Ατομικά πιτσάκια αλα Ελληνικά

Bαθμολογία: 4.8125
       
 
32 ψήφοι
fly, 22.05.10

Περιγραφή

Ατομικές πίτσες με ντομάτα, τυρί φέτα και ελιές.
Ατομικά πιτσάκια αλα Ελληνικά

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 3/4 (περίπου) φλυτζ.χλιαρό νερό
Για την γέμιση
  • ροδέλες πράσινης πιπεριάς
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ντομάτα πολτοποιημένη
  • ρίγανη
  • φέτα τριμμένη (1 κουταλιά σούπας σε κάθε τεμάχιο)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • ελιές και ελαιόλαδο για το τέλος
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτσες - πεινιρλί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Φτιάχνει: 15 τεμάχια
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Φτιάχνουμε μια ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλατι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το χλιαρό νερό όσο πάρει.
Βήμα 2
2) Κάνουμε την ζύμη ρολλό και κόβουμε σε φέτες με πάχος 1 με 1,5 εκατοστό.
Βήμα 3
3) Ανοίγουμε κάθε φέτα σε δίσκο και τους στρώνουμε σε ταψί.
    Βήμα 4
    4) Πολτοποιούμε την ντομάτα με το σκόρδο και μια κουταλιά λάδι.
      Βήμα 5
      5) Βάζουμε σε όλους τους δίσκους τον πολτό της ντομάτας μετά βάζουμε φέτα, πιπεριά, κρεμμύδι, μια ελιά, πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
      Βήμα 6
      6) Ψήνουμε στους 200°C πάνω κάτω αντίσταση για 35 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.

      Λίγα μυστικά ακόμα

      Έχουν τόσο καταπληκτική γεύση που δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλλαντικό! Συνοδεύει τέλεια την μπύρα.

      Σχετικές συνταγές

      Πανεύκολα πιτσάκια ρολό Πανεύκολα πιτσάκια ρολό
      4.9651
             
             
      (86)
      Πιτσάκια ρολό Πιτσάκια ρολό
      5
             
             
      (4)
      Muffins-πιτσάκια έκπληξη Muffins-πιτσάκια έκπληξη
      5
             
             
      (2)
      Πιτσάκια σαλιγκαράκια Πιτσάκια σαλιγκαράκια
      5
             
             
      (3)
      Πιτσάκια στην τοστιέρα Πιτσάκια στην τοστιέρα
      4.5
             
             
      (2)
      Τα πιτσάκια της τεμπέλας Τα πιτσάκια της τεμπέλας
      4.3143
             
             
      (35)
      Πιτσάκια σπιτικά Πιτσάκια σπιτικά
      5
             
             
      (2)

        44 Όλα

        << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
        #
        Σχόλιο από christin2, 25-5-10  
        φαινονται πολυ νοστιμα!!! μου λες σε παρακαλω με αυτη τη δοσολογια συστατικων που δινεις για τη ζυμη ποσα κομματια περιπου βγαινουν; ευχαριστω
        #
        Σχόλιο από Ναυσικά, 25-5-10  
        Αν δεις στο πλαίσιο κάτω από τα υλικά, θα δεις ότι γράφει πως είναι για 15 τεμάχια.
        #
        Σχόλιο από christin2, 25-5-10  
        ζητω συγνωμη, δεν το ειχα προσεξει..
        #
        Σχόλιο από terry33, 29-5-10  
        #
        Σχόλιο από milva, 31-5-10  
        Εύκολα και νόστιμα!!
        #
        Σχόλιο από tsoyrekaki, 1-6-10  
        fly τέλεια αυτό θα πω μόνο τα έκανα μισά μισά όπως εσένα άλλα και σπέσιαλ :)
        #
        Σχόλιο από annoulatr, 4-6-10  
        Απλά τέλεια! Νόστιμα, ευκολα και γρήγορα!!!
        #
        Σχόλιο από viki_thess, 17-6-10  
        τα εφτιαξα κι εγω αυτα τη ζυμη την περιμενα πιο ψωμενια η αληθεια...ηταν νοστιμα σαν γευση αλλα ηταν τραγανη σαν μπισκοτενια η ζυμη οταν ψηθηκαν.και την αλλη μερα ηταν ξερα εγω τα θελω να ειναι αφρατα.εχω προσεξει οτι σε οσες ζυμες βαζω λαδι μεσα οπως σε αυτη γινεται ετσι η ζυμη μπισκοτενια. εγω στη ζυμη πιτσας δεν χρησιμοποιω λαδι και ειναι αφρατη.θα τα κανω την επομενη φορα με τη δικη μου ζυμη πιτσας να δω πως θα βγουν.
        #
        Σχόλιο από fly, 17-6-10  
        viki_thess, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου βγήκαν τραγανά ,εμένα είναι πάντα αφράτα και την άλλη μέρα πολύ μαλακά σαν ψωμάκια,δοκίμασε να τα ψήσεις λιγότερο και βάλε το ένα φλυτζάνι μαλακό αλεύρι.Το λάδι το βάζουμε στην ζύμη γιατί την κάνει πιό αφράτη.Αυτό που συναίβει μπορεί να είναι και απο τη την μαγιά να μην φούσκωσε σωστά. Ξαναδοκίμασέτα και αν πάλι είναι έτσι τι να πώ φτιάξε τη δική σου ζύμη.
        #
        Σχόλιο από Venesk, 7-8-10  
        Τα έφτιαξα την περασμένη βδομάδα για κάτι φίλους, με κάποιες μικρές αλλαγές στη γέμιση, και έγιναν ανάρπαστα! Η ζύμη είναι καταπληκτική! Θα ήθελα επίσης να σε ρωτήσω αν μπορώ να φτιάξω τη ζύμη σε δίσκους, να τους ψήσω λίγο και μετά να τους βάλω στην κατάψυξη.
        #
        Σχόλιο από dcroula, 12-8-10  
        Πάρα πολύ νόστιμη λύση για παρείστικες βραδιές.
        Έκανα και αρκετά σε νηστίσιμη έκδοση...λόγω 15Αυγουστου.
        #
        Σχόλιο από dcroula, 12-8-10  
        Venesk, εγώ έφτιαξα τα δισκάκια, τα έβαλα στην κατάψυξη(χωρίς να τα ψήσω) και αργότερα τα γέμισα.
        Μια χαρά γίνανε, δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα.
        #
        Σχόλιο από fly, 12-8-10  
        Venesk,όπως λεει και η dcroula τα βάζεις στην καταψυξη χωρίς να τα ψήσεις, εγώ ετοιμάζω και πενιρλί με την γέμιση και τα καταψύχω για 20-30μέρες, όσο πιό γρήγορα τα χρησιμοποιήσεις τόσο πιο φρέσκα θα είναι!Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας και τα καλά σας λόγια!
        #
        Σχόλιο από fortiki, 13-8-10  
        αγαπητη fly να κανω μια ερωτηση?αφου φτιαξουμε τη ζυμη την αφηνουμε καθολου να ξεκουραστει ή φτιαχνουμε αμεσως τα πιτσακια?
        #
        Σχόλιο από kitro, 19-8-10  
        αυτα τα πιτσακια εγιναν τελεια.πολυ ευκολα στην παρασκευη και πεντανοστιμα.μονο που εγω εψησα λιγο τη ντοματα και προσθεσα και λιγο κετσαπ μεσα.δεν αφησα καθολου τη ζυμη να ξεκουραστει.τα επλασα αμεσως.
        #
        Σχόλιο από Sol81, 19-9-10  
        Πανεύκολα και πολύ νόστιμα!
        #
        Σχόλιο από doratela, 20-9-10  
        Πολύ νόστιμα τα πιτσάκια σου!!! Και όντως Ελληνίκη γεύση,συγχαρητήρια Τα δοκίμασα προχθές σε μια επίσκεψη που πήγα. Θα τα φτιάξω σίγουρα μέσα στην βδομάδα.
        #
        Σχόλιο από fly, 27-9-10  
        Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τα πηρουνάκια σας αγαπητη fortiki,μέχρι να τα γεμίσεις έχουν αρχίσει και φουσκώνουν οπότε τα ψήνεις αμέσως!
        #
        Σχόλιο από annoulatr, 6-10-10  
        Τέλεια!!!!!!!
        #
        Σχόλιο από mitsaki20, 14-10-10  
        μόλις τα έφτιαξα και είναι πολύ εύκολα και πεντανόστιμα!!!!!μπράβο!!!!!
        << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

        36 Σχόλια

        << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
        #
        Σχόλιο από terry33, 29-5-10  
        #
        Σχόλιο από milva, 31-5-10  
        Εύκολα και νόστιμα!!
        #
        Σχόλιο από tsoyrekaki, 1-6-10  
        fly τέλεια αυτό θα πω μόνο τα έκανα μισά μισά όπως εσένα άλλα και σπέσιαλ :)
        #
        Σχόλιο από annoulatr, 4-6-10  
        Απλά τέλεια! Νόστιμα, ευκολα και γρήγορα!!!
        #
        Σχόλιο από viki_thess, 17-6-10  
        τα εφτιαξα κι εγω αυτα τη ζυμη την περιμενα πιο ψωμενια η αληθεια...ηταν νοστιμα σαν γευση αλλα ηταν τραγανη σαν μπισκοτενια η ζυμη οταν ψηθηκαν.και την αλλη μερα ηταν ξερα εγω τα θελω να ειναι αφρατα.εχω προσεξει οτι σε οσες ζυμες βαζω λαδι μεσα οπως σε αυτη γινεται ετσι η ζυμη μπισκοτενια. εγω στη ζυμη πιτσας δεν χρησιμοποιω λαδι και ειναι αφρατη.θα τα κανω την επομενη φορα με τη δικη μου ζυμη πιτσας να δω πως θα βγουν.
        #
        Σχόλιο από fly, 17-6-10  
        viki_thess, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου βγήκαν τραγανά ,εμένα είναι πάντα αφράτα και την άλλη μέρα πολύ μαλακά σαν ψωμάκια,δοκίμασε να τα ψήσεις λιγότερο και βάλε το ένα φλυτζάνι μαλακό αλεύρι.Το λάδι το βάζουμε στην ζύμη γιατί την κάνει πιό αφράτη.Αυτό που συναίβει μπορεί να είναι και απο τη την μαγιά να μην φούσκωσε σωστά. Ξαναδοκίμασέτα και αν πάλι είναι έτσι τι να πώ φτιάξε τη δική σου ζύμη.
        #
        Σχόλιο από dcroula, 12-8-10  
        Πάρα πολύ νόστιμη λύση για παρείστικες βραδιές.
        Έκανα και αρκετά σε νηστίσιμη έκδοση...λόγω 15Αυγουστου.
        #
        Σχόλιο από fortiki, 13-8-10  
        αγαπητη fly να κανω μια ερωτηση?αφου φτιαξουμε τη ζυμη την αφηνουμε καθολου να ξεκουραστει ή φτιαχνουμε αμεσως τα πιτσακια?
        #
        Σχόλιο από kitro, 19-8-10  
        αυτα τα πιτσακια εγιναν τελεια.πολυ ευκολα στην παρασκευη και πεντανοστιμα.μονο που εγω εψησα λιγο τη ντοματα και προσθεσα και λιγο κετσαπ μεσα.δεν αφησα καθολου τη ζυμη να ξεκουραστει.τα επλασα αμεσως.
        #
        Σχόλιο από Sol81, 19-9-10  
        Πανεύκολα και πολύ νόστιμα!
        #
        Σχόλιο από doratela, 20-9-10  
        Πολύ νόστιμα τα πιτσάκια σου!!! Και όντως Ελληνίκη γεύση,συγχαρητήρια Τα δοκίμασα προχθές σε μια επίσκεψη που πήγα. Θα τα φτιάξω σίγουρα μέσα στην βδομάδα.
        #
        Σχόλιο από fly, 27-9-10  
        Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τα πηρουνάκια σας αγαπητη fortiki,μέχρι να τα γεμίσεις έχουν αρχίσει και φουσκώνουν οπότε τα ψήνεις αμέσως!
        #
        Σχόλιο από annoulatr, 6-10-10  
        Τέλεια!!!!!!!
        #
        Σχόλιο από mitsaki20, 14-10-10  
        μόλις τα έφτιαξα και είναι πολύ εύκολα και πεντανόστιμα!!!!!μπράβο!!!!!
        #
        Σχόλιο από zafirenia, 30-10-10  
        Πολύ νόστιμα κάτι διαφορετικό στην γεύση από πάνω δεν είχα ελιές και έβαλα πάστα ελιάς.Έκανα και μερικά με κασέρι χωρίς σκόρδο στην σάλτσα αλλά τα δικά σου ήταν πιο ωραία.Μπράβο για την ωραία συνταγή.
        #
        Σχόλιο από Xtapodimundial, 7-11-10  
        #
        Σχόλιο από Xtapodimundial, 14-1-11  
        Efaki2 ίσως να είναι πολύ αργά τώρα, αλλά εγώ καταψύχω τη ζύμη και απλά την αφήνω να αποψυχθεί και μετά την ετοιμάζω. Είναι εξίσου ωραία:)
        #
        Σχόλιο από evi21, 2-4-11  
        to skordo pws to vazoume mesa sthn saltsa?ennow tha prepei na to liwsoume?h apla to koboume kommatakia? peirazei na balei etoimh saltsa h ketsup?
        #
        Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 30-12-11  
        παρα πολυ νοστιμα...
        #
        Σχόλιο από Ζουζουνελ, 1-1-12  
        Παρα πολυ ομορφα και πεντανοστιμα!!!!Ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη!!!
        << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

        8 Ερωτήσεις

        #
        Σχόλιο από christin2, 25-5-10  
        φαινονται πολυ νοστιμα!!! μου λες σε παρακαλω με αυτη τη δοσολογια συστατικων που δινεις για τη ζυμη ποσα κομματια περιπου βγαινουν; ευχαριστω
        #
        Σχόλιο από Ναυσικά, 25-5-10  
        Αν δεις στο πλαίσιο κάτω από τα υλικά, θα δεις ότι γράφει πως είναι για 15 τεμάχια.
        #
        Σχόλιο από christin2, 25-5-10  
        ζητω συγνωμη, δεν το ειχα προσεξει..
        #
        Σχόλιο από Venesk, 7-8-10  
        Τα έφτιαξα την περασμένη βδομάδα για κάτι φίλους, με κάποιες μικρές αλλαγές στη γέμιση, και έγιναν ανάρπαστα! Η ζύμη είναι καταπληκτική! Θα ήθελα επίσης να σε ρωτήσω αν μπορώ να φτιάξω τη ζύμη σε δίσκους, να τους ψήσω λίγο και μετά να τους βάλω στην κατάψυξη.
        #
        Σχόλιο από dcroula, 12-8-10  
        Venesk, εγώ έφτιαξα τα δισκάκια, τα έβαλα στην κατάψυξη(χωρίς να τα ψήσω) και αργότερα τα γέμισα.
        Μια χαρά γίνανε, δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα.
        #
        Σχόλιο από fly, 12-8-10  
        Venesk,όπως λεει και η dcroula τα βάζεις στην καταψυξη χωρίς να τα ψήσεις, εγώ ετοιμάζω και πενιρλί με την γέμιση και τα καταψύχω για 20-30μέρες, όσο πιό γρήγορα τα χρησιμοποιήσεις τόσο πιο φρέσκα θα είναι!Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια σας και τα καλά σας λόγια!
        #
        Σχόλιο από efaki2, 17-11-10  
        Γινανε πολυ νοστιμα και αφρατα αλλα να ρωτησω κατι οσον αφορα την καταψυξη τους?Γινεται να τα ετοιμασω εντελως και να τα καταψυξω η πρεπει να καταψυξω μονο τη ζυμη?Και οταν τα ψησω τα αφηνω να ξεπαγωσουν πρωτα ?Οποιος εχει πειραματιστει ας μου απαντησει παρακαλω.
        #
        Σχόλιο από fly, 14-3-14  
        pinalaki, δεν χρειάζεται να φουσκώσει η ζύμη. Μέχρι να τα γεμίσεις θα έχει φουσκώσει λίγο και το υπόλοιπο φούσκωμα το παίρνει στο ψήσιμο.Αν τα καταψύξεις μέχρι να παγώσουν θα φουσκώνουν!αν τα βάλεις στην συντήρηση πάλι θα φουσκώσουν μόνα τους.
        Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και τα πηρουνάκια σας!

        0 Παραλλαγές

        Άλλες φωτογραφίες

        Σχετικά άρθρα

        Καταψύχω λαχανικά
        Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
        Χορτοφαγία
        Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
        Βιταμίνες Β' μέρος
        Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
        Βιταμίνες Α' μέρος
        Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
        Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
        Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

        Τη συνταγή προτείνουν:

        Μπουφές
        Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
        ΠΙΤΕΣ
        Ένα βιβλίο 102 αγαπημένων συνταγών, του/της mavanna
        KALO
        Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της etik
        pitses
        Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d
        Ζύμες/Ψωμιά
        Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της despinal