RAFAELA
RAFAELA @cook_8451745
Βριλήσσια,

Μια παραδοσιακή Χιώτικη συνταγή. Εύκολη, νόστιμη, ιδανική για ήλιο, θάλασσα και ουζάκι! Ο απόλυτος θαλασσινός-καλοκαιρινός μεζές!

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνει σαν πιτούλα, εξού και το όνομα αθερινόπιτα.Αλεύρι βάλτε τόσο, ώστε το μείγμα, να κολλάει ελαφρώς πάνω στα χέρια. Μην το παρακάνετε στο λάδι, βάλτε όσο είναι απαραίτητο για να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού.Βγαίνουν με αυτήν την ποσότητα περίπου 3 αθερινόπιτες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 1/2 κιλό αθερίνα
  2. 3 κρεμμύδια σε μισές ροδέλες
  3. Λίγο αλεύρι (2-3 κ.σ περίπου)
  4. Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  5. Αλάτι
  6. Για το σερβίρισμα
  7. Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά την αθερίνα και την στεγνώνουμε με λίγο χαρτί, να φύγουν τα πολλά νερά.

  2. 2

    Σ' ένα μπολ, ρίχνουμε την αθερίνα, το αλάτι, τις ροδέλες του κρεμμυδιού, το αλεύρι και τ' ανακατεύουμε κάλα (με τα χέρια), μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να κολλάει ελαφρώς πάνω στα χέρια.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα τηγάνι (μισό δάχτυλο περίπου) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, πατώντας το ελαφρά.

  4. 4

    Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές (το αναποδογυρίζουμε όπως την ομελέτα).

  5. 5

    Όταν ψηθεί, ρίχνουμε μπόλικο λεμόνι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

july88
july88 @cook_8468542
Την έχω φάει στη Χίο και είναι νοστιμότατη. Θα τη φτιάξω σίγουρα το καλοκαίρι που μαζεύω αθερίνα. Τα πιρουνάκια θα αργήσουν λίγο αλλά θα μπουν σίγουρα.

Από

RAFAELA
RAFAELA @cook_8451745
στις
Βριλήσσια,