Αρωματικές πολύχρωμες ρίζες στο φούρνο
Πατάτες, καρότα, παντζάρια και σελινόριζα σε μια αρωματική συμφωνία με δεντρολίβανο και θυμάρι
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο πρώτο μισάωρο έχουμε το ταψί στη χαμηλότερη σκάλα ή στο πάτωμα του φούρνου. Αν δούμε πως οι πατάτες μας έχουν μαλακώσει αλλά υπάρχει ακόμη νερό, επιστρέφουμε το ταψί στο πάτωμα του φούρνου.Για πιο ξεροψημένα λαχανικά, ανάβουμε το γκριλ για 5 λεπτά (ή λιγότερο) στο τέλος.Αν δε σας αρέσει το μέλι με το μπαλσάμικο, στύψε 1 λεμόνι. Ρίξτε το μισό χυμό στην αρχή και τον άλλο μισό προς το τέλος.
Υλικά
-
1 μεγάλο παντζάρι ή 2 μέτρια
-
1-2 πατάτες
-
5-6 μικρά καρότα
-
0.5 σελινόριζα
-
Για το άρωμα...
-
1 πρεζα δεντρολίβανο
-
1 πρεζα θυμάρι
-
1 κουταλιά μέλι
-
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
-
χοντρό αλάτι
-
μαύρο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200.
-
2
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τις ρίζες μας κόβουμε τα παντζάρια και τις πατάτες σε μισοφέγγαρα.
-
3
Κόβουμε τα καρότα κατά μήκος στα δύο, τα πιο μεγάλα στα τέσσερα.
-
4
Κόβουμε τη σελινόριζα σε λεπτές φέτες.
-
5
Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά μας στο ταψί (εγώ χρησιμοποίησα ένα στρόγγυλο διαμέτρου 30 εκ)
-
6
Στο μεταξύ βάζουμε νερό στο βραστήρα να βράσει όσο καρυκεύουμε.
-
7
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι, δεντρολίβανο και θυμάρι.
-
8
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
-
9
Ρίχνουμε το βραστό νερό στο ταψί όσο να καλύψει 1 δάχτυλο τον πάτο.
-
10
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Χαμηλώνουμε στους 180 μετά τα 10 πρώτα λεπτά.
-
11
Έπειτα βγάζουμε το ταψί, ρίχνουμε το μέλι και ραντίζουμε με το μπαλσάμικο
-
12
Ψήνουμε για άλλη μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)