κύρια φωτογραφία συνταγής Αστακομακαρονάδα
cesilia
cesilia @cook_8448834

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνετε πολύ ωραίο και φλαμπέ, αν αφού ανακατέψετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα, προσθέσετε λίγο κονιάκ και το ανάψετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
4
  1. 2 μικροί αστακοί
  2. 1/2 φλιτζάνι λάδι
  3. 1 σκελίδα σκόρδο
  4. 500 γρ. (περασμένες στον τρίφτη) ντομάτα(ες)
  5. 1 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
  6. 1 πρέζα ζάχαρη
  7. 1 κ. γ. πελτέ ντομάτας
  8. 1/3 φλιτζανιού βασιλικό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράστε τον αστακό. Κρατήστε τον ζωμό

  2. 2

    Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράστε τη σάλτσα ώσπου να δέσει.

  3. 3

    Βράστε τα ζυμαρικά στο νερό που έβραζε ο αστακός αφού το έχετε περάσει από ένα τουλπάνι ή λεπτή σήτα και το έχετε αλατίσει, με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν.

  4. 4

    Στράγγιξε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα. Περιχύστε τα με τη σάλτσα ντομάτας.

  5. 5

    Ψήστε τον αστακό στο γκρίλ για 5 λεπτά να ζεσταθεί. Σερβίρετε τα μακαρόνια στην πιατέλα γαρνιρισμένα με τους αστακούς και πασπαλισμένη με τον βασιλικό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Μια διευκρίνηση ο αστακος δεν ξαναμπαινει λιγο στη σαλτσα? ευχαριστω

Από

cesilia
cesilia @cook_8448834
στις