Αραβικό πιλάφι
Εύκολη και χορταστική συνταγή για όσους αγαπούν τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς στα φαγητά τους. Ιδανική για την περίοδο της Σαρακοστής
Υλικά
-
1 1/2 φλυτζάνι καστανό ρύζι για πιλάφι (αναποφλοίωτο) ή 3/4 του φλυτζανιού καστανό ρύζι για πιλάφι και 3/4 του φλυτζανιού λευκό ρύζι για πιλάφι
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
3 3/4 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
-
5 κουταλιές της σούπας ελαίολαδο
-
1/3 φλυτζανιού ασπρισμένα αμύγδαλα
-
1/3 φλυτζανιού σταφίδες
-
1/3 φλυτζανιού χονδροκομμένα ξερά βερίκοκα
-
1/3 φλυτζανιού χοντροκομμένους χουρμάδες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε τα ζωμό λαχανικών και το αλάτι να βράσει. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να ψηθεί για 40 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αν έχουμε και άσπρο ρύζι, πρώτα βραζουμε το κατσανό ρύζι για 15 λεπτά και μετά προσθέτουμε το άσπρο και αφήνουμε να ψηθεί. Πρέπει να μείνει σπυρωτό.
-
2
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο λάδι. Προσθέτουμε και τις σταφίδες, τα βερύκοκα και τους χουρμάδες. Τα σιγοψήνουμε για 2-3 λεπτά
-
3
Tα προσθέτουμε στο πιλάφι μαζί με το λάδι στα τελευταία 5 λεπτά.
-
4
Σερβίρουμε σε φόρμα και καλό είναι να φαγωθεί ζεστό.
Σχόλια (5)