Αχλάδια με βούτυρο και γλυκό κρασί
Ένα εύκολο γλυκό που δεν μας κάνει να νιώθουμε τύψεις... δεν έχει καθόλου ζάχαρη! Και μετά, κατά βάθος, είναι φρουτάκι...
Υλικά
-
2 ώριμα αχλάδια
-
40 γρ. βούτυρο
-
100 ml λευκό γλυκό κρασί της προτίμησης σας (εγώ βάζω βινσάντο)
-
1 κουταλιά εσένς βανίλιας
-
χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
-
2
Λιώνουμε 30 γρ βούτυρο σε ένα τηγανάκι και βάζουμε και τα αχλάδια. Προσοχή!!! Το μέρος που ήταν τα κουκούτσια να "κοιτάει" προς τα πάνω!
-
3
Καλύπτουμε το τηγάνι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα εκτός του ότι έχουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, πρέπει να μπορούμε να τα τρυπήσουμε σχετικά εύκολα.
-
4
Τα γυρίζουμε απο την άλλη πλευρά, ρίχνουμε το κρασί και τη βανίλια και μαγειρεύουμε για ακόμα 5-10 λεπτά. Τα αχλάδια μας είναι πλέον πολύ μαλακά.
-
5
Τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι, ρίχνουμε απο πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και τα βάζουμε για λίγο στο γκριλ για να καραμελώσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια