Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά

Bαθμολογία: 4.8529
       
 
34 ψήφοι
ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 22.01.09

Περιγραφή

Για τους λάτρεις των μυρωδικών!
Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά
photo: Στέφη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά αρνί
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό λεμονιού
  • Χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • Δεντρολίβανο-ματζουράνα-θυμάρι(ποσότητα ανάλογα τα γούστα)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αρνί - Κατσίκι
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Μουστάρδα , Σκόρδο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 150' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα ταψί τοποθετούμε το αρνί και τις πατάτες αφού πρώτα τις έχουμε καθαρίσει και τις έχουμε κόψει.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μυρωδικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο περασμένα από το μπλέντερ.
  3. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και του πορτοκαλιού ανακατεμένο με την μουστάρδα.
  4. Τα ανακατεύουμε καλά μέσα στο ταψί, ρίχνουμε το λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 90 λεπτά περίπου.

Σχετικές συνταγές

    41 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από eygenia, 9-10-09  
    #
    Σχόλιο από fampelina, 28-11-09  
    sygnomi alla ta 3 pirounakia einai ligo kata tin gnomh mou..einai ena poly wraio fagaki.. to eftiaksa se ena trapezi pou eixa kanei k trelathikan oloi. mpravo poly kalo.. apo mena exeis 5 pir.
    #
    Σχόλιο από roulita, 3-4-10  
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 7-4-10  
    Το έκανα στη γάστρα και έγινε λουκούμι. Πολύ τρυφερό και νόστιμο και το κρέας δεν μυριζε όσο συνήθως.
    #
    Σχόλιο από gogina, 22-4-10  
    sorry...alla poso lemoni kai portokali prepei na valw????sos...prepei na kserw giati aurio tha thn ftiaksw...
    #
    Σχόλιο από kostas, 23-4-10  
    νομιζω πως 2 πορτοκαλια και ενα λεμονι ειναι αρκετα,αλλα θα διαφωνισω στο λαδι,πιστευω πως ενα φλ/κι του καφε ειναι αρκετο,εξαλου το αρνι εχει το λιπακι του.
    #
    Σχόλιο από pelagie, 30-4-10  
    Epeidh eimai entelws apeirh sth mageirikh kai eidikotera sto arni,mias kai den trww kan arni 8a h8ela na sas rwthsw th diadikasia pou exei to arni pri to valoume sto tapsi.Ennow oti 8elei ena aplo plusimo?
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 8-5-10  
    Πεντανοστιμοοοοοο!!!! Εβαλα και εγω λιγοτερο λαδακι...θεμα γευσης ειναι...απλα εγω αντι για αρνι εβαλα κατσικακι ειχε κα ιτην μπολια και εγινε πολυ ζουμερο και τραγανο!!!
    #
    Σχόλιο από dimosgs, 20-5-10  
    teleio!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Conna, 25-8-10  
    Τα αρωματικά ειναι ολα τα λεφτά. Δίνουν απίθανη γεύση στο φαγητό. Μπράβο !!
    #
    Σχόλιο από Σιδερις, 17-10-10  
    μολις μπηκε στο φουρνο....θα ειναι πεντανοστημο...
    #
    Σχόλιο από xaroula, 1-11-10  
    δεν βαζω ποτε κρεμυδι γιατι δεν μου αρεσει με αυτο το κρεας οταν ψηνεται στο φουρνο,επισης δεν ειχα ματζουρανα, και στο μιγμα απο λεμονι ,πορτοκαλι και μουσταρδα προσθεσα 2 κ σουπας μελι!!! το κρεας εγινε λουκουμι και οι πατατες βγηκαν απιστευτες!
    #
    Σχόλιο από froso84, 14-1-11  
    Κερασάκι, τέλεια φαίνεται η συνταγή. Αλλα επειδή εγώ το αρνάκι το αφήνω 3-4 ώρες σε χαμηλό φούρνο για να μαλακώσει, 1.5 ώρα είναι αρκετή για να λιώσει;
    #
    Σχόλιο από kaymak, 2-2-11  
    Το φτιάξαμε με την αδελφή μου του Αγίου Αντωνίου για το τραπέζι που έκανε. Είχε πάρει ένα αρνάκι κομμένο σε μερίδες και ψήσαμε τις πατάτες ξεχωριστά. Στο αρνάκι δεν βάλαμε κρεμμύδι και μαντζουράνα αλλά προσθέσαμε λίγο μέλι και μόνο ένα κρασοπότηρο λάδι. Το ψήσαμε σε ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 2 ώρες και κάτι. Πήραμε διθυραμβικές κριτικές και δώσαμε τη συνταγή ξανά και ξανά!!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 19-3-11  
    Τελειο το φαγακι!!λουκουμι εγινε,ευχαριστουμε για την συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από Μαρια3, 15-4-11  
    μπραβο μπραβο τωρα ψηνεται μοσχομυρισε ολο το σπιτι σε ευχαριστουμε οικογενειακως.
    #
    Σχόλιο από itsesa, 23-4-11  
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 25-4-11  
    Έχω ξαναψηφίσει, οπότε δεν δίνω άλλα πηρουνάκια, αλλά ήθελα να ξαναπώ τι ωραίο που έγινε το αρνάκι μου ΚΑΙ φέτος! Πεντανόστιμο και πενταμάλακο, αφού έφαγα και εγώ που δεν το συμπαθώ το αρνί!
    #
    Σχόλιο από aris1998, 30-4-11  
    ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ?ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΜΟΝΟ Ή ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ???
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 30-4-11  
    Δεν χρειάζεται να βάλεις τα μυρωδικά, αλλά και να τα βάλεις πάλι δεν θα γίνει και τίποτα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    33 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από eygenia, 9-10-09  
    #
    Σχόλιο από fampelina, 28-11-09  
    sygnomi alla ta 3 pirounakia einai ligo kata tin gnomh mou..einai ena poly wraio fagaki.. to eftiaksa se ena trapezi pou eixa kanei k trelathikan oloi. mpravo poly kalo.. apo mena exeis 5 pir.
    #
    Σχόλιο από roulita, 3-4-10  
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 7-4-10  
    Το έκανα στη γάστρα και έγινε λουκούμι. Πολύ τρυφερό και νόστιμο και το κρέας δεν μυριζε όσο συνήθως.
    #
    Σχόλιο από dimosgs, 20-5-10  
    teleio!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Conna, 25-8-10  
    Τα αρωματικά ειναι ολα τα λεφτά. Δίνουν απίθανη γεύση στο φαγητό. Μπράβο !!
    #
    Σχόλιο από Σιδερις, 17-10-10  
    μολις μπηκε στο φουρνο....θα ειναι πεντανοστημο...
    #
    Σχόλιο από kaymak, 2-2-11  
    Το φτιάξαμε με την αδελφή μου του Αγίου Αντωνίου για το τραπέζι που έκανε. Είχε πάρει ένα αρνάκι κομμένο σε μερίδες και ψήσαμε τις πατάτες ξεχωριστά. Στο αρνάκι δεν βάλαμε κρεμμύδι και μαντζουράνα αλλά προσθέσαμε λίγο μέλι και μόνο ένα κρασοπότηρο λάδι. Το ψήσαμε σε ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 2 ώρες και κάτι. Πήραμε διθυραμβικές κριτικές και δώσαμε τη συνταγή ξανά και ξανά!!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 19-3-11  
    Τελειο το φαγακι!!λουκουμι εγινε,ευχαριστουμε για την συνταγη!!
    #
    Σχόλιο από Μαρια3, 15-4-11  
    μπραβο μπραβο τωρα ψηνεται μοσχομυρισε ολο το σπιτι σε ευχαριστουμε οικογενειακως.
    #
    Σχόλιο από itsesa, 23-4-11  
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 25-4-11  
    Έχω ξαναψηφίσει, οπότε δεν δίνω άλλα πηρουνάκια, αλλά ήθελα να ξαναπώ τι ωραίο που έγινε το αρνάκι μου ΚΑΙ φέτος! Πεντανόστιμο και πενταμάλακο, αφού έφαγα και εγώ που δεν το συμπαθώ το αρνί!
    #
    Σχόλιο από MP, 12-6-11  
    το εφταξα για δευτερη φορα. Νοστημότατο!
    #
    Σχόλιο από fokas, 22-6-11  
    πολύ εύγευστο και μυρωδάτο. έβαλα λιγότερο λάδι, δεν έβαλα ματζουράνα γιατί δεν είχα και πρόσθεσα και δύο κουταλιές μέλι όπως πρότεινε η xaroula και έγινε πραγματικά πάρα πολύ καλό.
    #
    Σχόλιο από 3Princesses, 7-11-11  
    Παρά πολυ ωραίο το φαγητο. Καταπληκτικός συνδυασμός των υλικών και πολυ εύκολο. Εγώ το έβαλα στους 170 για 2.30 ώρες το έσβησα κ το άφησα μέσα στον φούρνο Τέλειο!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 13-11-11  
    Λουκουμάκι έγινε το φαγητό!
    Κρεμμύδι δεν έβαλα. Λάδι έβαλα πολύ λιγότερο. Το έκανα με κατσικάκι.
    Τα αρώματα λόγω των μυρωδικών ήταν υπέροχα.
    #
    Σχόλιο από LYC, 20-11-11  
    Τη μαγειρέψαμε σήμερα και είναι υπέροχη!!!
    #
    Σχόλιο από ath46, 14-12-11  
    Απλά τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 31-1-12  
    kλασικη παραδοσιακη γευση ...!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 29-4-12  
    Οτι κ να πω είναι λίγο.Οι δυο μας κ η κόρη μου τη γλείψαμε τη γάστρα χε χε Ευχαριστούμε πολύ ήταν πεντανόστιμο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από gogina, 22-4-10  
    sorry...alla poso lemoni kai portokali prepei na valw????sos...prepei na kserw giati aurio tha thn ftiaksw...
    #
    Σχόλιο από kostas, 23-4-10  
    νομιζω πως 2 πορτοκαλια και ενα λεμονι ειναι αρκετα,αλλα θα διαφωνισω στο λαδι,πιστευω πως ενα φλ/κι του καφε ειναι αρκετο,εξαλου το αρνι εχει το λιπακι του.
    #
    Σχόλιο από pelagie, 30-4-10  
    Epeidh eimai entelws apeirh sth mageirikh kai eidikotera sto arni,mias kai den trww kan arni 8a h8ela na sas rwthsw th diadikasia pou exei to arni pri to valoume sto tapsi.Ennow oti 8elei ena aplo plusimo?
    #
    Σχόλιο από froso84, 14-1-11  
    Κερασάκι, τέλεια φαίνεται η συνταγή. Αλλα επειδή εγώ το αρνάκι το αφήνω 3-4 ώρες σε χαμηλό φούρνο για να μαλακώσει, 1.5 ώρα είναι αρκετή για να λιώσει;
    #
    Σχόλιο από aris1998, 30-4-11  
    ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ?ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΜΟΝΟ Ή ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ???
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 30-4-11  
    Δεν χρειάζεται να βάλεις τα μυρωδικά, αλλά και να τα βάλεις πάλι δεν θα γίνει και τίποτα.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από MARILIA, 8-5-10  
    Πεντανοστιμοοοοοο!!!! Εβαλα και εγω λιγοτερο λαδακι...θεμα γευσης ειναι...απλα εγω αντι για αρνι εβαλα κατσικακι ειχε κα ιτην μπολια και εγινε πολυ ζουμερο και τραγανο!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 1-11-10  
    δεν βαζω ποτε κρεμυδι γιατι δεν μου αρεσει με αυτο το κρεας οταν ψηνεται στο φουρνο,επισης δεν ειχα ματζουρανα, και στο μιγμα απο λεμονι ,πορτοκαλι και μουσταρδα προσθεσα 2 κ σουπας μελι!!! το κρεας εγινε λουκουμι και οι πατατες βγηκαν απιστευτες!

    Άλλες φωτογραφίες

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της roulita
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της melinik
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της aris1998
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της penelopeG
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της Conna