κύρια φωτογραφία συνταγής Αρνάκι με αμύγδαλα, ξερά φρούτα, σαφράν και μέλι

Αρνάκι με αμύγδαλα, ξερά φρούτα, σαφράν και μέλι

13 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Μαροκινό ταζίν, σερβίρεται με κουσ-κους ή και πολέντα για... αλλάγή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ταιριάζει ωραία και με ανάμεικτο καστανό και άγριο ρύζι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/3 φλ.τσ. αμύγδαλα ολόκληρα ξεφλουδισμένα
  2. 2-2,5 κ. μπούτι αρνί
  3. 2-3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  4. 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  5. 1 πρέζα σαφράν
  6. αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  7. 1 +1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
  8. 1 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
  9. 1/4 κ.γλ. κανέλα σκόνη
  10. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  11. 1 φλ.τσ. βερίκοκα ξερά
  12. 1 φλ.τσ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
  13. 1 κ. σούπας μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ρηχό τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα να ροδίσουν ελαφρά (7' περίπου σε χαμηλή φωτιά) και τα βγάζουμε σε πιάτο να κρυώσουν.

  2. 2

    Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και αφαιρούμε το πολύ λίπος. Φυλάμε τα κόκαλα. Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια και σοτάρουμε σε 1 κ.σ. λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά(2 τηγανιές) για να ροδίσει καλά σ'όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας με τρυπητό και βάζουμε τα κόκαλα να σοταριστούν για 10-15 λεπτά (προαιρετικά) και τα βγάζουμε στο πιάτο με το κρέας.

  3. 3

    Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. λάδι.

  4. 4

    Προσθέτουμε το κρεάς και τα κόκαλα, με τους χυμούς που έχουν βγάλει, στο τηγάνι με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σαφράν, αλάτι, πιπέρι και το κρασί.

  5. 5

    Όταν πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας πότε-πότε έως να μαλακώσει το κρέας.

  6. 6

    Με τσιμπίδα βγάζουμε τα κόκαλα και το κρέας. Βγάζουμε απ'τα κόκαλα όσο κρέας έχει μείνει και τα πετάμε.

  7. 7

    Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει, προσθέτουμε το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα ξερά βερίκοκα και δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν για 10' περίπου ανακατεύοντας 1-2 φορές.

  8. 8

    Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

  9. 9

    Προσθέτουμε το κρέας και βράζουμε 5'.

  10. 10

    Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

  11. 11

    Συνοδεύουμε με κους-κους ή πολέντα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ