Αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο

Bαθμολογία: 4.5455
       
 
11 ψήφοι
Μίνα, 23.12.07
Αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο
photo: MARA!

Συνταγή από:

Μίνα

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κιλό αρνάκι γάλακτος (σε μερίδες)
  • 1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα όσο μισό δάκτυλο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Περιέχει: Αβγά
Σερβίρει: 6-8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε λάδι στη χύτρα να κάψει και σωτάρουμε το αρνάκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε νερό (να σκεπάσει καλά το κρέας), αλατοπίπερο και κλείνουμε τη χύτρα. Βράζουμε για 40 λεπτά.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν.
  4. Αφού ανοίξουμε τη χύτρα με το κρέας, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και αν θέλουμε συμπληρώνουμε αλάτι. Βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να σωθεί το νερό.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους, χτυπάμε, ρίχνουμε το λεμόνι και ένα ποτήρι ζωμό από το φαγητό.
  6. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αυγολέμονο γίνεται και χωρίς τα ασπράδια. Το προτείνω.

Σχετικές συνταγές

    18 Όλα

    #
    Σχόλιο από NTINA, 23-12-07  
    Mηπως αν βαζαμε και μαρουλακι ,η αντιδια ,γινοταν πιο φρικασε?
    #
    Σχόλιο από kleiw, 24-12-07  
    sumfwnw mazi sou Ntina mou giati kai egw etsi thn kanw!!!me oti exw apo ta duo!!!
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 24-12-07  
    Νομιζω μαρουλι βαζουν, πωωωωωω εχω να φαω πανω απο 5ετια- που το θυμηθηκες αυτο??????? Με συκωτακια μεσα λιγο αγκιναρα- κολαση ειναι!!!!!! Κατσε να τους τρεξω λιγο τους δικους μου......
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 27-12-07  
    Εαν το μαγειρεψω με χοιρινο η με μοσχαρι χανει στην γευση?ψαχνω την αυθεντικη συνταγη αυτην με το μαρουλι η τα αντιδια!Μηπως την ξερει κανεις?
    #
    Σχόλιο από MARA!, 11-12-08  
    Πολυ νοστιμο!!Φυσικα εβαλα και μαρουλακι!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 23-11-09  
    Εφτιαξα και γω αυτη τη συνταγη το σαββατο και προσθεσα και μαρουλακια και μπολικο ανιθο.Εκανα και μια κρεμα αυγολεμονο και ολοι ξετρελαθηκαν.Δεν εφαγα εγω για λογους υγειας αλλα οσοι εφαγαν ζητησαν δευτερο πιατο.Πηρα αρνακι και ζητσα απο τον χασαπη να μου το κανει φιλετο ετσι να αποφευχθουν τα ατυχηματα με μικροκοκαλακια.Ευχαριστουμε για την θαυμασια συνταγη!!!!Εξαιρετικη!!!
    #
    Σχόλιο από Nataly, 24-11-09  
    εξαιρετική συνταγή. θα ήθελα να την κάνω, αλλά δεν έχω χύτρα. πειράζει? φαντάζομαι ότι απλά αυξάνει ο χρόνος ψησίματος, σωστά? ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 24-11-09  
    Ναταλι αν σε ενδιαφερει εγω το εκανα σε κανονικη κατσαρολα και χρειαστηκα 1.5 ωριτσα.Βγηκε φανταστικο.
    #
    Σχόλιο από maria86c, 11-4-10  
    Εγώ το έκανα με αντίδια και κρεμμυδάκια,πρόσθεσα και πατατούλες το μαγείρεψα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κ εμένα γύρω στη μιάμιση ώρα μου πήρε κ έγινε λουκούμι!!!αυτά είναι φαγητά!
    #
    Σχόλιο από tatana, 16-3-11  
    Η μαμα μου στο χωριό το φρικασέ το κάνει με συνδιασμό χορταρικών. Δηλαδή μαρούλια κομμένα στην μέση, σέσκουλες, φρέσκο κρεμμύδι και φυσικά άνηθο. Τα μαρούλια και τις σέσκουλες τα ζεματάει πριν τα βάλει μέσα στο κρέας.Δεν το τρώω γιατί δεν μου αρέσουν τα χόρτα, αλλά επειδή όλοι της το ζητάνε. . . . . . μάλλον ωραίο θα είναι. Εγώ το κάνω πολύ συχνά για τους υπόλοιπους στο σπίτι και μυρίζει τέλεια.
    Tip: Τον άνηθο τον βάζω λίγο πριν σβήσω το φαγητό για να μείνει το άρωμά του.
    #
    Σχόλιο από Basilikh, 19-5-11  
    Το έκανα και γωωωω..... με λίγες παραλλαγές όμως !!! Έβαλα και μαρουλάκια...
    η αλήθεια είναι οτι το φρικασε θέλει και το χορταρακι του. αλλα οχι οτι αυτο δεν θα ειναι ωραιο..... μια παραλλαγή, άλλωστε γιαυτό δεν είμαστε όλοι εδω;;; για κάτι διαφορετικό !!!! ;)
    #
    Σχόλιο από artion, 24-9-11  
    Για χαρα σε ολους,σημερα ειναι η πρωτη μου μερα στο site.Πολυ καιρο διαβαζω τις συνταγες σας και τωρα αποφασισα να κανω το πρωτο μου σχολιο.Εχω να συμπληρωσω,φυσικα το μαρουλακι που ειπατε και εσεις αλλα και λιγο σπανακι που του δινει πολυ ωραια γευση χωρις να αλλαζει την παραδοσιακη.Δοκιμαστε το και ισως με λιγο κρεμμυδακι παραπανω..
    #
    Σχόλιο από Thermaikos, 4-11-11  
    Αυτή είναι η πραγματική συνταγή του φρικασέ. Μόνο φρέσκο κρεμμυδάκι. Οι υπόλοιπες συνταγές με μαρούλι & χορταρικά λέγονται "Καπαμάς" !!! Οπότε μην τα μπερδεύουμε. Την έχω κάνει πολλές φορές ακριβώς έτσι και αλληλοχαστουκιζόμαστε για να δούμε ότι δεν είναι όνειρο, τόσο νόστιμο! Την ξαναξεκινάω, καλή μου επιτυχία! :-)
    #
    Σχόλιο από personna, 31-12-11  
    ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ!ΧΩΡΙΣ ΧΥΤΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ-ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ-ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ Κ ΑΝΗΘΟΣ ΑΡΚΟΥΝ!Ο,ΤΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!
    #
    Σχόλιο από mariaa76, 22-1-12  
    Μπράβο πολλή καλή η συνταγή σου. Την έκανα σήμερα Κυριακή για 6 καλεσμένους που είχα και ξετρελάθηκαν όλοι. ( είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω Φρικασέ)
    Έκανε 3 μικρές παραλλαγές, έβαλα μαρούλι, 2 σκελίδες σκόρδο και μαϊντανό.
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 2-5-12  
    Μικρές παραλλαγές κάνω κι εγώ! Αφού σωτάρω ελαφρά το κρέας, ρίχνω κατευθείαν στην κατσαρόλα το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σωτάρω πολύ καλά, να ροδίσει σωστά το αρνάκι. Μετά προσθέτω το νερό, αλατοπίπερο και μαγειρεύω όση ώρα χρειάζεται, ανάλογα αν θα το έχω σε απλή κατσαρόλα ή σε χύτρα. 'Οταν "κρατάει" λίγο, προσθέτω μαρούλια και άνηθο. Βράζω για δεκαπέντε λεπτά ακόμα κι έπειτα προσθέτω το αυγολέμονο! Θεϊκό φαγητό!!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 2-5-12  
    ετσι το φτιαχνω κι εγω αλλα με μαρουλια
    #
    Σχόλιο από σοφια40, 2-5-12  
    Συμφωνώ είναι πεντανόστιμο φαγητό, το φτιάχνω συνήθως κοντά στο Πάσχα που έχουμε συνήθως αρνάκι ή κατσίκι(κρέας εννοώ)στο σπίτι.Το φτιάχω με σπανάκι και μαρούλι χωρίς άνιθο(οι δικοί μου ούτε να τον μυρίσουν!!! )και φρέσκο δυόσμο.

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από NTINA, 23-12-07  
    Mηπως αν βαζαμε και μαρουλακι ,η αντιδια ,γινοταν πιο φρικασε?
    #
    Σχόλιο από kleiw, 24-12-07  
    sumfwnw mazi sou Ntina mou giati kai egw etsi thn kanw!!!me oti exw apo ta duo!!!
    #
    Σχόλιο από τσιγαρο, 24-12-07  
    Νομιζω μαρουλι βαζουν, πωωωωωω εχω να φαω πανω απο 5ετια- που το θυμηθηκες αυτο??????? Με συκωτακια μεσα λιγο αγκιναρα- κολαση ειναι!!!!!! Κατσε να τους τρεξω λιγο τους δικους μου......
    #
    Σχόλιο από MARA!, 11-12-08  
    Πολυ νοστιμο!!Φυσικα εβαλα και μαρουλακι!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Basilikh, 19-5-11  
    Το έκανα και γωωωω..... με λίγες παραλλαγές όμως !!! Έβαλα και μαρουλάκια...
    η αλήθεια είναι οτι το φρικασε θέλει και το χορταρακι του. αλλα οχι οτι αυτο δεν θα ειναι ωραιο..... μια παραλλαγή, άλλωστε γιαυτό δεν είμαστε όλοι εδω;;; για κάτι διαφορετικό !!!! ;)
    #
    Σχόλιο από Thermaikos, 4-11-11  
    Αυτή είναι η πραγματική συνταγή του φρικασέ. Μόνο φρέσκο κρεμμυδάκι. Οι υπόλοιπες συνταγές με μαρούλι & χορταρικά λέγονται "Καπαμάς" !!! Οπότε μην τα μπερδεύουμε. Την έχω κάνει πολλές φορές ακριβώς έτσι και αλληλοχαστουκιζόμαστε για να δούμε ότι δεν είναι όνειρο, τόσο νόστιμο! Την ξαναξεκινάω, καλή μου επιτυχία! :-)
    #
    Σχόλιο από personna, 31-12-11  
    ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ!ΧΩΡΙΣ ΧΥΤΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ-ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ-ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ Κ ΑΝΗΘΟΣ ΑΡΚΟΥΝ!Ο,ΤΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!
    #
    Σχόλιο από mariaa76, 22-1-12  
    Μπράβο πολλή καλή η συνταγή σου. Την έκανα σήμερα Κυριακή για 6 καλεσμένους που είχα και ξετρελάθηκαν όλοι. ( είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω Φρικασέ)
    Έκανε 3 μικρές παραλλαγές, έβαλα μαρούλι, 2 σκελίδες σκόρδο και μαϊντανό.
    #
    Σχόλιο από ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44, 2-5-12  
    Μικρές παραλλαγές κάνω κι εγώ! Αφού σωτάρω ελαφρά το κρέας, ρίχνω κατευθείαν στην κατσαρόλα το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σωτάρω πολύ καλά, να ροδίσει σωστά το αρνάκι. Μετά προσθέτω το νερό, αλατοπίπερο και μαγειρεύω όση ώρα χρειάζεται, ανάλογα αν θα το έχω σε απλή κατσαρόλα ή σε χύτρα. 'Οταν "κρατάει" λίγο, προσθέτω μαρούλια και άνηθο. Βράζω για δεκαπέντε λεπτά ακόμα κι έπειτα προσθέτω το αυγολέμονο! Θεϊκό φαγητό!!!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 2-5-12  
    ετσι το φτιαχνω κι εγω αλλα με μαρουλια

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 27-12-07  
    Εαν το μαγειρεψω με χοιρινο η με μοσχαρι χανει στην γευση?ψαχνω την αυθεντικη συνταγη αυτην με το μαρουλι η τα αντιδια!Μηπως την ξερει κανεις?
    #
    Σχόλιο από Nataly, 24-11-09  
    εξαιρετική συνταγή. θα ήθελα να την κάνω, αλλά δεν έχω χύτρα. πειράζει? φαντάζομαι ότι απλά αυξάνει ο χρόνος ψησίματος, σωστά? ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 24-11-09  
    Ναταλι αν σε ενδιαφερει εγω το εκανα σε κανονικη κατσαρολα και χρειαστηκα 1.5 ωριτσα.Βγηκε φανταστικο.

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Λίζα, 23-11-09  
    Εφτιαξα και γω αυτη τη συνταγη το σαββατο και προσθεσα και μαρουλακια και μπολικο ανιθο.Εκανα και μια κρεμα αυγολεμονο και ολοι ξετρελαθηκαν.Δεν εφαγα εγω για λογους υγειας αλλα οσοι εφαγαν ζητησαν δευτερο πιατο.Πηρα αρνακι και ζητσα απο τον χασαπη να μου το κανει φιλετο ετσι να αποφευχθουν τα ατυχηματα με μικροκοκαλακια.Ευχαριστουμε για την θαυμασια συνταγη!!!!Εξαιρετικη!!!
    #
    Σχόλιο από maria86c, 11-4-10  
    Εγώ το έκανα με αντίδια και κρεμμυδάκια,πρόσθεσα και πατατούλες το μαγείρεψα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κ εμένα γύρω στη μιάμιση ώρα μου πήρε κ έγινε λουκούμι!!!αυτά είναι φαγητά!
    #
    Σχόλιο από tatana, 16-3-11  
    Η μαμα μου στο χωριό το φρικασέ το κάνει με συνδιασμό χορταρικών. Δηλαδή μαρούλια κομμένα στην μέση, σέσκουλες, φρέσκο κρεμμύδι και φυσικά άνηθο. Τα μαρούλια και τις σέσκουλες τα ζεματάει πριν τα βάλει μέσα στο κρέας.Δεν το τρώω γιατί δεν μου αρέσουν τα χόρτα, αλλά επειδή όλοι της το ζητάνε. . . . . . μάλλον ωραίο θα είναι. Εγώ το κάνω πολύ συχνά για τους υπόλοιπους στο σπίτι και μυρίζει τέλεια.
    Tip: Τον άνηθο τον βάζω λίγο πριν σβήσω το φαγητό για να μείνει το άρωμά του.
    #
    Σχόλιο από artion, 24-9-11  
    Για χαρα σε ολους,σημερα ειναι η πρωτη μου μερα στο site.Πολυ καιρο διαβαζω τις συνταγες σας και τωρα αποφασισα να κανω το πρωτο μου σχολιο.Εχω να συμπληρωσω,φυσικα το μαρουλακι που ειπατε και εσεις αλλα και λιγο σπανακι που του δινει πολυ ωραια γευση χωρις να αλλαζει την παραδοσιακη.Δοκιμαστε το και ισως με λιγο κρεμμυδακι παραπανω..
    #
    Σχόλιο από σοφια40, 2-5-12  
    Συμφωνώ είναι πεντανόστιμο φαγητό, το φτιάχνω συνήθως κοντά στο Πάσχα που έχουμε συνήθως αρνάκι ή κατσίκι(κρέας εννοώ)στο σπίτι.Το φτιάχω με σπανάκι και μαρούλι χωρίς άνιθο(οι δικοί μου ούτε να τον μυρίσουν!!! )και φρέσκο δυόσμο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Πιάτα Κατσαρόλας
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki
    κυρίως πιάτα
    Ένα βιβλίο 189 αγαπημένων συνταγών, του/της mariagal
    κρεατικα
    Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 316 αγαπημένων συνταγών, του/της giannis kr
    κρεατικα
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της mariaa76