Ατομικά πιτσάκια αλα Ελληνικά
Ατομικές πίτσες με ντομάτα, τυρί φέτα και ελιές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Έχουν τόσο καταπληκτική γεύση που δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλλαντικό! Συνοδεύει τέλεια την μπύρα.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-
λίγο αλάτι
-
1 κουταλάκι ζάχαρη
-
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-
3/4 (περίπου) φλυτζ.χλιαρό νερό
-
Για την γέμιση
-
ροδέλες πράσινης πιπεριάς
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 ντομάτα πολτοποιημένη
-
ρίγανη
-
φέτα τριμμένη (1 κουταλιά σούπας σε κάθε τεμάχιο)
-
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
-
ελιές και ελαιόλαδο για το τέλος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε μια ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλατι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το χλιαρό νερό όσο πάρει.
-
2
Κάνουμε την ζύμη ρολλό και κόβουμε σε φέτες με πάχος 1 με 1,5 εκατοστό.
-
3
Ανοίγουμε κάθε φέτα σε δίσκο και τους στρώνουμε σε ταψί.
-
4
Πολτοποιούμε την ντομάτα με το σκόρδο και μια κουταλιά λάδι.
-
5
Βάζουμε σε όλους τους δίσκους τον πολτό της ντομάτας μετά βάζουμε φέτα, πιπεριά, κρεμμύδι, μια ελιά, πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
-
6
Ψήνουμε στους 200°C πάνω κάτω αντίσταση για 35 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.
Σχόλια (41)