Αχνιστές γυαλιστερές
Η συγκεκριμένη συνταγή με παραπέμπτει σε καλοκαιράκι δροσερό λευκό κρασί και θέα ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν αποφασίσετε να αγοράσετε τις γυαλιστερές μια δυο μέρες πιο πρίν, βρέξτε και στύψτε καλά μια πετσέτα, τυλίξτε τις γυαλιστερές με αυτή και φυλάξτε στο ψυγείο, έτσι θα παραμείνουν ζωντανές. Μπορεί να γίνει και με άλλα οστρακοειδή, μύδια, χτένια κλπ. Επίσης μπορεί να γίνει και με ποικιλία θαλασσινών.Η κυρία που μαγειρέυει στο ταβερνάκι στο Σούνιο (θέα Ναός που λέγαμε πριν, καλοκαίρι...), όπου και πρωτοδοκίμασα την συνταγή αυτή, βάζει όλων των ειδών τα οστρακοειδή και πολλές φορές προσθέτει και γαρίδες ή και καραβίδες. Κάνει ένα ζουμάκι μούρλια.... και, ανάλογα βέβαια με τα γούστα, το σκόρδο του πάει πολύ, οπότε μην το λυπηθείτε.Το ζουμάκι που μένει είναι σχετικά υδαρές, αν δεν σας αρέσει μπορείτε να το δέσετε ελαφρώς με λίγο κορν φλάουρ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα φαρδύ τηγάνι προσθέτουμε ένα δάχτυλο νερό.
-
2
Ρίχνουμε μέσα τις γυαλιστερές κλέινουμε με το καπάκι το τηγάνι και περιμένουμε να ανοίξουν.
-
3
Όσες ανοίγουν τις μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος (αν κάποια παραμένει πεισματικά κλειστή την πετούμε).
-
4
Όταν ανοίξουν όλες οι γυαλιστερές, το νεράκι που έχει μείνει στο τηγάνι τα φυλάμε σε ένα ποτήρι στην άκρη για αργότερα.
-
5
Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο να ροδίσει (προσοχή μην μας καεί).
-
6
Σβήνουμε με το κρασί.
-
7
Προσθέτουμε στο τηγάνι και πάλι τις γυαλιστερές.
-
8
Το νεράκι που κρατήσαμε (το θυμάστε;) προσθέτουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
-
9
Περιχύνουμε τις γυαλιστερές σκεπάζουμε και πάλι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτάκια.
-
10
Μεταφέρουμε σε πιατέλα, και πασπαλίζουμε με λεπτοκομμένο μαϊντανό.
Σχόλια