Άσπρο Ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή

Bαθμολογία: 4.8571
       
 
7 ψήφοι
machi, 08.04.10

Περιγραφή

Οι συνταγές για ψωμί στο βιβλίο του αρτοπαρασκευαστή δεν μου άρεσαν πολύ αφού έβγαζαν ένα γλυκό ψωμί. Έτσι με διάφορες δοκιμές και πειράματα κατέληξα να κάνω αυτή τη συνταγή για ψωμάκι!!

Άσπρο Ψωμί στον αρτοπαρασκευαστή

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 3/4 κούπες αλεύρι
  • 250 ml. νερό (21-28 βαθμούς)
  • 25 ml. ελαιόλαδο
  • 6 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψωμί
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Φτιάχνει: 1 καρβέλι αρτοπαρασκευαστή
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε στο δοχείο του αρτοπαρασκευαστή τα υλικά με την εξής σειρά: το νερό, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά.
  2. Ρυθμίζουμε στο βασικό πρόγραμμα για ψωμί που έχει ο αρτοπαρασκευαστής του καθένα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ χρησιμοποιώ αλεύρι "ζυμωτό" από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, ειδικό για ψωμί.

Αν ο αρτοπαρασκευαστής σας έχει χωρητικότητα κάτω από 900 γρ. κάντε το σε μικρότερη ποσότητα για να μην υπάρχει κίνδυνος υπερχύλισης.

Σχετικές συνταγές

    26 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από glykoula, 20-4-10  
    Φαινετε πολυ καλη κ ευκολη. Εγω πηρα αρτοπαρασκευαστη αλλα στις συνταγες του βιβλιου του, ζηταει πολλα ειδη αλευριων, οπος δυνατο,σουπερ κ αλευκαστο, τα οποια δεν μπορω να καταλαβω πια ειναι κ δεν τα βρησκο στο s/m.
    Θα ηθελα να σε ρωτησω στην δικια σου συνταγη μπορουμε να αντικαταστησουμε το λευκο αλευρι που λες με σικαλης,ολικης ή ακομα κ χωριατικο?
    κ αν ναι στην ιδια ποσοτητα?
    #
    Σχόλιο από machi, 20-4-10  
    Εγώ την έχω δοκιμάσει βάζωντας 1 3/4 κούπες κίτρινο και 1 κούπα καλαμποκάλευρο και βγήκε πολύ καλό και πάλι. Αν έχεις χωριάτικο αλεύρι ακόμα καλύτερα. Εγώ χρησιμοποιώ ως επι το πλήστον κίτρινο ειδικό για ψωμί. Αν το επιδιώξεις με ολικής αλέσεως ή σίκαλης φαντάζομαι ότι γίνεται, απλά θα σου πρότεινα να βάλεις μισό άσπρο και μισό ολικής ή σίκαλης. Δοκίμασε το πάντως βγαίνει πολύ καλό!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 20-4-10  
    Ευχαριστω πολυ. Δηλαδη παντα εννοεις να χρησιμοποιω 1 3/4 της κουπας κιτρινο κ 1 κουπα σικαλης ή ολικης ή χωριατικο?
    Λες αν το κανω ολο, κ τα 2 3/4 χωριατικο να βγει χαλια?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 20-4-10  
    κ κατι ακομα, γαλα σε σκονη δεν χρησιμοποιης?
    #
    Σχόλιο από machi, 21-4-10  
    αυτό που εννοώ είναι αν θέλεις να βάλεις αλευρι ολικής ή σικάλεως να βάλεις μισό κανονικό και μισό ολικής, να μην βάλεις μόνο ολικής ή μόνο σικαλης γιατί νομίζω θα σου βγει λίγο σκληρό(έτσι πιστευω δηλαδή)
    Αν βάλεις τώρα 2 3/4 χωριάτικο μια χαρά θα σου βγει μην ανησυχείς!!
    Όσο για το γάλα σε σκόνη επειδή και μένα έλεγε το βιβλιαράκι να βάζω αλλά μου έβγαινε γλυκό το ψωμί και δεν μου άρεσε, έκανα πειράματα για να προσεγγίσω μια πιο "χωριάτικη" εκδοχή ψωμιού στον αρτοπαρασκευαστή και κατέληξα σε αυτή τη συνταγή. Σε αυτή τη συνταγή δεν χρησιμοποιώ γάλα σκόνη, μόνο αυτά τα υλικά που αναφέρω παραπάνω!
    #
    Σχόλιο από machi, 28-4-10  
    Το έκανα χτες με 2 κούπες αλεύρι ολικής, 3/4 κούπας κίτρινο αλεύρι και 8 γρ. μαγιά αντί για 6 γρ. και έγινε πάρα πολύ καλό!!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 28-4-10  
    Εκανα το ψωμάκι με τις δικές σου δοκιμές και βγήκε ωραίο. Πάντως απο το βιβλιαράκι κάνω την συνταγή που λέει'λευκό ψωμι πολυτελείας και μου βγαίνει ωραίο.
    Χρησιμοποιώ το αλεύρι στην κίτρινη συσκευασία 'ζυμωτο' απο 'Μύλους Αγίου Γεωργίου.
    Το βάζω στο πρόγραμμα Νο 8 και μετά το ψήνω στον φούρνο!!!
    #
    Σχόλιο από machi, 29-4-10  
    Πολυάνθη μου χαίρομαι που σου άρεσε, και εγώ αυτό το αλεύρι χρησιμοποιώ. Απλά οι συνταγές στο βιβλιαράκι του δικού μου εχουν όλες γάλα και ζάχαρη. Εσένα στο ψωμί πολυτελείας τι υλικά χρησιμοποιεί? να το δοκιμάσω και εγώ αφού βγαίνει ωραίο!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 30-4-10  
    Βάζω τα εξης υλικά....ένα κιλό.....
    380ml νερό
    1,5κ.σ λάδι
    600γρ. αλεύρι
    1,5κ.γ. αλάτι
    4κ.γ. ζάχαρη
    1.5κ.γ μαγιά ξηρή.
    Γράφει και γάλα σε σκόνη αλλά δεν βάζω!
    #
    Σχόλιο από machi, 30-4-10  
    Εμένα δεν έχει τέτοια συνταγή, αλλά θα δοκιμάσω τη δική σου!! το ψήνεις στον αρτοπαρασκευαστή ή το ψήνεις στο φούρνο?
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 1-5-10  
    Το βάζω στο πρόγραμμα 8...το ζυμώνει,το φουσκώνει για περίπου 1,5 ώρα και μετά το ψήνω στον φούρνο.
    Με το ένα κιλό κάνω δύο φρατζόλες.
    #
    Σχόλιο από machi, 3-5-10  
    ωραία θα το δοκιμάσω!!
    #
    Σχόλιο από diapost, 27-12-10  
    #
    Σχόλιο από nefi, 2-1-11  
    1 κουπα αλευρι ποσα γραμμαρια ειναι??
    #
    Σχόλιο από machi, 3-1-11  
    nefi καλή χρονιά! 1 κούπα αλεύρι είναι 140 γρ. Εγώ βέβαια χρησιμοποιώ την κούπα δοσομετρητή που έχει μέσα ο αρτοπαρασκευαστής.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-3-11  
    Καλημερα εχω φτιαξει πολλες φορες αυτο το ψωμακι κ λευκο κ μαυρο.
    Εχω μια απορια ομως...οταν το φτιαχνω με λευκο αλευρι κ ψηθει κ το βγαλω απο τον αρτοπαρασκευαστη μετα απο λιγο μου ξεφουσκωνει κ κανει λακουβα απο πανω,κ μεσα ειναι διαφορετικη η υφη του σχετικα με το μαυρο, το μαυρο θυμηζει πιο πολυ ψωμι,γιατι ? μπορεις να με βοηθησεις?
    #
    Σχόλιο από machi, 17-3-11  
    γλυκουλα για να ειμαι ειλικρινης εγω το κανω με αλευρι κιτρινο που ειναι για ψωμι και ζυμες. Δεν ξερω αν αυτο παιζει ρολο. Το μονο που μπορει να μου παει στο μυαλο ειναι το αλευρι. Εσυ τι αλευρι χρησιμοποιεις?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-3-11  
    Τις μοιραζω τις κουπες....βαζω περισσοτερο αλευρι κιτρινο,βαζω λιγο σκληρο....λες να ειναι το αλευρι? Θα δοκημασω μονο με κιτρινο να δω. Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από johanna82, 14-4-11  
    Νόστιμη & Εύκολη!
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 14-4-11  
    οταν λετε το βασικο προγραμμα ποιο ειναι ? εχω παρει κ εγω παρασκευστη ψωμιου , αλλα εχω μπερδευτει . ειναι κενγουντ 256 , αν καποια φιλη εχει τον ιδιο , η παρομοιο μπορει να με κατατοπισει ? ευχαριστω
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 28-4-10  
    Εκανα το ψωμάκι με τις δικές σου δοκιμές και βγήκε ωραίο. Πάντως απο το βιβλιαράκι κάνω την συνταγή που λέει'λευκό ψωμι πολυτελείας και μου βγαίνει ωραίο.
    Χρησιμοποιώ το αλεύρι στην κίτρινη συσκευασία 'ζυμωτο' απο 'Μύλους Αγίου Γεωργίου.
    Το βάζω στο πρόγραμμα Νο 8 και μετά το ψήνω στον φούρνο!!!
    #
    Σχόλιο από machi, 29-4-10  
    Πολυάνθη μου χαίρομαι που σου άρεσε, και εγώ αυτό το αλεύρι χρησιμοποιώ. Απλά οι συνταγές στο βιβλιαράκι του δικού μου εχουν όλες γάλα και ζάχαρη. Εσένα στο ψωμί πολυτελείας τι υλικά χρησιμοποιεί? να το δοκιμάσω και εγώ αφού βγαίνει ωραίο!
    #
    Σχόλιο από machi, 30-4-10  
    Εμένα δεν έχει τέτοια συνταγή, αλλά θα δοκιμάσω τη δική σου!! το ψήνεις στον αρτοπαρασκευαστή ή το ψήνεις στο φούρνο?
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 1-5-10  
    Το βάζω στο πρόγραμμα 8...το ζυμώνει,το φουσκώνει για περίπου 1,5 ώρα και μετά το ψήνω στον φούρνο.
    Με το ένα κιλό κάνω δύο φρατζόλες.
    #
    Σχόλιο από machi, 3-5-10  
    ωραία θα το δοκιμάσω!!
    #
    Σχόλιο από diapost, 27-12-10  
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-3-11  
    Τις μοιραζω τις κουπες....βαζω περισσοτερο αλευρι κιτρινο,βαζω λιγο σκληρο....λες να ειναι το αλευρι? Θα δοκημασω μονο με κιτρινο να δω. Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από johanna82, 14-4-11  
    Νόστιμη & Εύκολη!
    #
    Σχόλιο από keva1, 27-4-11  
    Εύκολο και πεντανοστιμο ψωμάκι!!!!!!

    Το δοκίμασα με 1 κούπα και 3/4 κίτρινο αλεύρι και 1 κούπα αλεύρι όλικης και είναι επίσης φανταστικό...
    #
    Σχόλιο από koscrispan, 6-3-12  
    #
    Σχόλιο από arezo, 25-1-13  
    #
    Σχόλιο από tahitian, 24-2-13  
    Πήρα προχτες τον αρτοπαρασκευαστη και το'χω κανει ηδη δυο φορες,τη δευτερη 1 1/2 δοση-και χωρις λαδι- την οποια μάλλον θα καθιερωσω.Το τι ενθουσιαστηκα οταν ξυπνησα το πρωι και ειδα το ψωμακι να με περιμενει φρεσκο-φρεσκο...Πάει τελειωσε δεν ξαναμπαινω σε φουρνο.Και μάλιστα με αλευρι της πλάκας

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από glykoula, 20-4-10  
    Φαινετε πολυ καλη κ ευκολη. Εγω πηρα αρτοπαρασκευαστη αλλα στις συνταγες του βιβλιου του, ζηταει πολλα ειδη αλευριων, οπος δυνατο,σουπερ κ αλευκαστο, τα οποια δεν μπορω να καταλαβω πια ειναι κ δεν τα βρησκο στο s/m.
    Θα ηθελα να σε ρωτησω στην δικια σου συνταγη μπορουμε να αντικαταστησουμε το λευκο αλευρι που λες με σικαλης,ολικης ή ακομα κ χωριατικο?
    κ αν ναι στην ιδια ποσοτητα?
    #
    Σχόλιο από machi, 20-4-10  
    Εγώ την έχω δοκιμάσει βάζωντας 1 3/4 κούπες κίτρινο και 1 κούπα καλαμποκάλευρο και βγήκε πολύ καλό και πάλι. Αν έχεις χωριάτικο αλεύρι ακόμα καλύτερα. Εγώ χρησιμοποιώ ως επι το πλήστον κίτρινο ειδικό για ψωμί. Αν το επιδιώξεις με ολικής αλέσεως ή σίκαλης φαντάζομαι ότι γίνεται, απλά θα σου πρότεινα να βάλεις μισό άσπρο και μισό ολικής ή σίκαλης. Δοκίμασε το πάντως βγαίνει πολύ καλό!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 20-4-10  
    Ευχαριστω πολυ. Δηλαδη παντα εννοεις να χρησιμοποιω 1 3/4 της κουπας κιτρινο κ 1 κουπα σικαλης ή ολικης ή χωριατικο?
    Λες αν το κανω ολο, κ τα 2 3/4 χωριατικο να βγει χαλια?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 20-4-10  
    κ κατι ακομα, γαλα σε σκονη δεν χρησιμοποιης?
    #
    Σχόλιο από machi, 21-4-10  
    αυτό που εννοώ είναι αν θέλεις να βάλεις αλευρι ολικής ή σικάλεως να βάλεις μισό κανονικό και μισό ολικής, να μην βάλεις μόνο ολικής ή μόνο σικαλης γιατί νομίζω θα σου βγει λίγο σκληρό(έτσι πιστευω δηλαδή)
    Αν βάλεις τώρα 2 3/4 χωριάτικο μια χαρά θα σου βγει μην ανησυχείς!!
    Όσο για το γάλα σε σκόνη επειδή και μένα έλεγε το βιβλιαράκι να βάζω αλλά μου έβγαινε γλυκό το ψωμί και δεν μου άρεσε, έκανα πειράματα για να προσεγγίσω μια πιο "χωριάτικη" εκδοχή ψωμιού στον αρτοπαρασκευαστή και κατέληξα σε αυτή τη συνταγή. Σε αυτή τη συνταγή δεν χρησιμοποιώ γάλα σκόνη, μόνο αυτά τα υλικά που αναφέρω παραπάνω!
    #
    Σχόλιο από nefi, 2-1-11  
    1 κουπα αλευρι ποσα γραμμαρια ειναι??
    #
    Σχόλιο από machi, 3-1-11  
    nefi καλή χρονιά! 1 κούπα αλεύρι είναι 140 γρ. Εγώ βέβαια χρησιμοποιώ την κούπα δοσομετρητή που έχει μέσα ο αρτοπαρασκευαστής.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-3-11  
    Καλημερα εχω φτιαξει πολλες φορες αυτο το ψωμακι κ λευκο κ μαυρο.
    Εχω μια απορια ομως...οταν το φτιαχνω με λευκο αλευρι κ ψηθει κ το βγαλω απο τον αρτοπαρασκευαστη μετα απο λιγο μου ξεφουσκωνει κ κανει λακουβα απο πανω,κ μεσα ειναι διαφορετικη η υφη του σχετικα με το μαυρο, το μαυρο θυμηζει πιο πολυ ψωμι,γιατι ? μπορεις να με βοηθησεις?
    #
    Σχόλιο από machi, 17-3-11  
    γλυκουλα για να ειμαι ειλικρινης εγω το κανω με αλευρι κιτρινο που ειναι για ψωμι και ζυμες. Δεν ξερω αν αυτο παιζει ρολο. Το μονο που μπορει να μου παει στο μυαλο ειναι το αλευρι. Εσυ τι αλευρι χρησιμοποιεις?
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 14-4-11  
    οταν λετε το βασικο προγραμμα ποιο ειναι ? εχω παρει κ εγω παρασκευστη ψωμιου , αλλα εχω μπερδευτει . ειναι κενγουντ 256 , αν καποια φιλη εχει τον ιδιο , η παρομοιο μπορει να με κατατοπισει ? ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από machi, 14-4-11  
    johanna χαιρομαι που σας αρεσε!!
    χotiko αν και δεν εχω τον δικο σου αρτοπαρασκευαστη, φανταζομαι θα εχει μεσα βιβλιαρακι με συνταγες και οδηγιες. Στη συνταγη του ψωμιου θα το βαζει σε συγκεκριμενο προγραμμα, σε αυτο το ιδιο θα το βαλεις κι εσυ.
    #
    Σχόλιο από koscrispan, 6-3-12  
    καλημέρα ,είμαι νέος στη παρέα σας,έχω μια ερώτηση για την συγκεκριμένη συνταγή.έχω βάλει με την σειρα που γράφεται τα υλικά αλλά για δόσει 500 γρ,ολα καλά με την μόνη διαφορά μου βγαίνει η επάνω πλευρά όχι καλή,όχι ομοιόμορφη.Είναι σαν να έχει φουσκώσιε και σκάσει,επίσης πως μπορώ να την κάνω την επάνω όψι ξεροψημένη.Ευχαριστώ

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από machi, 28-4-10  
    Το έκανα χτες με 2 κούπες αλεύρι ολικής, 3/4 κούπας κίτρινο αλεύρι και 8 γρ. μαγιά αντί για 6 γρ. και έγινε πάρα πολύ καλό!!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΑΝΘΗ, 30-4-10  
    Βάζω τα εξης υλικά....ένα κιλό.....
    380ml νερό
    1,5κ.σ λάδι
    600γρ. αλεύρι
    1,5κ.γ. αλάτι
    4κ.γ. ζάχαρη
    1.5κ.γ μαγιά ξηρή.
    Γράφει και γάλα σε σκόνη αλλά δεν βάζω!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Είναι...
    Τα συστατικά του ψωμιού
    Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα είδη ψωμιού: ελιόψωμ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Σχετικές οδηγίες

    Ζύμωμα ψωμιού
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.3333
           
           
    (3)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ψωμί
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της Anthoula_S
    psomia
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της daisy sempekopoulou
    φαγητά-σαλάτες
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της MARCI
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 136 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της magdalini@