Αραβικό ρύζι Μπασμάτι

dolmadaki
dolmadaki @cook_8480641
,England

Το ρύζι αυτό το φτιάχνω σχεδόν καθημερινά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σκοπός είναι το ρύζι να μαγειρευτεί στον ατμό του γι' αυτό βάζω στο καπάκι πετσέτα ή αλουμινοχαρτο να μην αφήσω τον ατμό να βγει έξω. Προσοχή, τυλιχτε την πετσέτα καλά στο καπάκι να μη προεξέχει κάτω.Όταν προσθέτω νερό στα μακαρονάκια αφήνω λίγο να κρυώσουν γιατί έχει λάδι μέσα και θέλει προσοχή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3
  1. 2 φλυτζάνια Μπασματι ρύζι, πλυμένο καλά και αφημένο σε νερό για μία ώρα
  2. 3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  3. 0.5 φλιτζάνι λάδι (όχι ελαιόλαδο)
  4. Για γαρνίρισμα(προαιρετικά) μακαρονάκια βερμιτσέλλι και σταφίδες ξανθιές

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζω κατσαρόλα με νερό να βράσει με το αλάτι. Προσθέτω το πλυμένο ρύζι, ανακατεύω για να μην κολλήσει και το βράζω για 6 λεπτά, ανακατεύοντας που και που, προσεκτικά.

  2. 2

    Στο μεταξύ έχω βάλει σε ένα κατσαρολακι το λάδι μου να κάψει καλά.

  3. 3

    Σουρώνω το ρύζι και το βάζω πίσω στην κατσαρόλα και περιχύνω το καυτό λάδι επάνω, ανακατεύω προσεκτικά, το σκεπάζω με το καπάκι το οποίο το έχω καλύψει με πετσέτα ή αλουμινόχαρτο και το βάζω σε πολύ σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.

  4. 4

    Καθώς σιγοψήνεται το ρύζι, βάζω λίγο λάδι σε κατσαρολάκι και τσιγαρίζω τα μακαρονάκια ανακατεύοντας με πιρούνι μέχρι να αλλάξουν χρώμα να γίνουν καφέ.

  5. 5

    Μέτα προσθέτω τις σταφίδες

  6. 6

    Για λίγα δευτερόλεπτα να φουσκώσουν.

  7. 7

    Το βγάζω απ' τι φωτιά και αφαιρώ όσο λάδι μπορω.

  8. 8

    Προσθέτω λίγο νερό και το βάζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας να μαλακώσουν τα μακαρονακια, αν χρειαστεί προσθέτω κι άλλο νερό.

  9. 9

    Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το σερβίρω σε πιατέλα πασπαλισμένο με τα μακαρονακια και τις σταφίδες. Καλή όρεξή!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

κυκλαμινο
κυκλαμινο @cook_8466214
Tο αλάτι δεν είναι πάρα πολύ???\nΘα μου πεις,όσο θέλει κανείς βάζει.\n

Από

dolmadaki
dolmadaki @cook_8480641
στις
,England