κύρια φωτογραφία συνταγής Άσπρη φασολάδα γιαχνί με ρίγανη
giotak1
giotak1 @cook_8462254
,

Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχουμε χύτρα τα αφήνω για 20' με 30' περίπου και είναι έτοιμα .Εγώ βάζω και μισό κύβο κνορρ λαχανικών να δώσει πιο ωραία γεύση. Αν μας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό λίγο μπούκοβο, σε φλοίδες ή 1 καυτερή πιπεριά (τσίλι), ψιλοκομμένη.Ιδανικά συνοδεύουμε με ρέγγα ψητή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
4-6 άτομα
  1. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
  2. 1/2 κιλό μεσαία λευκά φασόλια, μουσκεμένα αποβραδίς και στραγγισμένα
  3. 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  4. 1 κλωνάρι σέλινο κομμένο σε κομμάτια
  5. 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  6. 1 ματσάκι μαϊντανός (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  7. 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (τα φυλλαράκια μόνο) ή -1/2 κουτ. γλυκού ξερή
  8. 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  9. χυμός από 1 λεμόνι
  10. αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφότου πάρουν μία βράση τα φασόλια μας, πετάμε το πρώτο νερό.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε 2 - 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα φασόλια, τη ζάχαρη, το σέλινο και το καρότο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο που να τα σκεπάζει.

  4. 4

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα φασόλια να σιγοβράσουν για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. (Αν τα φασόλια δεν είναι πολύ βραστερά, θα συνεχίσουμε το βράσιμο για λίγη ώρα, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό).

  5. 5

    Δυναμώνουμε τη φωτιά, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσει να χυλώνει και να μην έχει πολλά ζουμιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και ρίγανη και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (41)

Από

giotak1
giotak1 @cook_8462254
στις
,
Ειμαι Θεσσαλονικιά απο την Σταυρουπολη,παντρεμένη στην Αθηνα με ενα κοριτσάκι..... την Εφουλα μου.Ειμαι πολύ ευαισθητη,συμπονετική,χαμηλών τόνων,αλλα και λίγο νευρική οταν ειμαι πολυ κουρασμένη.Είμαι Παοκ και Υδροχόος.Αν ειχα περισσοτερο χρονο θα μαγειρευα πολλα πραγματα γιατι μου αρεσει να δινω ευχαριστηση σε αγαπημενα μου προσωπα.Ειμαι πολυ γλυκατζού και μαρεσει!!!!!
Δες περισσότερα