κύρια φωτογραφία συνταγής Αχαϊκή μπουγάτσα

Αχαϊκή μπουγάτσα

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας αρέσει η μυρωδιά των μουστοκούλουρων, βάλτε και 1 ή 2 κρασοπότηρα πετιμέζι. Μόλις ψηθεί και κρυώσει, κόψτε σε κομμάτια και φυλάξτε τη σε αεροστεγές τάπερ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 1 κιλό αλεύρι
  2. 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
  3. 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  4. 3 κουταλακια κανέλα
  5. 1 κουταλάκι γαρύφαλο
  6. 1 φακελάκι μπέικιν
  7. 1 κουταλάκι σόδα
  8. 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  9. προαιρετικά ξύσμα πορτοκάλι ή χοντροκομμένο καρύδι
  10. περίπου 1 κρασοπότηρο άχνη για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε λάδι με ζάχαρη. Προσθέτουμε κανέλα, γαρύφαλο, ξύσμα.

  2. 2

    Στο χυμό διαλύουμε μπέικιν, σόδα και τα ανακατεύουμε στο μείγμα.

  3. 3

    Ζυμώνουμε καλά, προσθέτωντας όσο ζεστό νερό χρειάζεται να γίνει μαλακή ζύμη.

  4. 4

    Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι.

  5. 5

    Ανακατεύουμε και το καρύδι.

  6. 6

    Λαδώνουμε ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σαν ψωμάκι.

  7. 7

    Με πιρούνι κάνουμε σχέδια και τρυπάμε σε 4 σημεία.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών.

  9. 9

    Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (13)

ΠΑΚΥ
ΠΑΚΥ @cook_8450089
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, ΚΑΙΡΟ ΨΑΧΝΑ ΝΑ ΒΡΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ...ΑΧΑΪΑ...ΗΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΧΘΕΣ, ΝΗΣΤΕΙΑ ΓΑΡ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ.

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις