Απολαυστικό κέικ Μήλου
Είναι ένα νόστιμο κέικ μήλου με αρώματα που σε τυλίγουν σε κάθε μπουκιά το οποίο παίρνεις όρκο ότι έχει σιρόπι κι όμως δεν....
Λίγα μυστικά ακόμα
Η υφή του κέικ θα βγεί ελαφρώς υγρή σαν να το έχουμε ποτίσει με ελαφρύ σιρόπι. Δεν αντέχει και πολλές μέρες καθώς έχει υγρασία από το μήλο και χαλάει εύκολα.
Αν δεν προτιμάτε την σόδα τότε αυξήστε λιγάκι την ποσότητα του baking powder.
Καλή σας επιτυχία! Περιμένω εντυπώσεις.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε να ενσωματωθούν.
-
3
Λιώνουμε την σόδα στον χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μείγμα αυγά, λάδι, ζάχαρη.
-
4
Αφού προσθέσουμε στο αλεύρι το baking, την βανίλια, το ξύσμα και τα κανελογαρύφαλλα προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα κουταλιά κουταλιά να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
-
5
Προσθέτουμε τέλος τα μήλα και ανακατεύουμε.
-
6
Αδειάζουμε σε φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 λεπτά.
Σχόλια (39)