Αράβικες πίτες με αρακοκεφτέδες και τζατζίκι
Ένα νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για αράβικες πιτες δοκιμάστε και σε πίτες τορτίγιας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τον αρακά και κραταμε 1-2 ποτηράκια απο το ζωμό του.
-
2
Σε ένα μπολ βάζουμε τον βρασμένο (πλεον) αρακά, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το κύμινο και το αλεύρι και τα λιώνετε μαλακά με το πιρούνι να γίνουν σαν πουρές.
-
3
Προσθέστε τον μαϊντανο αφού πρώτα τον έχετε ψιλοκόψει.
-
4
Αλατοπιπερώνετε.
-
5
Αν χρειαστει προσθέστε απο το ζωμό.
-
6
Χωρίζετε σε 8 ιδια μέρη. Αν δεν στέκονται πασπαλίστε με λιγο αλεύρι.
-
7
Τις τηγανίζετε με ελαιόλαδο για περίπου 6-7 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
-
8
Ζεσταίνετε τις πίτες και από τις 2 πλευρές σε ένα τηγάνι.
-
9
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά για το τζατζίκι.
-
10
Γεμίζετε τις πιτες με τους αρακοκεφτέδες και το τζατζίκι και διακοσμείτε με μαϊντανο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια