Ατομικά παστάκια

Bαθμολογία: 4.5
       
 
4 ψήφοι
Senda990, 25.09.08

Περιγραφή

Αυτή τη συνταγή την βρήκα στις συνταγές Παπαδοπούλου.
Ατομικά παστάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
  • 500 ml γάλα (2 κούπες)
  • 70γ ζάχαρη (4 ½ κ. της σούπας)
  • 1 αυγό
  • 20γ άμυλο (corn flour) - 2 κ.της σούπας
  • 120γ τριμμένη σοκ. κουβερούρα
  • 50γ άσπρη σοκολάτα
  • 40γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 κ. της σούπας)
  • 600 g σοκολάτα κουβερτούρα
Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Σοκολάτα , Αβγά , Γάλα
Φτιάχνει: 20
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη, το άμυλο, το αλεύρι και το αυγό. Προσθέτουμε στο μπωλ λίγο λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει χυλός.
  3. Συμπληρώνουμε το χυλό στο καυτό πλέον γάλα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε. Αυτό σιγά σιγά θα αρχίσει να πήζει. Όταν πήξει αρκετά το κατεβάζουμε.
  4. Περιμένούμε λίγα λεπτά να μην καίει τόσο πολύ η κρέμα και συμπληρώνουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. (Δεν χρειάζεται να πάρετε έτοιμη τριμμένη κουβερτούρα. Πάρτε μια μπάρα των 120 γρ. και τρίψτε την στο μίξερ ή ακόμα και στον τρίφτη).
  5. Γεμίζουμε τα μπισκότα, ανά δύο, με ζεστή την κρέμα σαν σαντουιτσάκια. Βάλτε μια γεμάτη κουταλιά (π.χ 2,5 cm πάχος). Μην αφήσετε την κρέμα να κρυώσει γιατί μετά δεν θα κολλάνε καλά τα μπισκότα. Με το δάχτυλο μπορείτε να στρώσετε την κρέμα στα πλάγια, ή να προσθέσετε λίγη ακόμη, ώστε να ενωθεί καλύτερα με τα μπισκότα. Θα βγουν γύρω στα 20 κομμάτια.
  6. Λιώνουμε τα 2/3 της κουβερτούρας σε μία κατσαρόλα, που είναι τοποθετημένη επάνω σε μία άλλη με βραστό νερό (μπαιν μαρί), ανακατεύοντας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο 1/3 της σοκολάτας, ψιλοκομμένη καλά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει (Με αυτόν τον τρόπο "στρώνει" η σοκολάτα και παραμένει λεία και τραγανή αφού παγώσει).
  7. Βουτάμε ένα-ένα τα παστάκια του μπισκότου στη λιωμένη σοκολάτα. Με ένα πιρούνι κι ένα κουτάλι τα αναποδογυρίζουμε από όλες τις πλευρές ώστε να πάει παντού η σοκολάτα (Με ρέγουλο οι βουτιές, μην αρχίσετε να πνίγετε τα παστάκια, αλλιώς δεν φτάνει η κουβερτούρα για όλα. Πάντως αν θέλετε περισσότερη επικάλυψη πάρτε λίγο κουβερτούρα παραπάνω).
  8. Με το πιρούνι τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε επάνω σε ένα λαδόχαρτο. Έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα, μέχρι να παγώσει η επικάλυψη.
  9. Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο και γεμίζουμε ένα χωνάκι ζαχαροπλαστικής. Κάνουμε σχέδια επάνω σε κάθε παστάκι. (Εγώ δίπλωσα ένα φιλτράκι του καφέ, το έκοψα ελάχιστα στην άκρη και κουτσά στραβά έφτιαξα ζικ ζακ γραμμούλες).
  10. Βάζουμε τα γλυκά πάλι στο ψυγείο και όταν παγώσει και η λευκή σοκολάτα (δεν αργεί) είναι έτοιμα για φάγωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι λίγο μπελαλίδικο γλυκό...

Σχετικές συνταγές

Τουρτάκια στο ποτήρι Τουρτάκια στο ποτήρι
4.6667
       
       
(3)
Σοκολατόπαστα Σοκολατόπαστα
4.75
       
       
(4)

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από louloun, 3-9-09  
    Μπράβο! τελεια παρουσιαση! καποια στιγμη θα την κάνω. οτι πρεπει για παρτυ και ολα τα συναφη!
    #
    Σχόλιο από stylian, 2-7-10  
    φαινεται πολυ ωραια η συνταγη.μπορεις να μου πεις ποσες μερες διατηρουνται στο ψυγειο φρεσκα
    #
    Σχόλιο από Senda990, 9-8-10  
    Απαντάω με λίγη καθυστέρηση.
    Όταν τα έφτιαξα φαγώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες. Απ΄όσο γνωρίζω τις πρώτες 2 μέρες παραμένουν φρέσκα. Το θέμα είναι λίγο στην γέμιση, που όσο να ναι χαλάει πιο εύκολα από τα υπόλοιπα υλικά. Καλό είναι να μπουν σε κλειστό δοχείο ώστε να μην πάρουν τις μυρωδιές απο το ψυγείο. Αν και πιστεύω ότι και 5 μέρες να μείνουν δεν παθαίνουν τίποτα.
    #
    Σχόλιο από Glikoulitsa, 10-8-10  
    Την είχα βρει και εγώ αυτή τη συνταγή, την κατέβασα αλλά δίστασα να την κάνω...Λέω τόσος κόπος και αν δεν πετύχουν??Πως σου βγήκαν εσένα?Έχουν ωραία γεύση???
    #
    Σχόλιο από Vai, 10-8-10  
    Τα εφτιαξα σημερα και αρεσαν!Η κρεμα ειναι νοστιμη και κολλαει ζεστη τα μπισκοτα.Βεβαια επειδη ειναι ζεστη ειναι δυσκολο να την απλωσεις ομορφα.Ετσι δεν ειχαν την τελεια εμφανιση της φωτογραφιας αλλα δε μας πειραξε και πολυ!Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από antonia31, 26-12-10  
    Χρονια πολλα!Η συνταγή είναι πολύ ωραία,τα έφτιαξα για τη γιορτή του άντρα μου εχθές και μας αρεσαν πολύ.Νόμιζα ότι θα ειναι πολύ γλυκά αλλά ήταν μια χαρά.Θέλει υπομονή για να πήξει η κρέμα,να "χτιστεί" και να γίνει όπως στη φωτογραφία ομως το καταφέραμε.Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να κόψω τα μπισκότα απ΄την αρχή στη μέση γιατί μας φάνηκε χορταστικό.Ισως επειδή το γλάσο είναι σκληρό με την κουβερτούρα.Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω.Μήπως ξέρετε καμία συνταγή για πιο μαλακό γλασο?Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από zwhNestora, 1-5-14  
    μπραβο φανταστικη κ ευκολη σχετικα συνταγη πεντε πηρουνακια απο μενα

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από louloun, 3-9-09  
    Μπράβο! τελεια παρουσιαση! καποια στιγμη θα την κάνω. οτι πρεπει για παρτυ και ολα τα συναφη!
    #
    Σχόλιο από Glikoulitsa, 10-8-10  
    Την είχα βρει και εγώ αυτή τη συνταγή, την κατέβασα αλλά δίστασα να την κάνω...Λέω τόσος κόπος και αν δεν πετύχουν??Πως σου βγήκαν εσένα?Έχουν ωραία γεύση???
    #
    Σχόλιο από Vai, 10-8-10  
    Τα εφτιαξα σημερα και αρεσαν!Η κρεμα ειναι νοστιμη και κολλαει ζεστη τα μπισκοτα.Βεβαια επειδη ειναι ζεστη ειναι δυσκολο να την απλωσεις ομορφα.Ετσι δεν ειχαν την τελεια εμφανιση της φωτογραφιας αλλα δε μας πειραξε και πολυ!Ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από zwhNestora, 1-5-14  
    μπραβο φανταστικη κ ευκολη σχετικα συνταγη πεντε πηρουνακια απο μενα

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από stylian, 2-7-10  
    φαινεται πολυ ωραια η συνταγη.μπορεις να μου πεις ποσες μερες διατηρουνται στο ψυγειο φρεσκα
    #
    Σχόλιο από Senda990, 9-8-10  
    Απαντάω με λίγη καθυστέρηση.
    Όταν τα έφτιαξα φαγώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες. Απ΄όσο γνωρίζω τις πρώτες 2 μέρες παραμένουν φρέσκα. Το θέμα είναι λίγο στην γέμιση, που όσο να ναι χαλάει πιο εύκολα από τα υπόλοιπα υλικά. Καλό είναι να μπουν σε κλειστό δοχείο ώστε να μην πάρουν τις μυρωδιές απο το ψυγείο. Αν και πιστεύω ότι και 5 μέρες να μείνουν δεν παθαίνουν τίποτα.
    #
    Σχόλιο από antonia31, 26-12-10  
    Χρονια πολλα!Η συνταγή είναι πολύ ωραία,τα έφτιαξα για τη γιορτή του άντρα μου εχθές και μας αρεσαν πολύ.Νόμιζα ότι θα ειναι πολύ γλυκά αλλά ήταν μια χαρά.Θέλει υπομονή για να πήξει η κρέμα,να "χτιστεί" και να γίνει όπως στη φωτογραφία ομως το καταφέραμε.Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να κόψω τα μπισκότα απ΄την αρχή στη μέση γιατί μας φάνηκε χορταστικό.Ισως επειδή το γλάσο είναι σκληρό με την κουβερτούρα.Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω.Μήπως ξέρετε καμία συνταγή για πιο μαλακό γλασο?Ευχαριστώ!

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 242 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ
    Ένα βιβλίο 164 αγαπημένων συνταγών, του/της staxtobouta
    τουρτα-γλασσα-παντεσπανια
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της katenick
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της idrohoa
    Γλυκά σε αναμονή
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa