Αραβικό πιλάφι

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
malegou
malegou @cook_8450271
,Ελλάδα

Εύκολη και χορταστική συνταγή για όσους αγαπούν τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στα φαγητά τους. Ιδανική για την περίοδο της Σαρακοστής

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
6 άτομα
  1. 1 1/2 φλυτζάνι καστανό ρύζι για πιλάφι (αναποφλοίωτο) ή 3/4 του φλυτζανιού καστανό ρύζι για πιλάφι και 3/4 του φλυτζανιού λευκό ρύζι για πιλάφι
  2. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  3. 3 3/4 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
  4. 5 κουταλιές της σούπας ελαίολαδο
  5. 1/3 φλυτζανιού ασπρισμένα αμύγδαλα
  6. 1/3 φλυτζανιού σταφίδες
  7. 1/3 φλυτζανιού χονδροκομμένα ξερά βερίκοκα
  8. 1/3 φλυτζανιού χοντροκομμένους χουρμάδες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε τα ζωμό λαχανικών και το αλάτι να βράσει. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να ψηθεί για 40 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αν έχουμε και άσπρο ρύζι, πρώτα βραζουμε το κατσανό ρύζι για 15 λεπτά και μετά προσθέτουμε το άσπρο και αφήνουμε να ψηθεί. Πρέπει να μείνει σπυρωτό.

  2. 2

    Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο λάδι. Προσθέτουμε και τις σταφίδες, τα βερύκοκα και τους χουρμάδες. Τα σιγοψήνουμε για 2-3 λεπτά

  3. 3

    Tα προσθέτουμε στο πιλάφι μαζί με το λάδι στα τελευταία 5 λεπτά.

  4. 4

    Σερβίρουμε σε φόρμα και καλό είναι να φαγωθεί ζεστό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

sofoulaki
sofoulaki @cook_8458508
Εξυπνη συνταγή,σε ευχαριστώ για την ωραία ιδέα που μου έδωσες.

Από

malegou
malegou @cook_8450271
στις
,Ελλάδα
Είμαι διακοσμήτρια-γραφίστας και τελευταία πήρα το δίπλώμά μου ώς Nail Technician. Λάτρεύω την μαγειρική και αυτό το χόμπι με έκανε να δουλέψω επαγγελματικά σε εστιατόρια για 4 χρόνια. Αυτό ήταν το καλύτερό μου!!! Τώρα προσπαθώ και λιγάκι στην ζαχαροπλάστική που δεν θεωρώ ότι είναι το δυνατό μου σημείο( .... αλλά ελπίζω σύντομα να γίνει! Γενικά μου αρέσει να κάνω διάφορα πράγματα και να πειραματίζομαι αλλά πάντα δημιουργικά!!!
Δες περισσότερα