Αραπίνα
Σοκολατόπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε απο πάνω να βάλουμε σαντιγί, συνοδεύεται τέλεια και με παγωτό.Τρώγεται και ζεστή αλλά και κρύα απο το ψυγείο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χλιαραίνω το νερό σ'ένα κατσαρολάκι, ρίχνω τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη, μόλις λιώσουν ρίχνω το κακάο και ανακατεύω (εκτός φωτιάς) να γίνει μια μάζα και στο τέλος ρίχνω και τους κρόκους των αυγών έναν έναν ανακατεύοντας ώσπου θα πάρει τη μορφή μερέντας.
-
2
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα, χωρίζω ένα ποτήρι απο την "μερέντα" και την υπόλοιπη την ανακατεύω με το αλεύρι, το μπέηκιν, τη βανίλια και τ'ασπράδια.
-
3
Το ψήνω σε μέτριο ταψάκι (25x35), στους 180°C για μισή ώρα περίπου.
-
4
Έπειτα ετοιμάζω το σιρόπι και αφού κόψω το γλυκό το σιροπιάζω και το αλείφω με την μερέντα που κράτησα στο ποτήρι.
Σχόλια (3)