κύρια φωτογραφία συνταγής Αρωματική τάρτα ρυζιού
_ANGELA_
_ANGELA_ @cook_8462993

Πεντανόστιμη.....!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή Ορεξη...!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ. ρύζι καρολίνα
  2. 350 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  3. 3 αυγά χτυπημένα
  4. 8 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  5. 4 μικρές ώριμες ντομάτες
  6. 3 φέτες ψωμί για τοστ
  7. Δυόσμο ψιλοκομμένο
  8. Ρίγανη
  9. Λάδι
  10. Αλάτι
  11. Πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και 5 λεπτά πριν γίνει το ρύζι προσθέτουμε τα κολοκυθάκια.

  2. 2

    Σουρώνουμε το ρύζι και το περιχύνουμε με ένα ποτήρι κρύο νερό.

  3. 3

    Προσθέτουμε στο ρύζι την κεφαλογραβιέρα και τα αυγά.

  4. 4

    Κόβουμε τις ντομάτες στην μέση, τις πιέζουμε ελαφρά να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι τους.

  5. 5

    Τρίβουμε το ψωμί και το ανακατεύουμε με τον δυόσμο και την ρίγανη.

  6. 6

    Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας διαμέτρου 22 εκ. με λαδόκολλα και την αλείφουμε με λάδι.

  7. 7

    Στρώνουμε στην φόρμα το ρύζι, τοποθετούμε από πάνω τις ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με το μίγμα του ψωμιού.

  8. 8

    Περιχύνουμε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 200°C για 40 λεπτά περίπου.

  9. 9

    Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

cmoustaka
cmoustaka @cook_8462493
Ιδιαίτερη συνταγή με περίεργο γευστικό αποτέλεσμα, δεν νομίζω να την ξαναφτιάξω αλλά έφαγα ευχάριστα 2 κομμάτια μεμιάς.

Από

_ANGELA_
_ANGELA_ @cook_8462993
στις