kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Κλασική και αγαπημένη συνταγή από το βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της Χρύσσας Παραδείση

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή διάθεση για καλή χρονιά. Καλά μαγειρέματα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

71 Minutes
1 ταψί διαμέτρου 26 εκ.
  1. 250 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 6 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 300 γρ ζάχαρη
  4. 420 γρ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  5. 3 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  6. 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι (200ml)
  7. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  8. 1 βανίλια
  9. λίγο αλάτι
  10. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και χτυπάμε να αφομοιωθούν καλά.

  4. 4

    Εναλλάξ προσθέτουμε χυμό και αλεύρι (στο αλεύρι έχουμε προσθέσει μπέικιν, βανίλια και αλάτι) και χτυπάμε καλά.

  5. 5

    Μεταφέρουμε σε φόρμα με αποσπόμενο δαχτυλίδι διαμέτρου 26 cm στην βάση της οποίας έχουν στρώσει λαδόκολλα και έχουμε περάσει με βούτυρο.

  6. 6

    Προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε στους 180οC για 45-50 λεπτά στην πρώτη σχάρα.

  7. 7

    Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή στολίζουμε όπως αλλιώς μας αρέσει. Με σοκολάτα, με τρούφα ή ο,τι τραβάει η όρεξή μας.

  8. 8

    Φτιάξε χιονάνθρωπο από ζαχαρόπαστα

  9. 9

    Φτιάξε έλατο από ζαχαρόπαστα

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

Katerina Kalaitzis
Katerina Kalaitzis @kavala62
Ωραία μοσχομυρισε και ψήθηκε. Έγιναν και στη δίκη μου κάποιες ρωγμές, ίσως γιατί αναγκάστηκα να βάλω οδοντογλυφίδα για να ελέγξω αν έχει ψηθεί. Θα προσπαθήσω να καλυψω καπως τις ρωγμές και θα στείλω φωτο και εντυπωσεισ όταν την δοκιμάσουμε. 😋

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα