Αρνάκι με ρύζι και πράσινο κρεμμυδάκι στο φούρνο

Bαθμολογία: 4.25
       
 
4 ψήφοι
ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 09.11.09

Περιγραφή

Είναι νοστιμότατο φαγητό!

Αρνάκι με ρύζι και πράσινο κρεμμυδάκι στο φούρνο
photo: golfo

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κρέας σε μερίδες (αρνάκι ή μοσχάρι)
  • 8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1-2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα
  • 3 κούπες ζωμό από το κρέας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι - μαύρο πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Περιέχει: Ρύζι , Ντομάτες
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζετε το κρέας και κρατάτε το ζωμό.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια, μόλις μαραθούν προσθέτετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο, το ρύζι, το κρέας και το ζωμό.
  3. Τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις και τα βάζετε στο ταψί.
  4. Τα ψήνετε στους 170 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει το ρύζι (να μην γίνει σαν λαπάς) και να πιάσει μια ελαφριά κρούστα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτιμήστε αρνάκι, γίνετε πιο νόστιμο!! Αλλά και με μοσχάρι γίνεται ωραίο και τα παιδιά το προτιμάνε περισσότερο. Καλή σας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από joia, 7-12-09  
    Είναι το πιο αγαπημένο ανοιξιάτικο κυριακάτικο φαγητό μας. Το φτιάχνουμε πάντα με αρνάκι ή κατσικάκι, προσθέτουμε απλά περισσότερα κρεμμυδάκια και επίσης μία χούφτα ξανθές σταφίδες (στο ψήσιμο) , που ταιριάζουν απίστευτα με το κρεμμυδάκι που γλυκίζει έτσι και αλλιώς. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 7-12-09  
    Joia, απ΄ότι βλέπω είσαι fan της Θρακιώτικης κουζίνας.Ωραία ιδέα για τις σταφίδες, θα το δοκιμάσω!! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 10-12-09  
    ενα απο τα αγαπημενα μας φαγητα!
    μονο που αυτη την εποχη δε μπορω να προσθεσω ντοματα λογω ομοιοπαθητικης ,αλλα ηταν το ιδιο νοστιμο και χωρις !
    εγω το εκανα με κατσικακι ντοπιο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Επικουριος, 22-6-10  
    To κρεας το βραζουμε μεχρι να μαγειρευτει εντελως;
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 23-6-10  
    Επικούριε, συγνωμη για την καθυστέρηση. Το κρέας θα το βράσεις μέχρι να μαλακώσει γιατί το ρύζι γίνεται γρήγορα.
    #
    Σχόλιο από dedou, 14-2-11  
    απλα τελειο
    #
    Σχόλιο από tonaki2009, 2-3-11  
    τελειο!!! εμεις στα μέρη μου το λέμε '' πασαχαλιάτικο'' το κάνουμε με κρεμμυδάκια και ξανθες σταφίδες δεν βάζουμε ντομάτα και τα ψήνουμε όλα μαζι στο φούρνο χώρις να βράσουμε το κρέας.θα επανέλθω με την δική μας συνταγή και φωτο.. τα παλιά χρόνια το ψήνανε σε φούρνο με ξύλα και γινόνατε ακόμη πιο ωραίο.
    #
    Σχόλιο από merlin, 16-10-11  
    telio fagaki trelathikame me to antra mou ta pente pirounakia apo mena bravo
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 16-10-11  
    Σας ευχαριστώ πολύ! merlin χαίρομαι που σας άρεσε!

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από joia, 7-12-09  
    Είναι το πιο αγαπημένο ανοιξιάτικο κυριακάτικο φαγητό μας. Το φτιάχνουμε πάντα με αρνάκι ή κατσικάκι, προσθέτουμε απλά περισσότερα κρεμμυδάκια και επίσης μία χούφτα ξανθές σταφίδες (στο ψήσιμο) , που ταιριάζουν απίστευτα με το κρεμμυδάκι που γλυκίζει έτσι και αλλιώς. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 7-12-09  
    Joia, απ΄ότι βλέπω είσαι fan της Θρακιώτικης κουζίνας.Ωραία ιδέα για τις σταφίδες, θα το δοκιμάσω!! Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 10-12-09  
    ενα απο τα αγαπημενα μας φαγητα!
    μονο που αυτη την εποχη δε μπορω να προσθεσω ντοματα λογω ομοιοπαθητικης ,αλλα ηταν το ιδιο νοστιμο και χωρις !
    εγω το εκανα με κατσικακι ντοπιο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 23-6-10  
    Επικούριε, συγνωμη για την καθυστέρηση. Το κρέας θα το βράσεις μέχρι να μαλακώσει γιατί το ρύζι γίνεται γρήγορα.
    #
    Σχόλιο από dedou, 14-2-11  
    απλα τελειο
    #
    Σχόλιο από merlin, 16-10-11  
    telio fagaki trelathikame me to antra mou ta pente pirounakia apo mena bravo
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 16-10-11  
    Σας ευχαριστώ πολύ! merlin χαίρομαι που σας άρεσε!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Επικουριος, 22-6-10  
    To κρεας το βραζουμε μεχρι να μαγειρευτει εντελως;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από tonaki2009, 2-3-11  
    τελειο!!! εμεις στα μέρη μου το λέμε '' πασαχαλιάτικο'' το κάνουμε με κρεμμυδάκια και ξανθες σταφίδες δεν βάζουμε ντομάτα και τα ψήνουμε όλα μαζι στο φούρνο χώρις να βράσουμε το κρέας.θα επανέλθω με την δική μας συνταγή και φωτο.. τα παλιά χρόνια το ψήνανε σε φούρνο με ξύλα και γινόνατε ακόμη πιο ωραίο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΚΑΤΣΙΚΙ-ΑΡΝΙ
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris