Αχαϊκή μπουγάτσα
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας αρέσει η μυρωδιά των μουστοκούλουρων, βάλτε και 1 ή 2 κρασοπότηρα πετιμέζι. Μόλις ψηθεί και κρυώσει, κόψτε σε κομμάτια και φυλάξτε τη σε αεροστεγές τάπερ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε λάδι με ζάχαρη. Προσθέτουμε κανέλα, γαρύφαλο, ξύσμα.
-
2
Στο χυμό διαλύουμε μπέικιν, σόδα και τα ανακατεύουμε στο μείγμα.
-
3
Ζυμώνουμε καλά, προσθέτωντας όσο ζεστό νερό χρειάζεται να γίνει μαλακή ζύμη.
-
4
Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι.
-
5
Ανακατεύουμε και το καρύδι.
-
6
Λαδώνουμε ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σαν ψωμάκι.
-
7
Με πιρούνι κάνουμε σχέδια και τρυπάμε σε 4 σημεία.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών.
-
9
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Σχόλια (13)