Αρνάκι στη γάστρα
Αρνάκι στη γάστρα με χυλοπίτες
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή τη συνταγή μου την είχε μαθει η γιαγιά μου εδώ και κάτι χρονια. Αλλα πριν λίγο καιρό την ειδα και στην εκπομπη του ηλια μαμαλακη στην καριστο. Μη φανταστιτε ότι η γιαγιά μου ήταν από εκεί! Σμυρνια ήταν!!!!!
Υλικά
-
1 μπουτάκι από αρνάκι
-
λιγη μουστάρδα σε σκόνη
-
1 ξυλακι κανέλας
-
ντομάτα φρέσκια 2 ποτήρια τριμ.η ψιλοκομ.ντοματάκι κονσέρβα
-
αλάτι - πιπέρι - λάδι.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το μπουτάκι και το βάζουμε στη γάστρα, το αλατοπιπερώνουμε, το αλείφουμε με λίγη μουστάρδα (εγώ το πασπαλίζω με σκόνη μουστάρδας για να μην πηκριζει)
-
2
Μπιγουμε το ξυλακι κανέλας στο κρέας, ρίχνουμε τη μισή δόση ντομάτας, το λάδι και βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
-
3
Μετά το βγάζουμε, το γυρνάμε από την άλλη και ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα και λίγο νερό και το ξαναψηνουμε για αλλα 20 λεπτά.
-
4
Έπειταρίχνουμε τις χυλοπίτες.
-
5
Μόλις γίνουν και οι χυλοπίτες το φαγητό είναι έτοιμο.
Σχόλια (15)