thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Υπέροχο γιορτινό σοκολατένιο ψωμάκι για τις ημέρες των γιορτών που έρχονται, όπου η οικογένεια είναι μαζεμένη και παίρνουμε μαζί το πρωινό μας! Ακόμα και για τις απογευματινές μας λιγούρες με τον καφέ μας ή το τσάι μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την ιδέα της συνταγής την πήρα απο μια φωτογραφιά που βρήκα στην βραδινη μου βόλτα στο ίντερνετ .

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
2 χρυσάνθεμα
  1. 700 γρ αλεύρι
  2. 25 γρ φρέσκια μαγιά
  3. 100 γρ ζάχαρη
  4. 250 ml γάλα
  5. 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  6. 50 ml λάδι
  7. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  8. 1 βανίλια -ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι
  9. λίγο μαχλέπι και λίγο κακουλέ
  10. 150-200 γρ. φιστίκια ή φουντούκια ή καρύδια ή αμύγδαλα τρυμμένα
  11. 1 αυγό για το τέλος
  12. σουσάμι και μαυροκούκι για το τέλος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπόλ βάζουμε τα 100 γραμμάρια αλεύρι, προσθέτουμε και την μαγιά, την οποία διαλύουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε 100ml χλιαρό γάλα, ανακατέυουμε και αφήνουμε λίγο να ανέβει. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και το ξύσμα και ζυμώνουμε τη ζύμη προσθέτοντας και σιγά-σιγά το ζεστό γάλα και το μαχλέπι και το κακουλέ. Στο τέλος προσθέτουμε και το λάδι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και μαλακή. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. {εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή με την σειρά που αναφέρω πιο πάνω }

  2. 2

    Μόλις η ζύμη φουσκώσει την αφήνουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την κόβουμε 2 σε ίσα κομμάτια περίπου το καθένα, τα δουλεύουμε με τα χέρια μας και τα κάνουμε στρογγυλά και αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά ακόμα. Παίρνουμε ένα κομμάτι από το ζύμαρι μας και το απλώνουμε λίγο με τον πλάστη σε κύκλο και βάζουμε αρκετή κρέμα σοκολάτας στη συνέχεια κλείνουμε τις άκρες με τα χέρια μας έτσι να σχηματίσουμε ένα ψωμάκι με γέμιση στη μέση, το ανοίγουμε πάλι σε ένα φύλλο στρόγγυλό πάχους 2-3 εκατ και διάμετρο 20-25 εκατ. Στη μέση βάζουμε ενα καπάκι από ενα μπολ 4-5 εκατ και κόβουμε στα 4 το φύλλο μας μέχρι το καπάκι μας..και ξανά στα 8 κομμάτια, και ξανά στα 12 κομματια..όπως στην πίτσα !! Στη συνέχεια περιστρέφουμε τα κομμάτα προς τα επάνω οπως φαίνετε στην φωτογραφία μου πιο κάτω.

  3. 3

    Στη συνέχεια αφήνουμε να φουσκώσει για 30 - 40 λεπτά και μετά πασπαλίζουμε σουσάμι μόνο το κέντρο του λουλουδιού μας και τα πέταλα του λουλουδιού μας με κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο γάλα και

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 - 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας να πάρει ένα ωραίο χρώμα το λουλούδι μας.

  5. 5

    Κρέμα σοκολάταςΖεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και κόβουμε τη σοκολάτα κομμάτια και την ρίχνουμε μεσα μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε και του ξηρούς καρπούς μέσα στην λειωμένη σοκολάτα, δεν πρέπει να είναι πολύ ρευστή, την αφήνουμε καμια ωρίτσα στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio