Αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες αυγολέμονο
Ανοιξιάτικη, πανέμορφη, μαμαδίστικη, παραδοσιακή συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρειάζεται πλατιά κατσαρόλα για να μην λιώσουν οι αγκινάρες. Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε το κρέας να βράσει για 5 λεπτά.
-
2
Το σουρώνουμε και αφου το πιπερώσουμε, το αλευρώνουμε και το σωτάρουμε στο λάδι.
-
3
Μετά προσθέτουμε χοντροκομμένα τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε κι' αυτά.
-
4
Προσθέτουμε ζεστό νεράκι και τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα να μαλακώσει το κρεατάκι και τότε βάζουμε αλατάκι, τις αγκινάρες και το άνηθο.
-
5
Τα αφήνουμε άλλη 1/2 ώρα να γίνουν κι' οι αγκινάρες και μετά φτιάχνουμε το αυγολέμονο και το αυγοκόβουμε.
Σχόλια (4)