Απόσταγμα Βανίλιας
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν αργότερα δείτε πως το βαζάκι σας αρχίζει να αδειάζει μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε ρούμι ή βότκα και να κουνάτε καλά και ειδικά αν ρίχνετε μέσα και κάνα φλούδι από σπόρους που χρησιμοποιείτε σε άλλες συνταγές, θα κρατήσει για πάντα! Απλά να θυμάστε ότι αν αρχίζει και γεμίζει με σπόρους ή φλούδια που βάζατε κατά καιρούς, μπορείτε να αφαιρείτε κάποια παλαιότερα από αυτά.
Υλικά
-
3 σπόρους βανίλιας
-
1 φλιτζάνι βότκα ή ρούμι
-
1 γυάλινο βάζο που να κλείνει καλά (π.χ. μαρμελάδας)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αποστειρώστε το βάζο με βραστό νερό.
-
2
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τους σπόρους στη μέση κατά μήκος, αφήνοντάς τους λίγο ενωμένους στο τέλος.
-
3
Ρίξτε τους στο βάζο, καλύψτε με βότκα ή ρούμι και κλείστε καλά.
-
4
Κουνήστε δυνατά για λίγο και μετά απλά αφήστε το βάζο σε ένα ήσυχο μέρος να ξεκουραστεί για 8 βδομάδες (2 μήνες) και 1-2 φορές τη βδομάδα αν το θυμηθείτε μπορείτε να το ξανακουνήσετε λίγο. Με το καιρό το μείγμα θα γίνετε όλο και πιο σκούρο (βλέπε φωτογραφία).
-
5
Μόλις περάσει το διάστημα των 8 βδομάδων είναι έτοιμο!
Σχόλια (27)