Ατομικά παστιτσάκια
Παστίτσιο με μακαρόνια, κιμά και μπεσαμέλ ατομικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχήμην παραγεμίσετε τα φορμάκια... Την συνταγή μου την έχει πει μια οικογενειακή φίλη (η κ. Βάσω) και δεν ξέρω την πηγή της...
Υλικά
-
1/2 πακέτο μακαρόνια κοφτάκι (το μισό κοφτό)
-
32 σφολιατάκια
-
Για τον κιμά
-
1/2 κιλού κιμά
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
-
2 κ.σ. πελτέ
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 ποτήρι νερό περίπου
-
Για την μπεσαμέλ
-
3 κ.σ. γεμάτες μαργαρίνη
-
1 κούπα αλεύρι
-
1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
-
2 αβγά
-
1 χούφτα τυρί κίτρινο μαλακό
-
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα σφολιατάκια σε θήκες για ατομικά κέικ.
-
2
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
-
3
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
-
4
Ρίχνουμε και τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε ακόμα κανένα πεντάλεπτο μέχρι να βγάλει ο κιμάς τα υγρά του.
-
5
Προσθέτουμε το νερό, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να βράσει ο κιμάς.
-
6
Βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει σε μια κατσαρόλα.
-
7
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
-
8
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
-
9
Πριν ζεσταθέι το γάλα ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε γρήγορα να διαλυθούν.
-
10
Ρίχνουμε το μασχοκάρυδο και το τυρί κι ανακατεύουμε μεχρι να πήξει.
-
11
Αφού ειναι όλα έτοιμα, βάζουμε μέσα στα σφολιατάκια μας 1 κ.σ. μακαρόνια, 1 κ.σ. κιμά και, 1 κ.σ. μπεσαμέλ και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω.
Σχόλια (52)