Ατομικά Πατατοστριφτάρια
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Άκη κι επειδή φοβάμαι μήπως δεν πέτυχα την περιγραφή για το τύλιγμα σας παραθέτω και το βίντεο. **Προσοχη! Μην τυλίξετε πολύ σφιχτά τα στριφτάρια γιατί με το ψήσιμο "σπάνε", όπως έπαθαν και τα δικά μου!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το μπέικον, το πράσο και τις πιπεριές αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
-
2
Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. (η ποσότητα γάλακτος-νερού είναι εσκεμμένα λιγότερη απο την αναγραφόμενη).
-
3
Προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα υλικά και το βούτυρο μέσα στον πουρέ όσο είναι ζεστός και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
-
5
Απλώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας, τινάζουμε πάνω ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη γέμιση ως εξήςαπο την πιο μικρή πλευρά, με τη βοήθεια ενός κορνέ αφήνουμε λίγο κενό απο πάνω και λίγο κενό στα πλάγια και βάζουμε τη γέμιση κατα μήκος της. Τυλίγουμε αφήνοντας λίγο αέρα μέσα και αφού τυλίξουμε όλο το ρολό διπλώνουμε τις άκρες και στρίβουμε το ρολό.
-
6
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-35 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο αφού πρώτα τα λαδώσουμε απο πάνω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια