κύρια φωτογραφία συνταγής Απλή μακαρονάδα με κρέμα γάλακτος

Απλή μακαρονάδα με κρέμα γάλακτος

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
Χλόη
Χλόη @cook_8463626
Λονδίνο,

Απλή και γρήγορη συνταγή, ιδανική για πεινασμένους φοιτητές!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

14 Minutes
4 άτομα
  1. 1 πακέτο ριγγατόνι (500γρ)
  2. 1 μεσαίο κρεμμύδι
  3. 1 κονσέρβα μανιτάρια
  4. 1 κρέμα γάλακτος (250ml light)
  5. 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  6. γραβιέρα τριμμένη (όση θέλουμε)
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. βούτυρο ή μαργαρίνη (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα μακαρόνια μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε 8-12 λεπτά ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλουμε.

  2. 2

    Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο και τρίβουμε το τυρί σε ένα μπολάκι για να είναι έτοιμο.

  3. 3

    Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Αφού πάρει χρώμα, ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν μαζί.

  4. 4

    Σβήνουμε με το κρασί.

  5. 5

    Αφού απορροφηθεί όλο το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Ανακατεύουμε.

  6. 6

    Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον άνηθο και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει σε χαμηλά φωτιά.

  7. 7

    Τα μακαρόνια μας εν τω μεταξύ θα είναι έτοιμα. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και βουτυρώνουμε.

  8. 8

    Μόλις δέσει η σάλτσα, την αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού.

  9. 9

    Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη! Στο σερβίρισμα μπορούμε να ρίξουμε λίγο έξτρα τυράκι τριμμένο. Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (17)

ZOOULA
ZOOULA @cook_8457577
Πολύ καλή μακαρονάδα την κάνω συνέχεια. Για πιο έντονη γευση βάζω στη σάλτσα και 1/3 κύβο knorr λαχανικών και 1 σκελίδα σκορδάκι μαζί με το κρεμμύδι. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!!

Από

Χλόη
Χλόη @cook_8463626
στις
Λονδίνο,