Βάφλες για παγωτό
Συνταγή για να φτιάξετε βάφλες στο σπίτι οικονομικά και γρήγορα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για γεύση μπορούμε να προσθέσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ρούμι.Το αλεύρι καλό θα είναι να το κοσκινίσουμεΑν μπορούμε να βρούμε βάζουμε ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι.Αν τις ψήσετε σε τοστιέρα μπορείτε να κάνετε παγωτό-σάντουιτς.Για να μείνουν τραγανές αφήστε τις να κρυώσουν σε σχάρα φούρνου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε τα αυγά (κρόκο-ασπράδι).
-
2
Χτυπάμε την ζάχαρη, την μαργαρίνη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
-
3
Προσθέτουμε διαδοχικά τους κρόκους και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
-
4
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking και το ξύσμα. Τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στο μίγμα.
-
5
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μίγμα άλλα ΔΕΝ την χτυπάμε απλά με ένα κουτάλι την ενοποιούμε με το μίγμα.
-
6
Παίρνουμε μικρές ποσότητες, τις βάζουμε στην βαφλιέρα και ψήνουμε
-
7
Σερβίρονται με ζάχαρη άχνη, σπιτική μαρμελάδα άλλα κυρίως με παγωτό.
Σχόλια (3)