Αρχαιοελληνικό αρνάκι
Μια συνταγή της αρχαίας Ελληνικής κουζίνας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα Blog και είναι της κυρίας Βέφας. Την δοκίμασα και άρεσε πολύ στους καλεσμένους μου. Ελπίζω να αρέσει και σε σας.Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ' ένα τηγάνι, σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σέλινο, τα καρότα και τα σπαράγγια.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές στο ζωμό κρέατος και προσθέτουμε λίγο κάρδαμο, το θυμάρι και λίγο λεμόνι.
-
3
Σε άλλη κατσαρόλα, σωτάρουμε το αρνίσιο μπουτάκι μέχρι να ροδίσει.
-
4
Φτιάχνουμε το γλάσο, βράζοντας το κρεμμύδι, το κρασί, το ξύδι, το θυμαρίσιο μέλι και το φρέσκο κάρδαμο. Αφού βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
5
Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το περιχύνουμε με το γλάσο.
-
6
Στα λαχανικά που έχουμε σωτάρει, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο φρέσκο κάρδαμο και λίγο ζωμό κρέατος. Τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, δίπλα από τις ροδέλες κρέατος και τις φακές.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια