κύρια φωτογραφία συνταγής Αρνάκι γεμιστό
MARIPOSSA
MARIPOSSA @cook_8455448
Ξάνθη,ΕΛΛΑΔΑ

Ενα πολύ ωραίο φαγητό που φτιάχνουμε συνήθως σε γιορτινά τραπέζια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν προτιμήσουμε μισό αρνί ζητάμε απο τον κρεοπώλη να χωρίσει την πέτσα απο τα κόκκαλα χωρίς να την κόψει γιατί εκεί θα βάλουμε την γέμηση. Αν θέλουμε βάζουμε και πατάτες γύρω απο το αρνί παίρνουν πολύ ωραία γεύση και επίσης αν θέλουμε εκτός απο το αλατοπίπερο μπορούμε να βάλουμε και πάπρικα εξωτερικά ταιριάζει πολύ.

https://www.youtube.com/watch?v=fT9MLK1qyeM

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 1 ολόκληρο στήθος αρνί ή μισο (ότι προτιμάει ο καθένας)
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  3. 1 συκωταριά αρνίσια
  4. 1 μεγάλη χούφτα κιμά
  5. ρύζι (κατα προτίμηση καρολίνα)
  6. βούτυρο φρέσκο
  7. ελαιόλαδο
  8. αλάτι, πιπέρι
  9. άνιθο (ξερό ή φρέσκο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά το αρνάκι μας και τη συκωταριά μας και την ψιλοκόβουμε.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε και το κρεμμίδι και το βάζουμε να τσιγαριστεί.

  3. 3

    Στην συνέχεια ρίχνουμε και την ψιλοκομμένη συκωταριά, την γυρνάμε λίγο με το κρεμμύδι και ρίχνουμε και τον κιμά.

  4. 4

    Ρίχνουμε τα μπαχαρικά αλάτι, πιπέρι και άνιθο.

  5. 5

    Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρυζάκι μας (αφού το πλύνουμε πρώτα καλά) και βάζουμε και μια μεγάλη φλυτζάνα νερο.

  6. 6

    Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει.

  7. 7

    Πασαλείβουμε το αρνί μέσα και έξω με φρέσκο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε καλά.

  8. 8

    Γεμίζουμε το αρνί και το ράβουμε για να μη χυθεί η γέμιση.

  9. 9

    Ψήνουμε κατά προτίμηση σε γάστρα για 2 με 230 ώρες στους 180'c.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

sten254
sten254 @cook_8450975
Stin koutsourepsan ti sintagi(sony k.alloi) opos exoun kanei sto parelthon kai se arketes tou ggr

Από

MARIPOSSA
MARIPOSSA @cook_8455448
στις
Ξάνθη,ΕΛΛΑΔΑ