Αραβική πίτα

Bαθμολογία: 4.25
       
 
4 ψήφοι
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 15.11.08
Αραβική πίτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 45 γρ. μαγιά (νωπή ή 1 φακ. ξερή)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κούπες χλιαρό νερό
  • 1/4 κουτ. γλυκ. αλάτι
  • 4 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 2 κουπ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 3 1/2 κουπ. αλεύρι δυνατό
  • 1/2 κουπ. κορν φλάουρ (για το άνοιγμα της ζύμης)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψωμί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Φτιάχνει: 12 πίτες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και τη διαλύουμε μέσα στο χλιαρό νερό.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς σ` ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακιά που στην αρχή θα κολλάει στα δάκτυλα.
  3. Ζυμώνουμε σε αλευρωμένη με κορν φλάουρ επιφάνεια 10 λεπτά ώσπου να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει.
  4. Τη βάζουμε σε ένα ελαφρός λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5.  Την πατάμε με τα χέρια να ξεφουσκώσει, την πλάθουμε σε μπαλά και την αφήνουμε να σταθει σκεπασμένη άλλα 30 λεπτά.
  6. Τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια με κορν φλάουρ, σε κύκλο με διάμετρο 20 εκ. Βάζουμε τις πίτες δυο δυο στα ταψιά του φούρνου στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί, τις καλύπτουμε με πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά.
  7. Τις ψήνουμε στους 230 βαθμούς 5-7 λεπτά. Μπορούμε να της ψήσουμε και στο τηγάνι που ψήνουμε τις κρέπες ή σε κάποιο αντικκολητικό, 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την βρήκα στο real food, την έφτιαξα και ξετρελάθηκαν μικροί και μεγάλοι! Μπορούμε να την γεμίσουμε με ότι τραβάει η όρεξη μας! Εγώ τις γέμισα με κοτοσαλάτα.

Σχετικές συνταγές

Αραβική πίτσα Αραβική πίτσα
4.3333
       
       
(3)
Εύκολη Πίτσα Express και light Εύκολη Πίτσα Express και light
4
       
       
(2)
Pizza... φοιτητική! Pizza... φοιτητική!
5
       
       
(8)
Μπουγάτσα τσιπς Μπουγάτσα τσιπς
5
       
       
(7)
Ψωμάκι Naan Ψωμάκι Naan
4.2857
       
       
(7)
Οι πίττες της Κύπρου Οι πίττες της Κύπρου
4.7778
       
       
(9)
Πιτούλες σαν αραβικές Πιτούλες σαν αραβικές
5
       
       
(1)
Πίτα για σουβλάκι - Ελληνική Πίτα για σουβλάκι - Ελληνική
4.9833
       
       
(60)
Πίτες για σουβλάκι Πίτες για σουβλάκι
4.88
       
       
(75)
Pita Bakes Σπιτικά Pita Bakes Σπιτικά
4.8621
       
       
(29)
Crackers αραβικής πίτας Crackers αραβικής πίτας
5
       
       
(7)

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από amateur_chef, 18-11-08  
    Για φαντάσου!
    Εγώ νόμιζα ότι οι αραβικές πίττες είναι άζυμες, δηλαδή χωρίς μαγιά ή προζύμη!!!
    #
    Σχόλιο από Elvenstar, 18-12-08  
    Η φωτογραφία αντιστοιχεί στην συνταγή; Γιατί μοιάζουν περισσότερο σαν τορτίγιες
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 20-12-08  
    Ναι, η φωτογραφία αντιστοιχεί στη συνταγή. Την έβγαλα αφού τελείωσα τις πίτες!
    #
    Σχόλιο από newmanoula, 2-4-09  
    Νομίζω οτι κάπου μπερδεύομαι.Στο βήμα 6 δηλαδή πρέπει πρώτα να αφήνω 30 λεπτά το κάθε ζευγάρι πίτας να φουσκώνει κ μετά να το ψήνω?δε μπορώ δηλαδή να τις αφήσω όλες μαζί να φουσκώσουν 30 λεπτά και μετά να ψήσω?πρέπει να φουσκώσουν μέσα στο ταψί που θα ψηθούν?συγγνώμη για την ερώτηση αλλά είμαι αρκετά νέα στο χώρο της κουζίνας...ευχαριστώ εκ των προτέρων...
    #
    Σχόλιο από mamaka, 2-10-09  
    Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Μπορούμε να την κάνουμε από βραδύς και να την φάμε την επόμενη μέρα? Τρώγονται κρύες?
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 5-12-09  
    mamaka,ναι μπορείς να τις ετοιμάσεις και από βραδύς.
    newmanoula,ναι πρέπει να το αφήνεις 30` να φουσκώνουν τα δυο πρώτα γιατί αν τα φουσκώσεις όλα μαζί δεν θα προλάβεις να τα ψήσεις και θα υπερ-φουσκώσουν. Μπορείς να μοιράσεις όμως τον χρόνο π.χ. φουσκώνεις τις δυο πρώτες για 15` και ετοιμάζεις μετά τις άλλες δυο μέχρι να ψηθούν οι πρώτες θα έχουν φουσκώσει οι δεύτερες.
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 5-12-09  
    Ξέχασα να σας πω ότι μπορούμε να τις ψήσουμε στο τηγάνι όπως τις κρέπες αλλά όχι το μείγμα να είναι κρεμόδες όπως της κρέπας.
    #
    Σχόλιο από ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ, 11-1-10  
    φουντουκιτσα ειναι τελειες!!!!μπραβο σου για την ωραια συνταγη που μας κατεβασες. πολυ ευκολη αν και δεν ειμαι η ιδανικη να ανοιξω φυλλο στρογγυλο καλες βγηκανε για πρωτη φορα ( για το σχεδιο λεω) απο γευση ειναι ιδιες με τις ετοιμες.εγω εβαλα και στην καταψυξη για μια αλλη φορα που θα χρειαστω. και παλι μπραβο σου!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 27-8-12  
    Λιζάκι με δυσκόλεψαν αλλά μιά χαρά βγήκαν. Σ'ευχαριστώ !
    #
    Σχόλιο από angelaSTR, 27-8-12  
    ρωταγα συμπτωματικα πριν δυο μερες εναν αρτοποιο φιλο που ειναι Συριοσ και μου ειπε την ιδια διαδικασια περιπου. απλα να πω οτι μπορουμε να προσθεσουμε πριν το ψησιμο στην πιτουλα ,λαδι-αλατι-ριγανη αφου κανουμε μερικες τρυπουλες με πηρουνι. επισης να ανακατεψουμε στο ζυμαρι αλεσμενα καρυδια ή φυστικια αιγινης για πιο ιδιαιτερη γευση.
    μπραβο φουντουκιτσα για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από ελίαβεβία, 25-11-12  
    κανονικα οι αράβικες δεν εχουνε ουτε μαγια ουτε προζυμη...
    ειναι με αλεύρι,νερο λίγο αλάτι και προαιρετικά λάδι..
    αυτή βέβαια είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή.
    πάντως εγώ που τις φτιάχνω με τα απλά υλικά που ανέφερα γίνονται απίστευτες.
    και κρατάνε κιόλας.στο ψυγείο τις έχω και οταν θελω βγάζω μια την ζεσταίνω στο μάτι,κ τσουπ την τρωω !
    #
    Σχόλιο από MANIABOLI, 5-1-14  

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από amateur_chef, 18-11-08  
    Για φαντάσου!
    Εγώ νόμιζα ότι οι αραβικές πίττες είναι άζυμες, δηλαδή χωρίς μαγιά ή προζύμη!!!
    #
    Σχόλιο από Elvenstar, 18-12-08  
    Η φωτογραφία αντιστοιχεί στην συνταγή; Γιατί μοιάζουν περισσότερο σαν τορτίγιες
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 20-12-08  
    Ναι, η φωτογραφία αντιστοιχεί στη συνταγή. Την έβγαλα αφού τελείωσα τις πίτες!
    #
    Σχόλιο από newmanoula, 2-4-09  
    Νομίζω οτι κάπου μπερδεύομαι.Στο βήμα 6 δηλαδή πρέπει πρώτα να αφήνω 30 λεπτά το κάθε ζευγάρι πίτας να φουσκώνει κ μετά να το ψήνω?δε μπορώ δηλαδή να τις αφήσω όλες μαζί να φουσκώσουν 30 λεπτά και μετά να ψήσω?πρέπει να φουσκώσουν μέσα στο ταψί που θα ψηθούν?συγγνώμη για την ερώτηση αλλά είμαι αρκετά νέα στο χώρο της κουζίνας...ευχαριστώ εκ των προτέρων...
    #
    Σχόλιο από mamaka, 2-10-09  
    Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Μπορούμε να την κάνουμε από βραδύς και να την φάμε την επόμενη μέρα? Τρώγονται κρύες?
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 5-12-09  
    mamaka,ναι μπορείς να τις ετοιμάσεις και από βραδύς.
    newmanoula,ναι πρέπει να το αφήνεις 30` να φουσκώνουν τα δυο πρώτα γιατί αν τα φουσκώσεις όλα μαζί δεν θα προλάβεις να τα ψήσεις και θα υπερ-φουσκώσουν. Μπορείς να μοιράσεις όμως τον χρόνο π.χ. φουσκώνεις τις δυο πρώτες για 15` και ετοιμάζεις μετά τις άλλες δυο μέχρι να ψηθούν οι πρώτες θα έχουν φουσκώσει οι δεύτερες.
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 5-12-09  
    Ξέχασα να σας πω ότι μπορούμε να τις ψήσουμε στο τηγάνι όπως τις κρέπες αλλά όχι το μείγμα να είναι κρεμόδες όπως της κρέπας.
    #
    Σχόλιο από ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ, 11-1-10  
    φουντουκιτσα ειναι τελειες!!!!μπραβο σου για την ωραια συνταγη που μας κατεβασες. πολυ ευκολη αν και δεν ειμαι η ιδανικη να ανοιξω φυλλο στρογγυλο καλες βγηκανε για πρωτη φορα ( για το σχεδιο λεω) απο γευση ειναι ιδιες με τις ετοιμες.εγω εβαλα και στην καταψυξη για μια αλλη φορα που θα χρειαστω. και παλι μπραβο σου!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 27-8-12  
    Λιζάκι με δυσκόλεψαν αλλά μιά χαρά βγήκαν. Σ'ευχαριστώ !
    #
    Σχόλιο από angelaSTR, 27-8-12  
    ρωταγα συμπτωματικα πριν δυο μερες εναν αρτοποιο φιλο που ειναι Συριοσ και μου ειπε την ιδια διαδικασια περιπου. απλα να πω οτι μπορουμε να προσθεσουμε πριν το ψησιμο στην πιτουλα ,λαδι-αλατι-ριγανη αφου κανουμε μερικες τρυπουλες με πηρουνι. επισης να ανακατεψουμε στο ζυμαρι αλεσμενα καρυδια ή φυστικια αιγινης για πιο ιδιαιτερη γευση.
    μπραβο φουντουκιτσα για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από ελίαβεβία, 25-11-12  
    κανονικα οι αράβικες δεν εχουνε ουτε μαγια ουτε προζυμη...
    ειναι με αλεύρι,νερο λίγο αλάτι και προαιρετικά λάδι..
    αυτή βέβαια είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή.
    πάντως εγώ που τις φτιάχνω με τα απλά υλικά που ανέφερα γίνονται απίστευτες.
    και κρατάνε κιόλας.στο ψυγείο τις έχω και οταν θελω βγάζω μια την ζεσταίνω στο μάτι,κ τσουπ την τρωω !
    #
    Σχόλιο από MANIABOLI, 5-1-14  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Η διαδικασία του ζυμώματος
    Το ζύμωμα του ψωμιού είναι μια σχετικά εύκολη ...
    Τα συστατικά του ψωμιού
    Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα είδη ψωμιού: ελιόψωμ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Είναι...
    Όλα για το ψωμί
    Υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από αυτή του φρέσκου, ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της targetoulini
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 271 αγαπημένων συνταγών, του/της Κατερίνα Μ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της manakimou
    ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της katari
    ΑΛΜΥΡΑ & ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 182 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32