MariaLuna
MariaLuna @cook_8453374
Athens,

Το κλασσικό και απλό λεμονάτο κοτόπουλο φούρνου με ρίγανη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλάτι, πιπέρι και ρίγανη τα βάζουμε πάνω απο το μείγμα που περιχύσαμε για να "κολλήσει" στο φαγητό μας και κάθε μπουκιά να εχει ίδια γεύση. ΔΕΝ στίβουμε το λεμόνι γιατί στεγνώνει το φαγητό μας και σφίγγει το κρέας. Τα κομμάτια λεμονιού στο ψήσιμο θα βγάλουν μόνα τους το ζουμί τους. Αν το νερό "σωθεί" προσθέτουμε λίγο, να υπάρχει πάντα τουλαχιστον μισό εκατοστό, ώστε να ψηθεί το φαγητό μας και να έχουμε ζουμάκι στο τέλος. Ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός και ανάλογος με τον φούρνο σας. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν είναι ξεροψημένο και τραγανό απ'έξω, και μαλακό σαν "λουκούμι" απο μέσα.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

75 Minutes
  1. 1 κοτόπουλο ολόκληρο ή σε κομμάτια
  2. 5-6 πατάτες
  3. 1 μεγάλο λεμόνι
  4. 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  5. 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  6. 1 φλ.ελαιόλαδο
  7. 1 1/2 ποτήρι νέρο
  8. 1 κ.σ.ρίγανη
  9. αλάτι
  10. άσπρο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Bάζουμε το κοτόπουλο ή τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί.

  2. 2

    Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά αλλά χοντρά κομμάτια και τα απλώνουμε γύρω γύρω από το κοτόπουλο, έτσι ώστε να γεμίσει το ταψί μας.

  3. 3

    Σε ένα σέικερ βάζουμε το λάδι με τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά.Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογένες, προσθέτουμε στο σέικερ μισό ποτήρι από το νερό και ξαναχτυπάμε λίγο.

  4. 4

    Περιχύνουμε αυτό το μείγμα πάνω απο το κοτόπουλο και τις πατάτες, έτσι ώστε να πάει παντού.Δέν ανακατεύουμε τα υλικά μας μέσα στο ταψί.

  5. 5

    Κόβουμε το λεμόνι στα τέσσερα και βάζουμε τα κομμάτια στις τέσσερις γωνίες του ταψιού.

  6. 6

    Αλατοπιπερόνουμε το φαγητό μας και βάζουμε και το τριμμένο σκόρδο και τη ρίγανη.

  7. 7

    Τέλος χύνουμε το ένα ποτήρι νερό που μας έχει απομείνει, σιγά σιγά στην μία γωνία του ταψιού.

  8. 8

    Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 με 200 C για περίπου μία ώρα.Τα τελευταία 2-3 λεπτά γυρνάμε το φούρνο στο grill ώστε να ξεροψηθεί το φαγητό μας.

Σχόλια (132)

patreas
patreas @cook_8453815
το εφτιαξα πικριζει λιγο η σαλτσα του.Το πιο πιθανο ειναι η πικριλα να ειναι απ τις φλουδες των λεμονιων και ισος λιγιτερο απ την ριγανη που δεν επεσε κατα το τελος.παντος εχει προβλημα στο λεμονι πρεπει να πεσει ο χυμος του

Από

MariaLuna
MariaLuna @cook_8453374
στις
Athens,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα