Αρνάκι στη λαδόκολλα

Bαθμολογία: 5
       
 
5 ψήφοι
nanat, 07.12.12

Περιγραφή

Τι πιο ωραίο από ένα νοστιμότατο αρνάκι στη λάδοκολλα.

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά αρνάκι μπούτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλατι
  • πιπέρι
  • λαδόκολα, σπάγκο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Μέθοδος: Φούρνου
Κουζίνα: Κρητική , Ελληνική
Περιέχει: Σκόρδο
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά το αρνάκι.
  2. Το βαζουμε μέσα στη λαδόκολα μαζί με τις σκελίδες σκόρδου.
  3. Αλατοπιπερώνω καλά το αρνάκι μου και το τυλίγω στη λαδόκολα.
  4. Δένω από τις δυο μεριές τη λαδόκολα με το σπάγκο (σαν το σχήμα της καραμέλας).
  5. Το τοποθετώ μέσα σε ταψί για να μην τρέξουν τα ζουμιά μέσα στο φούρνο.
  6. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 2 ώρες.
  7. Συνοδεύεται τέλεια με πατάτες στο φούρνο και χωριάτικη σαλάτα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την έμαθα από τον πεθερό που είναι από την Κρήτη. Το ψήνουμε τόσες ώρες όσα κιλά είναι το αρνί.

Επαναλαμβάνω δεν βάζουμε λάδι, βούτυρο, μουστάρδα κτλ. Βγαίνει πάρα πολύ ζουμερό και μαλακό.Λουκούμι!!

Σχετικές συνταγές

Κατσικάκι στη λαδόκολλα Κατσικάκι στη λαδόκολλα
4.8214
       
       
(28)
Αρνάκι σε πουγκιά Αρνάκι σε πουγκιά
4.8333
       
       
(6)
Αρνάκι στο σακί Αρνάκι στο σακί
5
       
       
(13)
Αρνάκι τυλιχτό Αρνάκι τυλιχτό
5
       
       
(2)

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 9-12-12  
    Και τζατζικάκι και τζατζικάκι!!!Έτσι το κάνουμε και στη Ρούμελη και στη Αχαία !!Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!Respect..
    #
    Σχόλιο από NIN, 9-12-12  
    ας κανω την χαζη ερωτηση της ημερας.
    υπαρχει μαγειρικος σπαγγος, η χρησιμοποιουμε οτι βρουμε?
    #
    Σχόλιο από nanat, 9-12-12  
    Πω, πω, πω απαραιτητο το τζατζικακι!! Κ αν το θελετε πιο ελαφρυ, σκετο το γιαουρτακι με ανηθο ειναι ο,τι καλυτερο! Ευχαριστω γιθα τα πηρουνακια!!
    Ο σπαγκος οχι ειναι ο κοινος σπαγκος που υπαρχει στην αγορα!!
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 8-5-13  
    Νόστιμος τρόπος να μαγειρέψεις το αρνί όταν δεν υπάρχει η σούβλα. Πέντε πηρουνάκια και από μένα. Ανεβάζω και φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από stelia, 6-1-14  
    Μου την συνέστησε η Σουηδή Μαγείρισσα την συνταγή αυτή για την απλότητα και τη νοστιμιά της! Και δεν διαψεύστηκε! Το έψησα για 3 ώρες στο φούρνο και έγινε λουκούμι!!! Το ευχαριστηθήκαμε όλοι μας! Σ΄ευχαριστώ nanat που μοιράστηκες την συνταγή σου μαζί μας!!!!!
    #
    Σχόλιο από nanat, 7-1-14  
    Ευχαριστω για τα πιρουνακια!! Χαιρομαι που σας αρεσε!! Πραγματι ειναι απλη ευκολη κ πεντανοστιμη συνταγη!!Μιαμ Μιαμ μου τραχουν τα σαλια κ εχω πολυ καιρο να το φτιαξω!!
    #
    Σχόλιο από common, 7-1-14  
    Παιδιά τι απίστευτη συνταγή είναι αυτή; Τόση νοστιμιά με ελάχιστα υλικά! Είχα ένα μπουτάκι αρνί, το έφτιαξα σύμφωνα με τη συνταγή, μόνο που στο τέλος άνοιξα τη λαδόκολλα για να ξεροψηθεί η πετσούλα, και έγινε νοστιμότατο! Καθιερώνεται.
    #
    Σχόλιο από july88, 4-2-14  
    Εχω κατσικάκι αλλά οχι μπουτι απο το μπουτι και πάνω. Αν το βαλω στη λαδόκολλα θα μου μεινει τίποτα? Γνωριζει κάποια φίλη?
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 4-2-14  
    Προχώρα το..Λουκούμι θα γίνει!!!Βάλε διπλή λαδόκολλα και στο δίωρο σκίσε λίγο κι έλεγξέ το..
    #
    Σχόλιο από july88, 5-2-14  
    Θα συμφωνήσω....η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!!!!

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 9-12-12  
    Και τζατζικάκι και τζατζικάκι!!!Έτσι το κάνουμε και στη Ρούμελη και στη Αχαία !!Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!Respect..
    #
    Σχόλιο από NIN, 9-12-12  
    ας κανω την χαζη ερωτηση της ημερας.
    υπαρχει μαγειρικος σπαγγος, η χρησιμοποιουμε οτι βρουμε?
    #
    Σχόλιο από nanat, 9-12-12  
    Πω, πω, πω απαραιτητο το τζατζικακι!! Κ αν το θελετε πιο ελαφρυ, σκετο το γιαουρτακι με ανηθο ειναι ο,τι καλυτερο! Ευχαριστω γιθα τα πηρουνακια!!
    Ο σπαγκος οχι ειναι ο κοινος σπαγκος που υπαρχει στην αγορα!!
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 8-5-13  
    Νόστιμος τρόπος να μαγειρέψεις το αρνί όταν δεν υπάρχει η σούβλα. Πέντε πηρουνάκια και από μένα. Ανεβάζω και φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από stelia, 6-1-14  
    Μου την συνέστησε η Σουηδή Μαγείρισσα την συνταγή αυτή για την απλότητα και τη νοστιμιά της! Και δεν διαψεύστηκε! Το έψησα για 3 ώρες στο φούρνο και έγινε λουκούμι!!! Το ευχαριστηθήκαμε όλοι μας! Σ΄ευχαριστώ nanat που μοιράστηκες την συνταγή σου μαζί μας!!!!!
    #
    Σχόλιο από nanat, 7-1-14  
    Ευχαριστω για τα πιρουνακια!! Χαιρομαι που σας αρεσε!! Πραγματι ειναι απλη ευκολη κ πεντανοστιμη συνταγη!!Μιαμ Μιαμ μου τραχουν τα σαλια κ εχω πολυ καιρο να το φτιαξω!!
    #
    Σχόλιο από common, 7-1-14  
    Παιδιά τι απίστευτη συνταγή είναι αυτή; Τόση νοστιμιά με ελάχιστα υλικά! Είχα ένα μπουτάκι αρνί, το έφτιαξα σύμφωνα με τη συνταγή, μόνο που στο τέλος άνοιξα τη λαδόκολλα για να ξεροψηθεί η πετσούλα, και έγινε νοστιμότατο! Καθιερώνεται.
    #
    Σχόλιο από july88, 5-2-14  
    Θα συμφωνήσω....η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!!!!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από july88, 4-2-14  
    Εχω κατσικάκι αλλά οχι μπουτι απο το μπουτι και πάνω. Αν το βαλω στη λαδόκολλα θα μου μεινει τίποτα? Γνωριζει κάποια φίλη?
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 4-2-14  
    Προχώρα το..Λουκούμι θα γίνει!!!Βάλε διπλή λαδόκολλα και στο δίωρο σκίσε λίγο κι έλεγξέ το..

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κρεατικα
    Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της evitaps