Αρνάκι με δυόσμο και δεντρολίβανο
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε άν έχουμε γάστρα μπορούμε να το ψήσουμε εκεί. Θα γίνει ακόμα πιο τελειο.
Υλικά
-
2 κιλά αρνάκι μπούτι
-
3 κλωνάρι δεντρολίβανο
-
6 κ.σ. φυλλαράκια δυόσμου
-
5 σκελίδες σκόρδο
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε των φούρνο στους 200 C.
-
2
Βάζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το δυόσμο, αλάτι πιπέρι και το λάδι στο μίξερ και τα χτυπάμε να σφίξουν για 1 λεπτό.
-
3
Καθαρίζουμε το κρέας και του κάνουμε με μαχαίρι 6-7 χαρακιές.
-
4
Τρίβουμε με το ντρέσινγκ το κρέας καλά και το βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 2μιση με 3 ώρες.
-
5
Βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.
Σχόλια