Ατομικά ψωμάκια

Bαθμολογία: 4.9455
       
 
55 ψήφοι
RALLOU, 05.03.09

Περιγραφή

Πεντανόστιμα ψωμάκια ειδικά άμα είστε λάτρεις του ψωμιού όπως εγώ.Τα φτιάχνω το απόγευμα και μόλις βγούν απο το φούρνο τα αλοίφω με βούτυρο. Τρέλλα...
Ατομικά ψωμάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 250 ml γάλα
  • 45 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 430 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • αλάτι, σουσάμι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψωμί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: 15 ψωμάκια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μία λεκανίτσα ρίξτε το λιωμένο βούτυρο, το χλιαρό γάλα και τη θρυμματισμένη μαγιά να διαλυθεί.
  2. Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι στη λεκανίτσα και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
  3. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να διπλασιασθεί σε όγκο.
  4. Ξαναζυμώστε την καλά και χωρίστε την σε μικρά κομμάτια και αφήστε τα για 15' λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Βάλτε τα ψωμάκια σε λαμαρίνα, περάστε τα με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε τα με σουσάμι.
  6. Τοποθετήστε τη λαμαρίνα στο μεσαίο διάζωμα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20'στους 225 βαθμούς.
  7. Όσο ψήνονται τα ψωμάκια τοποθετήστε κάτω στο φούρνο ένα μεταλλικό ταψάκι με νερό.

Σχετικές συνταγές

Ψωμάκια για τραπέζι Ψωμάκια για τραπέζι
5
       
       
(3)
Ψωμάκια με μέλι 2 Ψωμάκια με μέλι 2
4.4
       
       
(5)
Ψωμάκια τραγανά Ψωμάκια τραγανά
4.8947
       
       
(57)
Μίνι ψωμάκια πανεύκολα Μίνι ψωμάκια πανεύκολα
5
       
       
(2)
Ψωμάκια Ψωμάκια
4.9143
       
       
(35)
Τέλεια σπιτικά ψωμάκια Τέλεια σπιτικά ψωμάκια
4.9452
       
       
(73)
Ψωμάκια στη λαδόκολλα Ψωμάκια στη λαδόκολλα
5
       
       
(6)
Αφράτο ψωμάκι μαργαρίτα Αφράτο ψωμάκι μαργαρίτα
4.75
       
       
(104)
Δανέζικα ψωμάκια Δανέζικα ψωμάκια
5
       
       
(5)
Bagels Αμερικάνικα Bagels Αμερικάνικα
4.8571
       
       
(7)
Λαδόψωμο Λαδόψωμο
4
       
       
(2)
Bread rolls Bread rolls
3.8333
       
       
(12)

    75 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Magica, 9-3-09  
    Περίπου πόσο χρόνο χρειάζεται για να διπλασισαστεί η ζύμη?
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 9-3-09  
    Tά έφτιαξα σήμερα δεν μου πετύχανε. Μάλλον θα έφταιγε η μαγιά. ΄Εβαλα το ταψί με το νερό όπως γράφεις και δεν πήρανε χρώμα από κάτω. ΄Ετσι φτιάχνονται?
    #
    Σχόλιο από teri, 10-3-09  
    για ποιό λόγο πρέπει να βρίσκεται το ταψί με το νερό κάτω στο φούρνο???
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 10-3-09  
    Τα ξαναέφτιαξα σήμερα. ΄Εφταιγε η μαγιά μου. Τα ζύμωσα κανονικά, τα έπλασα μικρά ψωμάκια και τα άφησα να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Μόλις φούσκωσαν τα έψησα κανονικά χωρίς το νερό απο κάτω. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό. Πολύ νόστιμα και αφράτα ψωμάκια.
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 10-3-09  
    Καλησπέρα Magica θέλει περίπου 1/2 ώρα με 3/4 μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 10-3-09  
    BΑΡΒΙ καλησπέρα,ευχαριστώ για τα πιρουνάκια,το ταψάκι το βάζουμε για να δημιουργεί υγρασία και να μην ξεραίνετε η κόρα γιατί όπως θα είδες η ζύμη γίνετε αρκετά σφιχτή.
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 10-3-09  
    teri,το ταψάκι το βάζουμε για να μην ξεραίνετε η κόρα,και πιστεύω πως τα συγκεκριμένα ψωμάκια πρέπει να τρώγονται την ίδια μέρα.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 10-3-09  
    Ραλλού, επειδή όπως το έγραψα ήδη, δύο φορές τα έφτιαξα. Η πρώτη ήταν με σταρένιο αλεύρι, και η δεύτερη με Robin Hood, η ζύμη ήταν μαλακιά (και πήρε πολύ περισσότερο αλεύρι απ' ότι γράφεις), η δε κόρα και με ή χωρίς το νερό μου βγήκε εξίσου μαλακή.
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 11-3-09  
    ΒΑΡΒΙ,Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις θα δοκιμάσω και εγώ το αλεύρι Robin Hood έχω ακούσει καλά σχόλια.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 11-3-09  
    Καλημερα rallou, μπορουμε να τα φτιαξουμε μικρα οπως λες και να τα ενωσουμε να γινουν μαργαριτα?
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 11-3-09  
    glykoula γιατί όχι, δοκίμασε το και γράψε μου εάν έγιναν καλά.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 13-3-09  
    Καλημερα rallou! Εχθες εφτιαξα τα ψωμακια σου, πολυ ευκολη συτναγη και γρηγορη στην παρασκευη της.
    Τα εκανα σε μαργαριτα οπως σε ειχα ρωτησει γιατι εχω μια τρελλα με την μαργαριτα!!
    Αν μπορεις εξηγησε μου καποια πραγματα γιατι θα τρελαθω:
    1) Λες οτι φτιαχνει 15 ατομικα ψωμακια, εμενα μου βγηκαν 8 ζυμαρακια στο μεγεθος που ειναι και τον φουρνον.Εσυ τα κανεις σε μεγεθος καρυδιου?
    2) Χρειαστηκε λιγο παραπανω ψησημο περιπου 30 λεπτα και μαλιστα το πρωι που τα εβγαλα απο το ταψι απο κατω στο κεντρο δεν ειχε ψηθει πολυ,ηθελε κανενα 10 λεπτο ακομα,και τα εβαλα με εστια μονο πατο για 10λεπτα.
    3) Μπορουμε να φτιαξουμε να τα πλασουμε μπαλακια και να τα βαλουμε στην καταψηξη? και οταν θελουμε να τα βγαζουμε να ξεπαγωσουν και να τα ψησουμε?
    Εχω βγαλει και φωτο αλλα δεν ξερω πως να την στειλω, αν ξερεις πες μου!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 13-3-09  
    γλυκούλα καλησπέρα,τα ψωμάκια τα έφτιαξα σε μέγεθος λιγο μεγαλύτερου απο καρύδι,και ο φούρνος οχι αερόθερμος αλλά πάνω-κάτω,όσες φορές τα έχω φτίαξει δεν μου έχει παρει περισσότερο απο 20-30 λεπτά,δεν τα έχω βάλει ποτέ στην κατάψυξη και ειλικρινά δεν ξέρω.Τώρα για φωτογραφία ξέρω μόνο πως καταχωρείτε σε νέα συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 19-3-09  
    Η συνταγη ειναι σουπερ τα εκανα για μεσημεριανο συνοδευτικο με το φαγητο μας.Σιγουρα θα τα ξανα κανω.
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 19-3-09  
    Μαρέλι χαίρομαι που σου άρεσαν.Επειδή μου αρέσει το ψωμί,ψάχνω για την καλύτερη συνταγή και τώρα ψήνω ψωμάκι ολικής άλεσης
    θα δουμε πώς θα γίνει.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 23-3-09  
    Καλημερα Rallou, και παλι 5 πηρουνακια γιατι ειναι υπεροχο το ψωμι σου, το εφτιαξα και τα αλειψα με ελαιολαδο απο πανω, υπεροχα γινανε απλα το μονο οτι δεν κολλαει το σουσαμι, αλλα δεν με νοιαζει καθολου, την προηγουμενη φορα που εβαλα αυγο μου μυριζε λιγο.
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 23-3-09  
    glykoula,και πάλι ευχαρίστω.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 26-3-09  
    Έκανα την συνταγή για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία. Τα ψωμάκια ήταν νόστιμα και αφράτα. Δεν χρησιμοποιήθηκε ταψάκι με νερό. Ψήθηκαν σε 15 λεπτά στους 225 βαθμούς. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Devona, 28-3-09  
    την εφτιαξα δυο φορες (χωρις ταψάκι με νερό)και εγιναν τελεια!!!
    απο πανω σε μερικα ψωμακια εβαλα λιγους κοκους χοντρο αλάτι.
    Την επομενη φορα θα βαλω στο κεντρο σε καθε ψωμακι ενα κομματι φετα
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 20-4-09  
    Τέλεια τα ψωμάκια σου RALLOU μου.Δεν έβαλα ταψάκι με νερό και δεν μου ξεράθηκαν καθόλου.Και για να πω την αλήθεια τα μισά τα έκανα σκέτα και στα άλλα μισά έβαλα ένα κομμάτι φέτα όπως λέει και η Devona.Έγιναν πάρα πολύ ωραία και με το τυρί.Συγχαρητήρια!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    63 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 9-3-09  
    Tά έφτιαξα σήμερα δεν μου πετύχανε. Μάλλον θα έφταιγε η μαγιά. ΄Εβαλα το ταψί με το νερό όπως γράφεις και δεν πήρανε χρώμα από κάτω. ΄Ετσι φτιάχνονται?
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 10-3-09  
    Τα ξαναέφτιαξα σήμερα. ΄Εφταιγε η μαγιά μου. Τα ζύμωσα κανονικά, τα έπλασα μικρά ψωμάκια και τα άφησα να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Μόλις φούσκωσαν τα έψησα κανονικά χωρίς το νερό απο κάτω. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό. Πολύ νόστιμα και αφράτα ψωμάκια.
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 10-3-09  
    BΑΡΒΙ καλησπέρα,ευχαριστώ για τα πιρουνάκια,το ταψάκι το βάζουμε για να δημιουργεί υγρασία και να μην ξεραίνετε η κόρα γιατί όπως θα είδες η ζύμη γίνετε αρκετά σφιχτή.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 10-3-09  
    Ραλλού, επειδή όπως το έγραψα ήδη, δύο φορές τα έφτιαξα. Η πρώτη ήταν με σταρένιο αλεύρι, και η δεύτερη με Robin Hood, η ζύμη ήταν μαλακιά (και πήρε πολύ περισσότερο αλεύρι απ' ότι γράφεις), η δε κόρα και με ή χωρίς το νερό μου βγήκε εξίσου μαλακή.
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 11-3-09  
    ΒΑΡΒΙ,Σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις θα δοκιμάσω και εγώ το αλεύρι Robin Hood έχω ακούσει καλά σχόλια.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 19-3-09  
    Η συνταγη ειναι σουπερ τα εκανα για μεσημεριανο συνοδευτικο με το φαγητο μας.Σιγουρα θα τα ξανα κανω.
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 19-3-09  
    Μαρέλι χαίρομαι που σου άρεσαν.Επειδή μου αρέσει το ψωμί,ψάχνω για την καλύτερη συνταγή και τώρα ψήνω ψωμάκι ολικής άλεσης
    θα δουμε πώς θα γίνει.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 23-3-09  
    Καλημερα Rallou, και παλι 5 πηρουνακια γιατι ειναι υπεροχο το ψωμι σου, το εφτιαξα και τα αλειψα με ελαιολαδο απο πανω, υπεροχα γινανε απλα το μονο οτι δεν κολλαει το σουσαμι, αλλα δεν με νοιαζει καθολου, την προηγουμενη φορα που εβαλα αυγο μου μυριζε λιγο.
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 23-3-09  
    glykoula,και πάλι ευχαρίστω.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 26-3-09  
    Έκανα την συνταγή για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία. Τα ψωμάκια ήταν νόστιμα και αφράτα. Δεν χρησιμοποιήθηκε ταψάκι με νερό. Ψήθηκαν σε 15 λεπτά στους 225 βαθμούς. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Devona, 28-3-09  
    την εφτιαξα δυο φορες (χωρις ταψάκι με νερό)και εγιναν τελεια!!!
    απο πανω σε μερικα ψωμακια εβαλα λιγους κοκους χοντρο αλάτι.
    Την επομενη φορα θα βαλω στο κεντρο σε καθε ψωμακι ενα κομματι φετα
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 20-4-09  
    Τέλεια τα ψωμάκια σου RALLOU μου.Δεν έβαλα ταψάκι με νερό και δεν μου ξεράθηκαν καθόλου.Και για να πω την αλήθεια τα μισά τα έκανα σκέτα και στα άλλα μισά έβαλα ένα κομμάτι φέτα όπως λέει και η Devona.Έγιναν πάρα πολύ ωραία και με το τυρί.Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 29-4-09  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ που δοκιμάσατε την συνταγή και πιο πολύ για τα πιρουνάκια σας
    #
    Σχόλιο από anjy30, 6-6-09  
    telia ta psomakia ta ekana k ta pedia k ta anipsia mou me valane na kano dipli dosi ine iperoxa telia bravo koritsia efxaristo polli
    #
    Σχόλιο από lia1234, 14-7-09  
    eyxaristo polu tela!!!!
    #
    Σχόλιο από maggy, 30-8-09  
    Τα λογια ειναι περιττα
    #
    Σχόλιο από tink!, 16-10-09  
    #
    Σχόλιο από PYLH, 21-11-09  
    Καταπληκτικά,μπράβο!!!
    Τα έφτιαξα χθες βράδυ κι έγιναν φανταστικά.Πρόσθεσα και γλυκάνισο μέσα.'Εφτιαξα διπλή δόση κι έβαλα ξηρη μαγια (2 φακελάκια) στα 860γρ.αλεύρι.
    Κατα τα άλλα ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα.Ζύμωσα 2 φορές αλλά δεν έβαλα ταψάκι με νερό ούτε εγώ.
    Έφτιαξα 12 ατομικά ψωμάκια και την υπόλοιπη ζύμη την έβαλα σε φόρμα κι έφτιαξα ένα απίθανοοοοο φρατζολάκι.
    Συγχαρητήρια για την συνταγη.Το ζυμάρι ήταν τέλειο και πανεύκολο να γίνει.Σκέφτομαι σήμερα να τα ξαναφτιάξω και να προσθέσω μέσα και φέτα.
    #
    Σχόλιο από χοχα, 25-11-09  
    τελεια ψωμακια!!!τα εκανα σε μεγεθος μπουκιτσας.βγηκαν 25 και εγιναν αναρπαστα!!!ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από milva, 29-11-09  
    Τα έφτιαξα για απογευματινό και τα παιδιά μου ξετρελάθηκαν{γεμιστά με μερέντα}.Είναι γρηγορα και πολύ εύκολα.Πραγματικά αξίζουν!!ΜΠΡΑΒΟ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    11 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Magica, 9-3-09  
    Περίπου πόσο χρόνο χρειάζεται για να διπλασισαστεί η ζύμη?
    #
    Σχόλιο από teri, 10-3-09  
    για ποιό λόγο πρέπει να βρίσκεται το ταψί με το νερό κάτω στο φούρνο???
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 10-3-09  
    Καλησπέρα Magica θέλει περίπου 1/2 ώρα με 3/4 μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 10-3-09  
    teri,το ταψάκι το βάζουμε για να μην ξεραίνετε η κόρα,και πιστεύω πως τα συγκεκριμένα ψωμάκια πρέπει να τρώγονται την ίδια μέρα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 11-3-09  
    Καλημερα rallou, μπορουμε να τα φτιαξουμε μικρα οπως λες και να τα ενωσουμε να γινουν μαργαριτα?
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 11-3-09  
    glykoula γιατί όχι, δοκίμασε το και γράψε μου εάν έγιναν καλά.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 13-3-09  
    Καλημερα rallou! Εχθες εφτιαξα τα ψωμακια σου, πολυ ευκολη συτναγη και γρηγορη στην παρασκευη της.
    Τα εκανα σε μαργαριτα οπως σε ειχα ρωτησει γιατι εχω μια τρελλα με την μαργαριτα!!
    Αν μπορεις εξηγησε μου καποια πραγματα γιατι θα τρελαθω:
    1) Λες οτι φτιαχνει 15 ατομικα ψωμακια, εμενα μου βγηκαν 8 ζυμαρακια στο μεγεθος που ειναι και τον φουρνον.Εσυ τα κανεις σε μεγεθος καρυδιου?
    2) Χρειαστηκε λιγο παραπανω ψησημο περιπου 30 λεπτα και μαλιστα το πρωι που τα εβγαλα απο το ταψι απο κατω στο κεντρο δεν ειχε ψηθει πολυ,ηθελε κανενα 10 λεπτο ακομα,και τα εβαλα με εστια μονο πατο για 10λεπτα.
    3) Μπορουμε να φτιαξουμε να τα πλασουμε μπαλακια και να τα βαλουμε στην καταψηξη? και οταν θελουμε να τα βγαζουμε να ξεπαγωσουν και να τα ψησουμε?
    Εχω βγαλει και φωτο αλλα δεν ξερω πως να την στειλω, αν ξερεις πες μου!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 13-3-09  
    γλυκούλα καλησπέρα,τα ψωμάκια τα έφτιαξα σε μέγεθος λιγο μεγαλύτερου απο καρύδι,και ο φούρνος οχι αερόθερμος αλλά πάνω-κάτω,όσες φορές τα έχω φτίαξει δεν μου έχει παρει περισσότερο απο 20-30 λεπτά,δεν τα έχω βάλει ποτέ στην κατάψυξη και ειλικρινά δεν ξέρω.Τώρα για φωτογραφία ξέρω μόνο πως καταχωρείτε σε νέα συνταγή.
    #
    Σχόλιο από eliza04, 26-1-10  
    Την έκανα με μαγιά ξέρη, έβαλα ένα φακελάκι στην δόση αυτή, αλλά πρώτα την έλιωσα σε πολύ λίγο χλιαρό νέρο και μέτα έκανα οτι λές RALLOU.Αλλά το προβλημά μου είναι οτι δεν φουσκωσε η ζύμη ενώ την σκέπασα και την έβαλα σε ζεστό μέρος και επιπλέον το αλεύρι μου φάνηκε λίγο. Λέω την άλλη φορά να τα κάνω με φρέσκια μαγία και ήθελα να ρωτήσω που θα βρώ, πουλάνε σε φούρνους?
    #
    Σχόλιο από RALLOU, 1-2-10  
    eliza04 Την φρέσκια μαγιά την βρίσκεις στα ψυγεία του super market
    #
    Σχόλιο από Ledia1607, 27-10-10  
    ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ(ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙ)Κ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΗ ΝΑ ΒΑΛΩ,..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ Μ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ..??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xrys, 26-3-12  
    απλά εύκολα και νόστιμα...!!!εγώ έβαλα και λίγη ζάχαρη και είναι ότι πρεπει και για πρωινό με μερέντα!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Είναι...
    Όλα για το ψωμί
    Υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από αυτή του φρέσκου, ...
    Τα συστατικά του ψωμιού
    Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα είδη ψωμιού: ελιόψωμ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ψωμιά
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της Floral
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 271 αγαπημένων συνταγών, του/της Κατερίνα Μ
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    Ψωμια ζύμες
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    pites-psomi
    Ένα βιβλίο 244 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64