amande
amande @cook_8495536

Aρνίσια παϊδάκια με μυρωδικά και μουστάρδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

(*)  Η αρχική συνταγή "ζητάει" αρνίσια παϊδάκια απο μπούτι.  Εγώ χρησιμοποιώ συνήθως το κλασσικό παϊδάκι αλλά μπορείτε να βάλετε ό,τι σας αρέσει.(**) Τα ψήνω με την απλή μέθοδο του φούρνου γιατί με βολεύει καλύτερα. Προς το τέλος του ψησίματος αλλάζω από αντιστάσεις σε αέρα και γκρίλ για λίγα λεπτάκια να ξεροψηθούν. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε ως εξής (όπως προτείνεται απο την αρχική συνταγή)  Προθερμαίνετε το γκριλ. Λαδώστε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και τοποθετήστε τη στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώστε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος για να μη λερωθεί ο φούρνος. Στραγγίξτε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και σκουπίστε τα απαλά με χαρτί κουζίνας.  Παπασπαλίστε τα με πιπέρι και από τις δύο πλευρές και βάλτε τα στη σχάρα. Ψήστε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όσο σας αρέσουν.Τη συνταγή είχα βρεί σε κάποιο παλιό τεύχος του Γαστρονόμου και είναι της Νένας Ισμυρνόγλου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
6 άτομα
  1. 1/2 κ.σ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
  2. 2 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι ή 1+1/2 κ.σ. ξερή ρίγανη ή θυµάρι, τριμμένα
  3. 70 γρ. μουστάρδα πικάντικη ή άλλη της αρεσκείας μας
  4. 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  5. 70 ml ελαιόλαδο
  6. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  7. Για το σερβίρισμα
  8. πίτες για σουβλάκι
  9. χυμό λεμονιού, κατά βούληση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη βάζουμε τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με τα χέρια μας με το αλάτι και το μυρωδικό της επιλογής μας.

  2. 2

    Σε μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν.

  3. 3

    Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα παϊδάκια, ανακατεύουμε να πάει παντού, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστούν. Καλό θα ήταν να τα αφήσουμε ακόμη περισσότερο να μαριναριστούν (4-5 ώρες).

  4. 4

    Όταν τα βγάλουμε απο το ψυγείο τα απλώνουμε σε καλά λαδωμένο μεγάλο ταψί που να τα χωράει σε μονή στρώση, τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και από τις δυο πλευρές

  5. 5

    Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις για περίπου 20 - 25 λεπτά (**),

  6. 6

    Μέχρι να ροδίσουν (αναλόγως το φούρνο μπορεί να χρειαστεί και λίγη ώρα επιπλέον).

  7. 7

    Σερβίρουμε τα παϊδάκια ζεστά, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού μάς αρέσει και συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι, τις οποίες ζεσταίνουμε ελαφρώς στον καυτό φούρνο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

konma
konma @Konma
Εύκολο, απλό και νόστιμο. Επειδή δεν προλάβαινα, δεν το μαρινάρισα, παρόλα αυτά η γεύση ήταν άψογη. Το έψησα μαζί με πατάτες στο ταψί με τα ίδια μυρωδικά και χυμό λεμόνι. Λουκούμι!

Από

amande
amande @cook_8495536
στις