Αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο
Λίγα μυστικά ακόμα
Το αυγολέμονο γίνεται και χωρίς τα ασπράδια. Το προτείνω.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε λάδι στη χύτρα να κάψει και σωτάρουμε το αρνάκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
-
2
Προσθέτουμε νερό (να σκεπάσει καλά το κρέας), αλατοπίπερο και κλείνουμε τη χύτρα. Βράζουμε για 40 λεπτά.
-
3
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν.
-
4
Αφού ανοίξουμε τη χύτρα με το κρέας, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και αν θέλουμε συμπληρώνουμε αλάτι. Βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να σωθεί το νερό.
-
5
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους, χτυπάμε, ρίχνουμε το λεμόνι και ένα ποτήρι ζωμό από το φαγητό.
-
6
Αδειάζουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά.
Σχόλια (19)