
    Σχόλιο από stelia, 5-6-10  
    Συγχαρητήρια!!!!! Την έχω φτιάξει 2 φορές μέχρι τώρα και μάλιστα την διπλή δόση γιατί είναι λίγη ποσότητα!!!! Είναι γρήγορη, εύκολη και κυρίως πεντανόστιμη!!!!! Τα 5 πηρουνάκια δικά σου με αγάπη!!!!
    #
    Σχόλιο από aretiagelos, 8-6-10  
    na rotiso.exo agorasi pagoto8ikes.an to valo eki.pos 8a to xtipiso me to mixer??i den xriazete?
    #
    Σχόλιο από let44taki, 8-6-10  
    Aretiagelos, μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες μέχρι τέλους και όταν το χτυπήσεις τελευταία φορά να το μοιράσεις στις παγωτοθήκες.Αλλιώς μπορείς από την αρχή να το μοιράσεις στις θήκες, θα είναι σαν γρανίτα. Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από stylian, 11-6-10  
    απιθανο!!!!το εχω κανει τρεις φορες μεσα σε 10 μερες γιατι αρεσε της κορης μου.να σας πω οτι ετρωγε μεχρι τωρα μονο βανιλια.
    με αυτο το παγωτο αρχισε να τρωει τις φραουλες.
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 12-6-10  
    Μιαμ μιαμ τι τέλειο παγωτό φράουλα! Το έφτιαξα με τα παιδιά μου και ήδη πρωτού παγώσει άρχησε η κατανάλωση!!
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 13-6-10  
    Δυστυχώς δεν με ενθουσίασε το παγωτό. Η υφή του θύμιζε περισσότερο γρανίτα ή σορμπέ και η γεύση του παγωτό γιαούρτι, το οποίον δεν τρώω. Ήταν ελαφρώς ξινό, δηλαδή, παρ' όλο που οι φράουλες ήταν ώριμες και γλυκιές.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από WhoAmI, 22-4-10  
    Είμαι στη φάση της κατάψυξης και πολύ περίεργη για το αποτέλεσμα. Θα επανέλθω με εντυπώσεις!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΑΜΑΝΤΩ, 22-4-10  
    Ειλικρινα αυτη την συνταγη της Μπαρμπαριγου την κανω εδω και 2 χρονια.Ειναι το κατι άλλο! Πανευκολη κα ειδικα σπιτικη συνταγη.
    #
    Σχόλιο από WhoAmI, 22-4-10  
    Τελειο! Έβαλα μέσα και κομματάκια πτι-μπερ. Έγινε τόσο αφράτο που δεν χρειάζεται να βγει νωρίτερα από την κατάψυξη. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
    #
    Σχόλιο από let44taki, 22-4-10  
    Χαίρομαι που σας άρεσε!!! Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από babystar, 24-4-10  
    Όντως, είναι το κάτι άλλο η φράουλα με το μπαλσάμικο!Την έχω δοκιμάσει κι εγώ και ξετρελλαθήκαμε οικογενειακώς!
    #
    Σχόλιο από danah2008, 27-4-10  
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΠΑΓΩΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ...ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!!!!!!!!
    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από stelia, 5-6-10  
    Συγχαρητήρια!!!!! Την έχω φτιάξει 2 φορές μέχρι τώρα και μάλιστα την διπλή δόση γιατί είναι λίγη ποσότητα!!!! Είναι γρήγορη, εύκολη και κυρίως πεντανόστιμη!!!!! Τα 5 πηρουνάκια δικά σου με αγάπη!!!!
    #
    Σχόλιο από stylian, 11-6-10  
    απιθανο!!!!το εχω κανει τρεις φορες μεσα σε 10 μερες γιατι αρεσε της κορης μου.να σας πω οτι ετρωγε μεχρι τωρα μονο βανιλια.
    με αυτο το παγωτο αρχισε να τρωει τις φραουλες.
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 12-6-10  
    Μιαμ μιαμ τι τέλειο παγωτό φράουλα! Το έφτιαξα με τα παιδιά μου και ήδη πρωτού παγώσει άρχησε η κατανάλωση!!
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 13-6-10  
    Δυστυχώς δεν με ενθουσίασε το παγωτό. Η υφή του θύμιζε περισσότερο γρανίτα ή σορμπέ και η γεύση του παγωτό γιαούρτι, το οποίον δεν τρώω. Ήταν ελαφρώς ξινό, δηλαδή, παρ' όλο που οι φράουλες ήταν ώριμες και γλυκιές.
    #
    Σχόλιο από let44taki, 14-6-10  
    Μου κάνει εντύπωση ginger, η παρατήρησή σου.Το παγωτό αυτό δεν έχει την υφή της γρανίτας λόγω της κρέμας γάλακτος.Μήπως δεν το χτύπησες ενδιάμεσα να αφρατέψει. Όσο για το ξινό μάλλον έφταιγε η φράουλα γιατί το φτιάχνω πολύ συχνά και μόνο ξινό δεν είναι.
    #
    Σχόλιο από Litsamyr, 19-6-10  
    ΤΟ ΠΑΓΩΤΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ GARNI ΑΝΤΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΗΣΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
    #
    Σχόλιο από let44taki, 28-5-11  
    Πλένω καλά τις φράουλες, καθαρίζω το κοτσάνι και τις αφήνω να στραγγίξουν καλά. Τις φυλάω σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Όταν θελήσω να φτιάξω το παγωτό τις αφήνω για λίγο εκτός ψυγείου και τις πολτοποιώ παγωμένες. Έτσι ελαχιστοποιώ το χρόνο που παγώνει και το παγωτό.
    #
    Σχόλιο από timoleonteo, 18-6-11  
    η λογικη με balsamico λεει οχι,η γευση ομως σε στελνει στον παραδεισο!!!παρα πολυ καλη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από mariapapa24, 5-5-12  
    μου θυμησε παγωτο γιαουρτι με γευση φραουλα! δεν μου αρεσε.
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 6-6-12  
    Και γρανίτα θύμιζε και ξινό ήταν και σκληρό με κρυσταλλάκια...
    #
    Σχόλιο από milva, 2-7-13  
    Υπέροχο ! Το έχω φτιάξει 4-5 φορές μέχρι τώρα και τα παιδιά μου ξετρελαίνονται.Χθες το ξαναέφτιαξα και έγινε ανάρπαστο.Αυτή τη φορα κρατησα και μισό κιλό φραουλες καθαρισμένες(από το κοτσανάκι τους)στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.Ελπίζω να μη νερουλιασουν οι φραουλες και δε γίνει καλό το παγωτό.Απλώς γιατί μας αρέσει πολύ είπα να τις καταψύξω μιας και δε νομίζω να ξαναβρώ στη λαϊκη.Ξέχασα να πω οτι πραγματικά το μπαλσάμικο κανει τη διαφορά.
    #
    Σχόλιο από murto, 29-3-14  
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ!

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 22-4-10  
    Για πόσες μερίδες είναι;
    #
    Σχόλιο από let44taki, 22-4-10  
    Βγαίνει κάτι λιγότερο από 1 λίτρο
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 22-4-10  
    Να ρωτήσω κάτι στην κατάψυξη αν το βάλω δεν θα παγώσει? Δεν θα μπορώ να το ανακατέψω έτσι νομίζω
    #
    Σχόλιο από let44taki, 22-4-10  
    Μέσα σε δυο ώρες δεν προλαβαίνει να παγώσει και επειδή την έχω φτιάξει άπειρες φορές αν δοκιμάσεις θα δεις ότι το χρειάζεται για να μην έχει κρυστάλλους. Επίσης το βγάζουμε 10΄νωρίτερα για να μπορούμε να το σερβίρουμε ευκολότερα. Μια δοκιμή θα σε πείσει!! Άλλωστε δεν έχεις να χάσεις και πολλά, μάλλον να κερδίσεις.
    #
    Σχόλιο από boulaki, 5-5-10  
    Χτυπάμε κρέμα γάλακτος ή φυτική σαντιγύ που χρησιμοποιεί η Μπαρμπαρίγου στο παγωτό βανίλια????? θέλω να το φτιάξω σήμερα για τον γιο μου. Ελπίζω να αξίζει!!!
    #
    Σχόλιο από aretiagelos, 11-5-10  
    telio akougente.otan les to xtipame kathe 2 ores ti enois??me to mixer?
    #
    Σχόλιο από let44taki, 11-5-10  
    Ναι, με το μίξερ το χτυπάμε για να γίνει αφράτο και να μην κάνει κρυστάλλους,aretiagelos.
    #
    Σχόλιο από aretiagelos, 11-5-10  
    ax na se kala!!tha to ftikso!!
    #
    Σχόλιο από aretiagelos, 8-6-10  
    na rotiso.exo agorasi pagoto8ikes.an to valo eki.pos 8a to xtipiso me to mixer??i den xriazete?
    #
    Σχόλιο από let44taki, 8-6-10  
    Aretiagelos, μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες μέχρι τέλους και όταν το χτυπήσεις τελευταία φορά να το μοιράσεις στις παγωτοθήκες.Αλλιώς μπορείς από την αρχή να το μοιράσεις στις θήκες, θα είναι σαν γρανίτα. Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από Gianna78, 16-5-11  
    Μου έγινε πααααάρα πολύ σκληρό... Δεν θα "νερουλιάσει" αν το αφήσω ένα δεκάλεπτο εκτός ψυγείου όπως προτείνετε;
    #
    Σχόλιο από kessy, 28-5-11  
    ποια ειναι η διαδικασια που κανεις για να εχεις αυτο το παγωτο ολο το χρονο?βαζεις τις φραουλες με ζαχαρη στην καταψυξη απο το καλοκαιρι?

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από leangourmet, 15-5-11  
    5 πηρουνάκια με τα όλα τους!
    Έβγαλα την παγωτομηχανή από τη ναφθαλίνη και ξεκίνησα...
    Οι παραλαγές μου:
    Τις μισές φράουλες τις άφησα αρκετά χονδροκομμένες -> στάθηκαν πολύ όμορφα ανάμεσα στις πτυχές του τελειωμένου παγωτού!
    Έβαλα 2 κ.γ. λευκό μπαλσάμικο - τέλεια νότα.
    Έβαλα 1/2 φλ. φυτική κρέμα σόγιας με Ω3(17% λιπαρά) και 1/4 γάλα 1.5% και όταν δοκίμασα το μίγμα είπα "αμάν την πάτησα" έβγαζε ταγγίλα ...
    Πάγωσα το μίγμα σε 2 δόσεις (δε χώραγε στη μηχανή) και στη 2η πρόσθεσα 1/2 αγλαδίτσα 2%. Υπέροχο! Βελούδινο και στο τέλος ταγγίλα μηδέν.
    Μπράβο για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από lixoudia, 15-6-11  
    Νόστιμο κ εύκολο παγωτάκι. Αντί για μπαλσάμικο έβαλα κονιάκ και πρόσθεσα σταγόνες σοκολάτας! Βάζω και φωτο
    #
    Σχόλιο από charm_quark, 15-6-12  
    Είχα ήδη τις φράουλες στην κατάψυξη σε σακουλακι μετά απο πέρασμα μέσα σε ζάχαρη. Χρησιμοποιήσα τη διπλάσια σχεδόν δόση και αντί για κρέμα γάλακτος 2 κουτάκια μόρφατ + 1 κουτάκι πληρες εβαπορε γάλα. Δεν έβαλα ξύδι. Το φοβήθηκα, αλλα επέμενα στη βότκα ως αντίδοτο τυχόν κρυστάλωσης. Είναι κάπου στα 2 λιτρα παγωτό. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα το βγάλω για ενδιάμεσο χτύπημα γιατί ήταν σκέτος αφρός οταν το έβαλα να παγώσει. Φοβάμαι μήπως το "ξεφουσκώσω" αν το πειραξω, φαινόταν να έχει την τέλεια υφή. Ίσως στο 3ωρο να το βγάλω για να ρίξω κανα δυο ανακατέματα με μαρμελάδα φράουλα για να κάνει "νερά". Σαν γεύση ο σύζυγος που είναι φανατικός οπαδός του παγωτού φράουλα μου είπε ότι του θύμιζε το carte d'or. Εγω δεν είμαι φαν, οποτε τα πηρουνάκια είναι εκμερους του.

    Σχετικά άρθρα

    Φράουλες: μια ζουμερή απόλαυση!
    Ζουμερές και αρωματικές, σε σχήμα καρδιάς, οι φ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...
    Φτιάξτε παγωτό
    Το σπιτικό παγωτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είν...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της xrisa007
    ΧΟΙΡΙΝΟ
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της katari
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 220 αγαπημένων συνταγών, του/της mariagal
    Παγωτά
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ