Άζυμο ψωμί

Bαθμολογία: 4.7391
       
 
23 ψήφοι
stg, 04.06.12

Περιγραφή

Δεν θέλει ζύμωμα! Πρόκειται για ένα ψωμί που γίνεται σε μια ωρίτσα το πολύ και εντυπωσιάζει τους πάντες! Το φτιάχνω όταν μπλοκάρω, π.χ. τα μωρά πεινάνε για κάτι ζεστό και νόστιμο, η παρέα που θα έρθει θέλουν κρασάκι δροσερό και μεζεδάκι πρώτο κτλ...

Άζυμο ψωμί

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φακελάκια μπυρομαγιά σκόνη
  • 1 κούπα ζεστό νερό (χλιαρό)
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • Μπαχαρικά που βάζουμε στα κρεατικά
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψωμί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Εύκολο
Φτιάχνει: 600 - 800 γραμμάρια ψωμί
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το περιεχόμενο από τα 2 φακελάκια μπυρομαγιάς, την κούπα με το χλιαρό νερό, την κουταλιά με το ξύδι και την κούπα με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  2. Έπειτα στο μπολ μας ρίχνουμε μια κουταλιά ζάχαρη μαύρη, μια κουταλιά αλάτι, μια κουταλιά ελαίολαδο και μια κούπα αλεύρι ολικής άλεσης. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι (αν χρειαστεί προσθέτω 1 - 2 κουταλιές ελαιόλαδο ακόμη).
  3. Το βάζουμε σε μια φόρμα με λαδόκολα ή σε ένα ταψάκι με λαδόκολα και το αφήνω για μισή ώρα με σαράντα λεπτά να φουσκώσει.
  4. Σε προθερμασμένο φούρνο βάζω μέσα το ψωμάκι αφού πρώτα το πασπαλίσω με μπαχαρικά που βάζουμε στο κρέας(π.χ. παπρικά και ρίγανη είναι τα δικά μου αγαπημένα μπαχάρια). Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα (αυτό δεν είναι απόλυτο, η κάθε νοικοκυρά ξέρει τον φούρνο της καλύτερα) μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε δεν πασπαλίζουμε με μπαχαρικά, αλλά με μαύρη ζάχαρη ή λίγο μέλι και το ψωμάκι μας γίνεται γλυκό. Είναι ψωμί που κόβεται με το χέρι και όχι με το μαχαίρι. Το είδα στην τηλεόραση σε μια εκπομπή στυλ Jamie Oliver.
Καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Ψωμί ολικής άλεσης Ψωμί ολικής άλεσης
4.5455
       
       
(11)
Ψωμί χωρίς ζύμωμα στη γάστρα Ψωμί χωρίς ζύμωμα στη γάστρα
4.7342
       
       
(79)
Το πιο εύκολο ψωμί Το πιο εύκολο ψωμί
3.6667
       
       
(3)
Ψωμί Σπιτικό Ψωμί Σπιτικό
4.8889
       
       
(9)
Αυτόζυμο Καρβέλι Xωριάτικο Αυτόζυμο Καρβέλι Xωριάτικο
4.9412
       
       
(136)
Ψωμί ολικής άλεσης ζυμωτό Ψωμί ολικής άλεσης ζυμωτό
4.8889
       
       
(9)
Ψωμάκια στη λαδόκολλα Ψωμάκια στη λαδόκολλα
5
       
       
(6)

    59 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από katerina78, 6-6-12  
    Όταν λες μπυρομαγιά ποια μαγιά εννοείς και που την βρίσκουμε;
    #
    Σχόλιο από dthemora, 6-6-12  
    Την ξηρή μαγιά στο φακελάκι εννοεί..
    Σε μία ώρα όμως δεν γίνεται! :)
    #
    Σχόλιο από stg, 6-6-12  
    katerina 78, την ξηρή μαγιά εννοώ τύπου γιώτης, και βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
    #
    Σχόλιο από stg, 6-6-12  
    dthemora μου σε μια ώρα γίνεται. Θέλει 5 λεπτά η εκτέλεση της συνταγής, 30 λεπτά φούσκωμα το ζυμάρι μας και 30 λεπτά ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο. :))
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 7-6-12  
    Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το φούρνο στους 50 όπου θα φουσκώσει το ψωμάκι και μετά να σηκώσει στους 170-180.Δεν χρειάζεται καν να περιμένει το μισάωρο.Ακόμη μπορεί να αντικατασταθεί η μαγιά με υγρή μπύρα (και 1 κ.γ.μπέικιν) προσέχοντας η ποσότητά της να είναι ίδια με τα άλευρα.
    #
    Σχόλιο από caroline, 7-6-12  
    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!!Να ρωτήσω όμως: η γεύση της μαγιάς δε φαίνεται πολύ? Γιατί εγώ για 750 γρ. αλεύρι βάζω 1 φακελάκι γιατί αν βάλω παραπάνω μυρίζει έντονα η μαγιά. Επίσης, κούπα εννοείς του γάλακτος και όχι το φλυτζάνι του τσαγιού, έτσι δεν είναι? Θα εκτελεσθεί άμεσα η συνταγή. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από stg, 7-6-12  
    caroline μου, σας εναποθέτω την συνταγή όπως ακριβώς την είδα και όπως ακριβώς την φτιάχνω και γω. Όταν λέω κούπα εννοώ την μεγάλη φλυτζάνα του νες. Περιμένω με ανυπομονησία τις εντυπώσεις σου!
    #
    Σχόλιο από kiranoudim, 7-6-12  
    εαν δεν βαλω αλευρι ολικης θα γινει το ιδιο νοστιμο;
    #
    Σχόλιο από stg, 7-6-12  
    kiranoudim, όχι δεν πειράζει. Το έχω φτιάξει και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και έγινε επίσης εξαίσιο!
    #
    Σχόλιο από caroline, 9-6-12  
    Λοιπόν! Το έφτιαξα κι εγώ σήμερα. Δεν είχαμε ψωμί, δεν πραλάβαινα να αναπιάσω προζύμι( που και να το είχα αναπιάσει δεν είχα καμία όρεξη να ζυμώσω..) και είπα να κάνω αυτή τη συνταγή. Πολύ γρήγορο,πολύ εύκολο πολύ αφράτο και πολύ νόστιμο!!! Με βλέπω να το φτιάχνω συχνά αποό δω και πέρα. Μόνο που λυπάμαι να καίω το φούρνο μόνο για μια φρατζόλα. Σου' χει μείνει ποτέ για την επόμενη μέρα? Αναρωτιέμαι αν θα είναι καλό, για να φτιάχνω μεγαλύτερη ποσότητα. Όταν ζυμώνω ψωμί, φτιάχνω πολύ και το βάζω στην κατάψυξη. Έτσι όποτε θελήσουμε το αποψύχουμε στα μικροκύματα και έχουμε φρέσκο ψωμί για αρκετό καιρό. Θα δοκιμάσω να κάνω το ίδιο και με αυτή τη συνταγή και θα σας πω εντυπώσεις. Πάντως αξίζουν πολλά πολλά πιρουνάκια.Ευχαριστούμε!!
    #
    Σχόλιο από stg, 9-6-12  
    Caroline μου, έχω φτιάξει και διπλή δόση αλλά δεν γιατί δεν προλαβαίνει να βγει στο τραπέζι... Μέχρι και 3 μέρες που άντεξε το δεύτερο ψωμάκι ήταν το ίδιο νόστιμο, πραγματικά απίστευτο! Δοκίμασε και την γλυκιά εκδοχή και θα με θυμηθείς ...
    Για τα πιρουνάκια σε ευχαριστώ, είναι τα πρώτα μου και η χαρά μου είναι μεγάλη.
    Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από georgia1, 9-6-12  
    Καλησπέρα, stg! Έφτιαξα 2 φορές τη συνταγή, αλλά καμια από τις 2 φορές δεν φούσκωσε το ζυμάρι. Και στεναχωρήθηκα, γιατί φτιάχνω συνέχεια ψωμιά, ζύμες κ.λ.π. και πάντα φουσκώνουν άψογα. Δεν ξέρω τι φταίει! Τη δεύτερη φορά έψησα το ζυμάρι (μπας και φουσκώσει στο ψήσιμο..) και έγινε ένα νόστιμο τουβλάκι... Δεν τρωγόταν.. Μπορείς να με βοηθήσεις?
    #
    Σχόλιο από stg, 10-6-12  
    georgia1, έβαλες 2 μαγιές; το νερό ήταν ζεστό; Εγώ το ρίχνω απευθείας στη φόρμα που προτίστος έχω βάλει λαδόκολα, το αφήνω κανένα μισάωρο, διπλασιάζει περίπου τον όγκο του, πασπαλίζω με μπαχάρια και φουρνίζω... Μήπως το ζυμαράκι σου βγένει πολύ σκληρό; Εμένα είναι σαν πολύ πυχτός χυλός ή σαν ζυμαράκι που κολλάει αρκετά στα δάχτυλα. Δεν ξέρω τι φταίει, και γω ζυμώνω σχεδόν ένα χρόνο τώρα ψωμιά, τι συνταγή αυτή την φτιάχνω όταν ο χρόνος μου είναι λιγος ή περιμένω απρόσμενα φίλους για ποτό... Λυπάμε που παιδεύτικες και δεν είχες το επιθυμητό αποτέλεσμα...
    #
    Σχόλιο από georgia1, 10-6-12  
    Ευχαριστό για την άμεση απαντηση! Το νερό ήταν χλιαρό. Όταν λες ζεστο, τι εννοείς? βραστό?
    #
    Σχόλιο από stg, 10-6-12  
    georgia1, σου έστειλα π.μ. με όλες τις λεπτομέρειες. Όταν λέω ζεστό δεν εννοώ καυτό αλλά ούτε και χλιαρό, κάτι το ενδιάμεσο.
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 19-6-12  
    Πολύ καλή λύση για σπιτικό ψωμί.Ευχαριστούμε πολύ.
    #
    Σχόλιο από stg, 20-6-12  
    Χαίρομαι που σου άρεσε, μικρή πίπη!
    #
    Σχόλιο από Eirini_Lala, 25-6-12  
    Μόλις βγήκε απ'τον φούρνο!
    Δυστυχώς δεν είχα φορμα και το βαλα στην λαδόκολλα! οπότε βγήκε λίγο πλακουτσωτό!
    Όμως πανόστιμο!
    :)
    #
    Σχόλιο από stg, 26-6-12  
    Eirini_Lala, ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από mrf, 28-6-12  
    Πολύ νόστιμη και εξίσου εύκολη συνταγή!!!!Μπράβο :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    35 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 7-6-12  
    Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το φούρνο στους 50 όπου θα φουσκώσει το ψωμάκι και μετά να σηκώσει στους 170-180.Δεν χρειάζεται καν να περιμένει το μισάωρο.Ακόμη μπορεί να αντικατασταθεί η μαγιά με υγρή μπύρα (και 1 κ.γ.μπέικιν) προσέχοντας η ποσότητά της να είναι ίδια με τα άλευρα.
    #
    Σχόλιο από caroline, 9-6-12  
    Λοιπόν! Το έφτιαξα κι εγώ σήμερα. Δεν είχαμε ψωμί, δεν πραλάβαινα να αναπιάσω προζύμι( που και να το είχα αναπιάσει δεν είχα καμία όρεξη να ζυμώσω..) και είπα να κάνω αυτή τη συνταγή. Πολύ γρήγορο,πολύ εύκολο πολύ αφράτο και πολύ νόστιμο!!! Με βλέπω να το φτιάχνω συχνά αποό δω και πέρα. Μόνο που λυπάμαι να καίω το φούρνο μόνο για μια φρατζόλα. Σου' χει μείνει ποτέ για την επόμενη μέρα? Αναρωτιέμαι αν θα είναι καλό, για να φτιάχνω μεγαλύτερη ποσότητα. Όταν ζυμώνω ψωμί, φτιάχνω πολύ και το βάζω στην κατάψυξη. Έτσι όποτε θελήσουμε το αποψύχουμε στα μικροκύματα και έχουμε φρέσκο ψωμί για αρκετό καιρό. Θα δοκιμάσω να κάνω το ίδιο και με αυτή τη συνταγή και θα σας πω εντυπώσεις. Πάντως αξίζουν πολλά πολλά πιρουνάκια.Ευχαριστούμε!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 19-6-12  
    Πολύ καλή λύση για σπιτικό ψωμί.Ευχαριστούμε πολύ.
    #
    Σχόλιο από stg, 20-6-12  
    Χαίρομαι που σου άρεσε, μικρή πίπη!
    #
    Σχόλιο από Eirini_Lala, 25-6-12  
    Μόλις βγήκε απ'τον φούρνο!
    Δυστυχώς δεν είχα φορμα και το βαλα στην λαδόκολλα! οπότε βγήκε λίγο πλακουτσωτό!
    Όμως πανόστιμο!
    :)
    #
    Σχόλιο από stg, 26-6-12  
    Eirini_Lala, ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από mrf, 28-6-12  
    Πολύ νόστιμη και εξίσου εύκολη συνταγή!!!!Μπράβο :)
    #
    Σχόλιο από elenaInLove, 1-8-12  
    Υπέροχο...ανεπανάληπτο..πανεύκολο!!!!
    #
    Σχόλιο από angie klouda, 28-9-12  
    Πολυ καλη συνταγη, αλλα δεν ειναι αζυμο... Εχει μαγια. Στο αζυμο ψωμι δεν βαζουμε τιποτα που να το κανει "ενζυμο"!!! Ουτε μαγια, ουτε προζυμη.
    #
    Σχόλιο από Γεωργία Π., 9-10-12  
    Το καλύτερο κ το πιο εύκολο ψωμί! Πεντανόστιμο! Το έκανα 3 φορές (το ένα καλύτερο απ το άλλο), την 3η φορά έβαλα μπαχαρικά με σκόρδο, πιπέρι κ αλάτι! Το τρώγαμε με τα μάτια κ την μύτη πρώτα! Όπωσδήποτε πρέπει να δοκιμαστεί απ όλες τις νοικοκυρομαγείρισσες! Απλά...συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από stg, 9-10-12  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε Γεωργία Π.
    #
    Σχόλιο από anna1981, 16-10-12  
    Φαίνεται νοστιμότατο.Επειδή όμως δεν έχω φτιάξει ποτέεε ξανά ψωμί στο σπίτι και επειδή το έχω απορία, οι αρτοπαρασκευαστές σαν συσκευές κάνουν τίποτα ή τζάμπα θα δώσω τα λεφτάκια μου ;
    #
    Σχόλιο από ΧΡΙΣΤΙΝΑ1976, 19-10-12  
    καλημέρα! το έφτιαξα χθες το βράδυ! τέλειο!! πάρα πολύ εύκολο! εγώ επειδή ήθελα να το βάλω στο σχολείο για κολατσιό των παιδιών, το έβαλα σε μικρές φόρμες (του κέικ) στις οποίες είχα βάλει λαδόκολλα και του έβαλα μέσα φιλέτο γαλοπούλας και φέτα (ό,τι είχα στο ψυγείο δηλαδή) και ρίγανη. Επίσης επειδή είχα αλεύρι χύμα σταρένιο, του έβαλα μόνο αυτό. Βγήκε καταπληκτικό! θα το ξαναφτιάξω σήμερα που θα έρθει η αδερφή μου με τα παιδιά της και σίγουρα θα φτιάξω σύντομα και την "γλυκιά παραλλαγή" με το μέλι!
    #
    Σχόλιο από kateWalker, 24-10-12  
    βλεπω πολλα σχολια κ μου κανει εντυπωση...μηπως αντι για 1κ.σ αλατι εννοουσε 1.γλυκου; εμενα γτ μου βγηκε πολυ αλμυρο? :(
    #
    Σχόλιο από stg, 24-10-12  
    katewalker ότι έλεγε η συνταγή όταν την πρωτόδα και έγραψα και για να πω την αλήθεια έτσι και την κάνω. Τώρα αν σου φάνηκε αλμυρό αρκετά, προσάρμοσε το στα γούστα σου γιατί το αλάτι όντως είναι κάτι που σε μερικούς αρέσει πολύ και σε άλλους όχι και τόσο. :)
    #
    Σχόλιο από milaraki1, 29-10-12  
    Δεν υπάρχει η ευκολία και η νοστιμιά αυτής της συνταγής!! Μόνο που με έβαλε σε μπελάδες γιατί μόνο αυτό τρώει η φαμίλια! ! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από stg, 29-10-12  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια, milaraki1!
    #
    Σχόλιο από Natassa, 21-11-12  
    Ενδιαφέρον! Θα επανέλθω με πιρουνάκια όταν το δοκιμάσω. Μία διόρθωση μόνο: "Άζυμο" λέγεται το ψωμί που δεν έχει κανένα διογκωτικό κι όχι αυτό που δε θέλει ζύμωμα.
    #
    Σχόλιο από dmaria610, 26-1-13  
    Βγήκε πολυ ωραίο, αλλα αλμυρο. Νομίζω ένα κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    22 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από katerina78, 6-6-12  
    Όταν λες μπυρομαγιά ποια μαγιά εννοείς και που την βρίσκουμε;
    #
    Σχόλιο από dthemora, 6-6-12  
    Την ξηρή μαγιά στο φακελάκι εννοεί..
    Σε μία ώρα όμως δεν γίνεται! :)
    #
    Σχόλιο από stg, 6-6-12  
    katerina 78, την ξηρή μαγιά εννοώ τύπου γιώτης, και βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
    #
    Σχόλιο από stg, 6-6-12  
    dthemora μου σε μια ώρα γίνεται. Θέλει 5 λεπτά η εκτέλεση της συνταγής, 30 λεπτά φούσκωμα το ζυμάρι μας και 30 λεπτά ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο. :))
    #
    Σχόλιο από caroline, 7-6-12  
    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!!Να ρωτήσω όμως: η γεύση της μαγιάς δε φαίνεται πολύ? Γιατί εγώ για 750 γρ. αλεύρι βάζω 1 φακελάκι γιατί αν βάλω παραπάνω μυρίζει έντονα η μαγιά. Επίσης, κούπα εννοείς του γάλακτος και όχι το φλυτζάνι του τσαγιού, έτσι δεν είναι? Θα εκτελεσθεί άμεσα η συνταγή. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από stg, 7-6-12  
    caroline μου, σας εναποθέτω την συνταγή όπως ακριβώς την είδα και όπως ακριβώς την φτιάχνω και γω. Όταν λέω κούπα εννοώ την μεγάλη φλυτζάνα του νες. Περιμένω με ανυπομονησία τις εντυπώσεις σου!
    #
    Σχόλιο από kiranoudim, 7-6-12  
    εαν δεν βαλω αλευρι ολικης θα γινει το ιδιο νοστιμο;
    #
    Σχόλιο από stg, 7-6-12  
    kiranoudim, όχι δεν πειράζει. Το έχω φτιάξει και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και έγινε επίσης εξαίσιο!
    #
    Σχόλιο από stg, 9-6-12  
    Caroline μου, έχω φτιάξει και διπλή δόση αλλά δεν γιατί δεν προλαβαίνει να βγει στο τραπέζι... Μέχρι και 3 μέρες που άντεξε το δεύτερο ψωμάκι ήταν το ίδιο νόστιμο, πραγματικά απίστευτο! Δοκίμασε και την γλυκιά εκδοχή και θα με θυμηθείς ...
    Για τα πιρουνάκια σε ευχαριστώ, είναι τα πρώτα μου και η χαρά μου είναι μεγάλη.
    Ευχαριστώ!!!
    #
    Σχόλιο από georgia1, 9-6-12  
    Καλησπέρα, stg! Έφτιαξα 2 φορές τη συνταγή, αλλά καμια από τις 2 φορές δεν φούσκωσε το ζυμάρι. Και στεναχωρήθηκα, γιατί φτιάχνω συνέχεια ψωμιά, ζύμες κ.λ.π. και πάντα φουσκώνουν άψογα. Δεν ξέρω τι φταίει! Τη δεύτερη φορά έψησα το ζυμάρι (μπας και φουσκώσει στο ψήσιμο..) και έγινε ένα νόστιμο τουβλάκι... Δεν τρωγόταν.. Μπορείς να με βοηθήσεις?
    #
    Σχόλιο από stg, 10-6-12  
    georgia1, έβαλες 2 μαγιές; το νερό ήταν ζεστό; Εγώ το ρίχνω απευθείας στη φόρμα που προτίστος έχω βάλει λαδόκολα, το αφήνω κανένα μισάωρο, διπλασιάζει περίπου τον όγκο του, πασπαλίζω με μπαχάρια και φουρνίζω... Μήπως το ζυμαράκι σου βγένει πολύ σκληρό; Εμένα είναι σαν πολύ πυχτός χυλός ή σαν ζυμαράκι που κολλάει αρκετά στα δάχτυλα. Δεν ξέρω τι φταίει, και γω ζυμώνω σχεδόν ένα χρόνο τώρα ψωμιά, τι συνταγή αυτή την φτιάχνω όταν ο χρόνος μου είναι λιγος ή περιμένω απρόσμενα φίλους για ποτό... Λυπάμε που παιδεύτικες και δεν είχες το επιθυμητό αποτέλεσμα...
    #
    Σχόλιο από georgia1, 10-6-12  
    Ευχαριστό για την άμεση απαντηση! Το νερό ήταν χλιαρό. Όταν λες ζεστο, τι εννοείς? βραστό?
    #
    Σχόλιο από stg, 10-6-12  
    georgia1, σου έστειλα π.μ. με όλες τις λεπτομέρειες. Όταν λέω ζεστό δεν εννοώ καυτό αλλά ούτε και χλιαρό, κάτι το ενδιάμεσο.
    #
    Σχόλιο από stg, 1-8-12  
    Πολύ σε ευχαριστώ elenaInLove για τα πιρουνάκια σου και τα καλά σου λόγια. Έκανες μόνο την αλμυρή εκδοχή ή έκανες και την γλυκιά;
    #
    Σχόλιο από Mia_01, 27-8-12  
    Φαινεται καταπληκτικη η συνταγη σου δεν εχω φτιαξει ποτε ψωμι,, θα ξεκινησω με αυτο το προβλημα ειναι πως λιγους μηνες τωρα μενω στην Γερμανια και η μονη μαγια που εχω βρει ειναι αυτη που ειναι σε ψυγειο σε κυβακια με αυτην κανει αν εκτελεσω την συνταγη σου η θα εχει λαθος αποτελεσμα? μηπως υπαρχει καποια προεργασια που πρεπει να κανω σ αυτην τη μαγια ωστε να μπορεσω να την χρησιμοποιησω? ευχαριστω εκ των προτερων...!
    #
    Σχόλιο από stg, 30-9-12  
    Καλή μου angie klouda, το άζυμο ψωμί το ονόμασα έτσι γιατί έτσι το αποκάλεσαν στην εκπομπή που το είδα. Δεν είναι δηλαδή αυθαίρετη η ονομασία του, αλλά ο τίτλος που του έδωσαν οι δημιουργοί του.

    :)
    #
    Σχόλιο από stg, 17-10-12  
    Anna1981 δεν γνωρίζω πολλά για τους αρτοπαρασκευαστές... είναι γεγονός ότι μια φίλη μου που έχει, είναι ικανοποιημένη.
    Εγώ πάλι που μου αρέσει να παιδεύομαι ζυμώνω κανονικά με τα χεράκια μου και όποτε έρθει παρέα στο σπίτι και δεν έχω χρόνο φτιάχνω το άζυμο ψωμί.
    Φτιάξτο και συ και πες μου αν σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από stg, 19-10-12  
    ΧΡΙΣΤΙΝΑ1976 πολύ ενδιαφέρουσα η παραλλαγή σου. Θα την δοκιμάσω και γω!
    #
    Σχόλιο από pik, 17-2-13  
    Την έκανα εχθές, με κοινή κρυστάλλινη ζάχαρη κ δυο κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το αποτέλεσμα μας εντυπωσίασε! Έκανα διπλή δόση κ ακόμη κ σημερα που περισσέψει ένα κομματάκι είναι πολυ νόστιμο. Σε στρογγυλό μικρό ταψακι να το επιχείρησω; Έχω δυο φόρμες κ θα ήθελα να κανω τριπλή δόση.
    #
    Σχόλιο από stg, 17-2-13  
    pik επιχείρησε το, γιατί όχι; Σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από stg, 30-8-12  
    Mia_01 καλησπέρα,

    συγνώμη που δεν σου απάντησα νωρίτερα αλλά ήμουν στις καλοκαιρινές μου διακοπές...

    Λοιπόν, δεν πιστεύω να πειράζει να το κάνεις με την μαγιά που λες. Δες μόνο αν κάνει για ποσότητα ενός ή μισού κιλού. Αν είναι για ένα κιλό η μαγιά σου, τότε μία αρκεί, αν πάλι είναι για μισό κιλό το κάθε κυβάκι τότε βάλε δύο.

    Μην ξεχάσεις να τα διαλύσεις με το νερό και τα δάχτυλα σου, γιατί δεν πιστεύω να διαλυθεί με το κουτάλι... Έπειτα κάνε την συνταγή κατά γράμμα και περιμένω τα νέα σου.

    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Λευτερησυρος, 30-1-13  
    Ζυμώνω αρκετά χρόνια και τόσο εύκολα και τόσο αφράτη ζύμη δεν είχα πετύχει ποτέ.Σου αξίζουν και άλλα πιρουνάκια!
    Υ.Γ. Δοκιμάστε το και με ελιές.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα συστατικά του ψωμιού
    Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα είδη ψωμιού: ελιόψωμ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Η διαδικασία του ζυμώματος
    Το ζύμωμα του ψωμιού είναι μια σχετικά εύκολη ...
    Όλα για το ψωμί
    Υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από αυτή του φρέσκου, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ζύμες - ψωμί - παξιμάδια
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    πίτες-ψωμιά
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia
    Ζύμες-ψωμιά.
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Στα υπόψιν
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos