Αστακομακαρονάδα

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
9 ψήφοι
cesilia, 13.02.07
Αστακομακαρονάδα
photo: painter

Συνταγή από:

cesilia

18 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 μικροί αστακοί
  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ. (περασμένες στον τρίφτη) ντομάτα(ες)
  • 1 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
  • 1/3 φλιτζανιού βασιλικό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Σερβίρει: 4
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράστε τον αστακό. Κρατήστε τον ζωμό
  2. Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράστε τη σάλτσα ώσπου να δέσει.
  3. Βράστε τα ζυμαρικά στο νερό που έβραζε ο αστακός αφού το έχετε περάσει από ένα τουλπάνι ή λεπτή σήτα και το έχετε αλατίσει, με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν.
  4. Στράγγιξε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα. Περιχύστε τα με τη σάλτσα ντομάτας.
  5. Ψήστε τον αστακό στο γκρίλ για 5 λεπτά να ζεσταθεί. Σερβίρετε τα μακαρόνια στην πιατέλα γαρνιρισμένα με τους αστακούς και πασπαλισμένη με τον βασιλικό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνετε πολύ ωραίο και φλαμπέ, αν αφού ανακατέψετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα, προσθέσετε λίγο κονιάκ και το ανάψετε.

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 6-11-07  
    Μια διευκρίνηση ο αστακος δεν ξαναμπαινει λιγο στη σαλτσα? ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από asproyla, 13-1-08  
    Τον αστακό τον βάζουμε μέσα στην σάλτσα και αφού τον έχουμε καθαρίσει.Επίσεις μπορούμε να προσθέσουμε μέσα μεγάλες γαρίδες και μύδια.
    #
    Σχόλιο από dab88, 17-1-08  
    μπορείτε να με διαφωτίσετε για το λινγκουίνι;τι είναι και πού το βρίσκουμε;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 17-1-08  
    Τα λινγκουίνι είναι είδος ζυμαρικού. Είναι σαν τα λαζάνια, αλλά νομίζω πιο λεπτά.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 17-1-08  
    Ακριβώς, ζυμαρικό είναι και είναι μακρύ πλακέ και λεπτό :-)
    #
    Σχόλιο από ΜαρίαΚ, 2-11-08  
    πολλή καλή
    #
    Σχόλιο από cesilia, 3-11-08  
    Εγώ όταν την φτιάχνω καθαρίζω και ψιλοκόβω τον ένα αστακό μέσα στην σάλτσα και τον άλλο τον βάζω από πάνω αλειμμένο με το ξύδι και ψημένο στο γκρίλ. Επίσης βάζω και μερικά ανθάκια κάππαρη – του πάει πολύ
    #
    Σχόλιο από alikiskoul, 31-3-09  
    παιζει ρολο αν ο αστακος ειναι κατεψυγμενος?
    #
    Σχόλιο από cesilia, 31-3-09  
    Γίνετε μια χαρά με κατεψυγμένο. Εξάλλου είναι πολύ δύσκολο να βρεις φρέσκο ειδικά σε μεγάλες πόλεις.
    #
    Σχόλιο από elenavan, 6-10-09  
    Θαυμάσια!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 17-11-09  
    Μερικές ερωτήσεις ίσως χαζές. Πόση ώρα βράζουμε τον αστακό και πώς καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμος?
    #
    Σχόλιο από Flavourtraveller, 30-11-09  
    Εγω που το δοκιμασα μου μαυρισαν τα μακαρονια. Πολυ ωραια γινεται η αστακομακαροναδα αν τα μακαρονια βρασουν σε κανονικο νερο και ο αστακος μπει μονο στη σαλτσα. :-)
    #
    Σχόλιο από lilou, 22-5-10  
    ειναι ενα απο αγαπημενα μου φαγητα..θελω να το κανω με καραβιδες..ξερεις ποση ωρα βρασιμο χρειαζεται??
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 14-9-10  
    Τα κάναμε σήμερα σε γιορτινό δείπνο. Τα ζυμαρικά έγιναν νόστιμα και δε μαύρισαν καθόλου (το λέω για τον/την flavourtraveller), την ψίχα του αστακού τη βάλαμε στη σάλτσα και φάγαμε 6 άτομα. Να επισημάνω ότι το βασιλικό δεν πρέπει να τον φοβηθείτε, εμείς βάλαμε μπόλικο φρέσκο απ'τη γλάστρα και ταίριαξε απόλυτα!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 26-6-11  
    Πεντανοστιμη η μακαροναδα!!!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από despobx, 4-8-11  
    Γειά σας , έχω μια ερώτηση αν κάποιος γνωρίζει,ο κατεψυγμένος αστακός βράζετε παγωμένος ή τον αποψύχουμε;
    #
    Σχόλιο από manoyla, 5-8-11  
    Πολύ καλή συνταγή.despobx Μπορείς και ξεπαγωμενο και παγωμένο ,οπως σε βολεύει. Μονο μην τον βράσεις πολύ για να βγάλει νοστιμιά και μέσα στη σάλτσα που πρέπει να τον βάλεις λίγο οπωσδήποτε. Το πόση ωρα πρέπει να βράσει εξαρτάται από το βάρος του. Οι μεγάλες γαρίδες ας πούμε χρειάζονται το πολύ 3 λεπτά στο νερό βράσιμο και άλλα 2 λεπτά στη σάλτσα
    #
    Σχόλιο από despobx, 6-8-11  
    Ευχαριστώ manoyla για τα σχόλιά σου και τις γνώ σεις σου που μου μετέφερες,δεν την έφιαξα ακόμα για να βάλω πιρουνάκια cesilia ευχαριστώ και εσένα για την αρχική συνταγή
    #
    Σχόλιο από zefel, 10-2-13  
    Ωραία μακαρονάδα. Αλλά ο αστακός (αν δεν ξέρεις από αυτά, όπως εγώ)μαύρη ταλαιπώρια... Ποτέ δεν θα ξαναγοράσω αστακό...
    #
    Σχόλιο από gerasimd, 17-2-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    10 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΜαρίαΚ, 2-11-08  
    πολλή καλή
    #
    Σχόλιο από elenavan, 6-10-09  
    Θαυμάσια!!
    #
    Σχόλιο από Flavourtraveller, 30-11-09  
    Εγω που το δοκιμασα μου μαυρισαν τα μακαρονια. Πολυ ωραια γινεται η αστακομακαροναδα αν τα μακαρονια βρασουν σε κανονικο νερο και ο αστακος μπει μονο στη σαλτσα. :-)
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 14-9-10  
    Τα κάναμε σήμερα σε γιορτινό δείπνο. Τα ζυμαρικά έγιναν νόστιμα και δε μαύρισαν καθόλου (το λέω για τον/την flavourtraveller), την ψίχα του αστακού τη βάλαμε στη σάλτσα και φάγαμε 6 άτομα. Να επισημάνω ότι το βασιλικό δεν πρέπει να τον φοβηθείτε, εμείς βάλαμε μπόλικο φρέσκο απ'τη γλάστρα και ταίριαξε απόλυτα!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 26-6-11  
    Πεντανοστιμη η μακαροναδα!!!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από despobx, 6-8-11  
    Ευχαριστώ manoyla για τα σχόλιά σου και τις γνώ σεις σου που μου μετέφερες,δεν την έφιαξα ακόμα για να βάλω πιρουνάκια cesilia ευχαριστώ και εσένα για την αρχική συνταγή
    #
    Σχόλιο από zefel, 10-2-13  
    Ωραία μακαρονάδα. Αλλά ο αστακός (αν δεν ξέρεις από αυτά, όπως εγώ)μαύρη ταλαιπώρια... Ποτέ δεν θα ξαναγοράσω αστακό...
    #
    Σχόλιο από gerasimd, 17-2-13  
    #
    Σχόλιο από anything, 30-6-13  
    Πολύ καλή! εγώ έβαλα και κρεμμυδάκι στην σαλτσα.
    #
    Σχόλιο από Titsi, 14-12-14  
    Έτσι ακριβώς τον κάνω κι εγώ. Μόνο που στη σάλτσα βάζω και λίγο από το ζωμό του αστακού για να πάρει και αυτή από τη γεύση του.

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από NTINA, 6-11-07  
    Μια διευκρίνηση ο αστακος δεν ξαναμπαινει λιγο στη σαλτσα? ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από asproyla, 13-1-08  
    Τον αστακό τον βάζουμε μέσα στην σάλτσα και αφού τον έχουμε καθαρίσει.Επίσεις μπορούμε να προσθέσουμε μέσα μεγάλες γαρίδες και μύδια.
    #
    Σχόλιο από dab88, 17-1-08  
    μπορείτε να με διαφωτίσετε για το λινγκουίνι;τι είναι και πού το βρίσκουμε;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 17-1-08  
    Τα λινγκουίνι είναι είδος ζυμαρικού. Είναι σαν τα λαζάνια, αλλά νομίζω πιο λεπτά.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 17-1-08  
    Ακριβώς, ζυμαρικό είναι και είναι μακρύ πλακέ και λεπτό :-)
    #
    Σχόλιο από alikiskoul, 31-3-09  
    παιζει ρολο αν ο αστακος ειναι κατεψυγμενος?
    #
    Σχόλιο από cesilia, 31-3-09  
    Γίνετε μια χαρά με κατεψυγμένο. Εξάλλου είναι πολύ δύσκολο να βρεις φρέσκο ειδικά σε μεγάλες πόλεις.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 17-11-09  
    Μερικές ερωτήσεις ίσως χαζές. Πόση ώρα βράζουμε τον αστακό και πώς καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμος?
    #
    Σχόλιο από lilou, 22-5-10  
    ειναι ενα απο αγαπημενα μου φαγητα..θελω να το κανω με καραβιδες..ξερεις ποση ωρα βρασιμο χρειαζεται??
    #
    Σχόλιο από despobx, 4-8-11  
    Γειά σας , έχω μια ερώτηση αν κάποιος γνωρίζει,ο κατεψυγμένος αστακός βράζετε παγωμένος ή τον αποψύχουμε;
    #
    Σχόλιο από manoyla, 5-8-11  
    Πολύ καλή συνταγή.despobx Μπορείς και ξεπαγωμενο και παγωμένο ,οπως σε βολεύει. Μονο μην τον βράσεις πολύ για να βγάλει νοστιμιά και μέσα στη σάλτσα που πρέπει να τον βάλεις λίγο οπωσδήποτε. Το πόση ωρα πρέπει να βράσει εξαρτάται από το βάρος του. Οι μεγάλες γαρίδες ας πούμε χρειάζονται το πολύ 3 λεπτά στο νερό βράσιμο και άλλα 2 λεπτά στη σάλτσα

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από cesilia, 3-11-08  
    Εγώ όταν την φτιάχνω καθαρίζω και ψιλοκόβω τον ένα αστακό μέσα στην σάλτσα και τον άλλο τον βάζω από πάνω αλειμμένο με το ξύδι και ψημένο στο γκρίλ. Επίσης βάζω και μερικά ανθάκια κάππαρη – του πάει πολύ

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Νηστίσιμα και υγιεινά
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    Μακαρονάδες
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της [email protected]
    κρεατα
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της λιτσα γκιτι
    Συνταγές με Ψαρικά - Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 147 αγαπημένων συνταγών, του/της BIBOYLA