Αποκριάτικα λουκουμαδάκια!
Υλικά
-
3 κούπες του τσαγιού φαρίνα κοσκινισμένη
-
1/2 κούπα του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
-
1 κρασοπότηρο μπράντυ
-
4 κρόκους και 2 ολόκληρα αυγά
-
λίγο σουσάμι
-
για το σιρόπι
-
1 1/2 κουπα του τσαγιού ζάχαρη
-
2 φλυτζανάκια νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Δουλεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τα αυγά, τους κρόκους και το μπράντυ.
-
2
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι συνεχίζουμε το χτύπημα να γίνει ένας λείος χυλός.
-
3
Προσθέτουμε ακόμα λίγο αλεύρι τα ζυμώνουμε τόσο ώστε να φτιάξουμε μία σχετικη σφιχτή ζύμη.
-
4
Την αφήνουμε να σταθεί 1 ώρα σκεπασμένη.
-
5
Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε σε σχήμα καρυδιού.
-
6
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι λίγα λίγα μέχρι να ξανθύνουν, τα βγάζουμε με τρυπήτη κουτάλα σε πιατέλα.
-
7
Φτιάχνουμε σιρόπι, περιχύνουμε τα λουκουμαδάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε.
Σχόλια (2)
Και μια απορία: γιατί τα ονόμασες αποκριάτικα;