Ατομικά ψωμάκια
Πεντανόστιμα ψωμάκια ειδικά άμα είστε λάτρεις του ψωμιού όπως εγώ.Τα φτιάχνω το απόγευμα και μόλις βγούν απο το φούρνο τα αλοίφω με βούτυρο. Τρέλλα...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία λεκανίτσα ρίξτε το λιωμένο βούτυρο, το χλιαρό γάλα και τη θρυμματισμένη μαγιά να διαλυθεί.
-
2
Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι στη λεκανίτσα και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
-
3
Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να διπλασιασθεί σε όγκο.
-
4
Ξαναζυμώστε την καλά και χωρίστε την σε μικρά κομμάτια και αφήστε τα για 15' λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
-
5
Βάλτε τα ψωμάκια σε λαμαρίνα, περάστε τα με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε τα με σουσάμι.
-
6
Τοποθετήστε τη λαμαρίνα στο μεσαίο διάζωμα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20'στους 225 βαθμούς.
-
7
Όσο ψήνονται τα ψωμάκια τοποθετήστε κάτω στο φούρνο ένα μεταλλικό ταψάκι με νερό.
Σχόλια (75)