κύρια φωτογραφία συνταγής Αράβικες πίτες με αρακοκεφτέδες και τζατζίκι

Αράβικες πίτες με αρακοκεφτέδες και τζατζίκι

4 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Dourmouki
Dourmouki @cook_8498940
Petroúsa

Ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για αράβικες πιτες δοκιμάστε και σε πίτες τορτίγιας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 πίτες
  1. 250 γρ. αρακάς (κατεψυγμένος)
  2. 3 φρέσκα κρεμμυδάκια λιοωμένα στο μίξερ
  3. 1 κόκκινη πιπεριά τσίλη ψιλοκομμένη
  4. 1 κουταλια του γλυκου τριμμένο κύμινο
  5. 100 γρ. Αλεύρι
  6. μαιντανος
  7. 2 αραβικές πίτες
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. Για το τζατζίκι
  11. 1/2 αγγούρι τριμένο στον τρίφτη
  12. 5 σκελίδες σκόρδο
  13. 250 γρ. Γιαούρτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τον αρακά και κραταμε 1-2 ποτηράκια απο το ζωμό του.

  2. 2

    Σε ένα μπολ βάζουμε τον βρασμένο (πλεον) αρακά, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το κύμινο και το αλεύρι και τα λιώνετε μαλακά με το πιρούνι να γίνουν σαν πουρές.

  3. 3

    Προσθέστε τον μαϊντανο αφού πρώτα τον έχετε ψιλοκόψει.

  4. 4

    Αλατοπιπερώνετε.

  5. 5

    Αν χρειαστει προσθέστε απο το ζωμό.

  6. 6

    Χωρίζετε σε 8 ιδια μέρη. Αν δεν στέκονται πασπαλίστε με λιγο αλεύρι.

  7. 7

    Τις τηγανίζετε με ελαιόλαδο για περίπου 6-7 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.

  8. 8

    Ζεσταίνετε τις πίτες και από τις 2 πλευρές σε ένα τηγάνι.

  9. 9

    Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά για το τζατζίκι.

  10. 10

    Γεμίζετε τις πιτες με τους αρακοκεφτέδες και το τζατζίκι και διακοσμείτε με μαϊντανο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Dourmouki
Dourmouki @cook_8498940
στις
Petroúsa