Αρωματική τάρτα ρυζιού
Πεντανόστιμη.....!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή Ορεξη...!
Υλικά
-
250 γρ. ρύζι καρολίνα
-
350 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
-
3 αυγά χτυπημένα
-
8 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-
4 μικρές ώριμες ντομάτες
-
3 φέτες ψωμί για τοστ
-
Δυόσμο ψιλοκομμένο
-
Ρίγανη
-
Λάδι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και 5 λεπτά πριν γίνει το ρύζι προσθέτουμε τα κολοκυθάκια.
-
2
Σουρώνουμε το ρύζι και το περιχύνουμε με ένα ποτήρι κρύο νερό.
-
3
Προσθέτουμε στο ρύζι την κεφαλογραβιέρα και τα αυγά.
-
4
Κόβουμε τις ντομάτες στην μέση, τις πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι τους.
-
5
Τρίβουμε το ψωμί και το ανακατεύουμε με τον δυόσμο και την ρίγανη.
-
6
Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας διαμέτρου 22 εκ. με λαδόκολλα και την αλείφουμε με λάδι.
-
7
Στρώνουμε στην φόρμα το ρύζι, τοποθετούμε από πάνω τις ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με το μίγμα του ψωμιού.
-
8
Περιχύνουμε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά περίπου.
-
9
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια