Απλή βασιλόπιτα της Χρύσσας
Κλασική και αγαπημένη συνταγή από το βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της Χρύσσας Παραδείση
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή διάθεση για καλή χρονιά. Καλά μαγειρέματα.
Υλικά
-
250 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
-
6 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
-
300 γρ ζάχαρη
-
420 γρ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
-
3 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι (200ml)
-
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-
1 βανίλια
-
λίγο αλάτι
-
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
-
2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
-
3
Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και χτυπάμε να αφομοιωθούν καλά.
-
4
Εναλλάξ προσθέτουμε χυμό και αλεύρι (στο αλεύρι έχουμε προσθέσει μπέικιν, βανίλια και αλάτι) και χτυπάμε καλά.
-
5
Μεταφέρουμε σε φόρμα με αποσπόμενο δαχτυλίδι διαμέτρου 26 cm στην βάση της οποίας έχουν στρώσει λαδόκολλα και έχουμε περάσει με βούτυρο.
-
6
Προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε στους 180οC για 45-50 λεπτά στην πρώτη σχάρα.
-
7
Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή στολίζουμε όπως αλλιώς μας αρέσει. Με σοκολάτα, με τρούφα ή ο,τι τραβάει η όρεξή μας.
-
8
Φτιάξε χιονάνθρωπο από ζαχαρόπαστα
-
9
Φτιάξε έλατο από ζαχαρόπαστα
Συμβουλές
Φτιάχνω πιγκουίνο από ζαχαρόπαστα
Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε πιγκουίνο από ζαχαρόπαστα βήμα βήμα! Την ιδέα την βρήκα στο Pinterest!
Φτιάχνω χιονάνθρωπο από ζαχαρόπαστα
Τι πιο χριστουγεννιάτικο και γιορτινό από έναν χιονάνθρωπο.
Φτιάχνω δεντράκι από ζαχαρόπαστα
Τα Χριστούγεννα γινόμαστε όλοι παιδιά. Δες εδώ πως θα φτιάξεις εύκολα εντυπωσιακό έλατο από ζαχαρόπαστα για να στολίσεις την βασιλόπιτα σου.
Σχόλια (22)