κύρια φωτογραφία συνταγής Αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο

Αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
Μίνα
Μίνα @cook_8450034

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αυγολέμονο γίνεται και χωρίς τα ασπράδια. Το προτείνω.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

46 Minutes
6-8 άτομα
  1. 1 1/2 κιλό αρνάκι γάλακτος (σε μερίδες)
  2. 1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα όσο μισό δάκτυλο
  3. 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  4. αλάτι
  5. Για το αυγολέμονο
  6. χυμό από 2-3 λεμόνια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε λάδι στη χύτρα να κάψει και σωτάρουμε το αρνάκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

  2. 2

    Προσθέτουμε νερό (να σκεπάσει καλά το κρέας), αλατοπίπερο και κλείνουμε τη χύτρα. Βράζουμε για 40 λεπτά.

  3. 3

    Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν.

  4. 4

    Αφού ανοίξουμε τη χύτρα με το κρέας, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και αν θέλουμε συμπληρώνουμε αλάτι. Βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να σωθεί το νερό.

  5. 5

    Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους, χτυπάμε, ρίχνουμε το λεμόνι και ένα ποτήρι ζωμό από το φαγητό.

  6. 6

    Αδειάζουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Mηπως αν βαζαμε και μαρουλακι ,η αντιδια ,γινοταν πιο φρικασε?

Από

Μίνα
Μίνα @cook_8450034
στις