Αποξηραμένα βερίκοκα
Χρειάζεστε βερίκοκα άψογα σε όψη και πρώτης ποιότητας. Με τη συνταγή αυτή, γίνονται αποξηραμένα μεν, αλλά αρκετά μαλακά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλουμε κατά το στάδιο 4 τα ραντίζουμε με ζάχαρη.Είναι συνταγή που πήρα από μια φίλη στην Αρμενία.
Υλικά
-
βερίκοκα
-
νερό
-
ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα βερίκοκα και βγάζουμε το κουκούτσι. Εάν θέλουμε τα χωρίζουμε τελείως να μείνουν 2 μισά, αν θέλουμε προσέχουμε βγάζοντας το κουκούτσι να μην τα χωρίσουμε τελείως ώστε να μείνουν ολόκληρα.
-
2
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να γίνει σιρόπι. Χρειαζόμαστε διπλή ποσότητα νερού από ζάχαρη (πχ. δύο λίτρα νερό με ένα κιλό ζάχαρη). Όταν βράσει το σιρόπι ρίχνουμε μέσα τα βερίκοκα.
-
3
Τα αφήνουμε να βράσουν για 10' έτσι ώστε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώνουν. Τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο σιρόπι και τα βγάζουμε.
-
4
Τα στραγγίζουμε και όταν φύγει όλο το υγρό τα απλώνουμε σε μια καθαρή επιφάνεια (πχ ένα ξύλο).
-
5
Τα σκεπάζουμε με ένα τούλι ή μια σίτα ώστε να μη μπορούν να πάνε έντομα.
-
6
Τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 15-20 μέρες. Τα ελέγχουμε να μην έχει μείνει καθόλου υγρασία αλλά να είναι μαλακά. Διατηρούνται μετά για όλη τη χρονιά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)