Αρωματικό ζυμάρι πίτσας χωρίς μαγιά
Το πιο εύκολο ζυμάρι πίτσας που έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε. Ιδανική συνταγή ακόμα και για τους πιο αρχάριους στην κουζίνα. Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας πίτσα με συνδυασμούς αλλαντικών, λαχανικών, τυριών και θαλασσινών αποφεύγοντας έτσι τις έτοιμες λύσεις. Λίγος περισσότερος κόπος στην κουζίνα αξίζει το αποτέλεσμα.
Υλικά
-
1 ποτήρι του νερού γάλα (χλιαρό)
-
1 ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
-
4 1/2 ποτήρια του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. σκόρδο τριμμένο
-
1/2 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
-
2
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να αρχίζει να σχηματίζεται το ζυμάρι μας.
-
3
Με το χέρι μας αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη.
-
4
Σκεπάζουμε το μπολ μας με μια μεμβράνη ή πετσέτα και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
-
5
Τέλος με ένα πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι.
-
6
Γεμίζουμε την πίτσα μας με οποιαδήποτε υλικά της αρεσκείας μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)