Αρακάς λαδερός!
Ένα από τα νοστιμότερα ελληνικά φαγητά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή όρεξη!
Υλικά
-
1 πακέτο αρακάς κατεψυγμένος
-
2-3 πατάτες χοντροκομμένες
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1-2 καρότα σε ροδέλες
-
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
1 κουτί τοματάκια περασμένα από το blender ή 2 τομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 1 κουταλιά τοματοπελτέ
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
νεράκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει και σωτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα κι ύστερα τον αρακά
-
2
Ανακατεύετε καλά
-
3
Προσθέστε τις πατάτες, τον άνηθο, την τομάτα
-
4
Καρυκεύετε, ανακατεύετε και προσθέτετε τόσο νερό όσο να καλυφθεί το φαγητό
-
5
Σιγοβράζετε στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει ή ασφαλίζετε το φαγητό στη χύτρα
-
6
Μόλις γίνει αφήστε το να "πιεί" τα υγρά του λίγο, αν χρειαστεί
Σχόλια (137)