Βάφλες

Bαθμολογία: 4.7255
       
 
51 ψήφοι
Anna, 01.01.05
Βάφλες
photo: Sol81

Συνταγή από:

Anna

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 600 ml γάλα
  • 2 αβγά
  • 1.1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1.1/2 κ.γ. βανίλια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κρέπες - Βάφλες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο , Με φωτο
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ.
Βήμα 2
2) Προσθέστε το γάλα και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
3) Προσθέστε τα αβγά στο τέλος.
Βήμα 4
4) Αφήστε τον χυλό να σταθεί για μισή ώρα.
Βήμα 5
5) Ψήστε τις βάφλες σε ειδική ψηστιέρα (βαφλιέρα) και σερβίρετε με κρέμα σαντιγύ/μαρμελάδα τις αρεσκείας σας.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

    Σχετικές συνταγές

    Βάφλες βανίλλιας Βάφλες βανίλλιας
    4.4375
           
           
    (16)
    Βάφλες με φέτα Βάφλες με φέτα
    5
           
           
    (13)
    Choco-βάφλες Choco-βάφλες
    5
           
           
    (1)
    Βάφλες με μέλι Βάφλες με μέλι
    5
           
           
    (4)
    Γερμανικές βάφλες Γερμανικές βάφλες
    5
           
           
    (1)
    Βάφλες με φουντούκια Βάφλες με φουντούκια
    5
           
           
    (2)
    Βάφλες σοκολατένιες Βάφλες σοκολατένιες
    5
           
           
    (1)
    Βάφλες για παγωτό Βάφλες για παγωτό
    5
           
           
    (1)

      63 Όλα

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από louna, 19-2-08  
      annoula htan teleies....tis ftiaxno sixna gia proino...episis prosthesa kai xisma lemoniou gia aroma.
      #
      Σχόλιο από Gogo24, 27-6-08  
      einai nostimotates... kante tis!!!!
      #
      Σχόλιο από ΜΟΡΦΩ, 19-5-09  
      ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΑΚΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ 600ML ΓΑΛΑ? ΔΙΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ Η ΖΥΜΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΦΗΧΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΑΡΑΙΩΣΑ ΜΕ ΓΑΛΑ...
      #
      Σχόλιο από glykoula, 19-5-09  
      Να ρωτησω κατι, μπορουμε να τις ψησουμε στην τοστιερα που κανουμε τα τοστ τριγωνακια; ή που αλλου μπορουμε να την ψησουμε ; γιατι ειδικη τοστιερα για βαφλες δεν εχω.
      #
      Σχόλιο από Sitronella, 19-5-09  
      Μόρφω πιστεύω κι εγώ πως εννοεί 600ml γάλα. Θα έλεγα όποιος την δοκιμάσει ξανά να χρησιμοποιήσει αυτή την ποσότητα και αν είναι πράγματι η σωστή, να το διορθώσουμε. glykoula δεν έχω δει ποτέ να κάνουν βάφλες αλλού, εκτός της ειδικής τοστιέρας.
      #
      Σχόλιο από Evoula x, 7-8-09  
      Τις εκανα και ηταν φοβερες..
      #
      Σχόλιο από iraki, 8-8-09  
      einai poli nostimes. exo exo bafliera kai tis kano poli sixna me mia paralagi... bazo 1 koutalia tis soupas ouzo sti zimi kai otan psithoun oi bafles exoun tin elafria geusi tou glikanisou! einai teleies!!!!!!!!
      #
      Σχόλιο από chrisious, 12-9-09  
      πόσες βάφλες βγένουν σινίθος ?
      #
      Σχόλιο από νικουλα, 13-9-09  
      γλυκουλα να σε ρωτησω αν μου περισεψουν μπορω να τις φυλαξω στην καταψυξη??
      #
      Σχόλιο από μικουλησ, 16-10-09  
      ΛΑΤΡΕΒΩ ΤΙΣ ΒΑΦΛΕΣ
      #
      Σχόλιο από CHRISTEN35, 13-11-09  
      Αγόρασα τη συσκευή πριν λίγες μέρες και σήμερα έκανα βάφλες.
      Γίνανε πολύ νόστιμες αν και δεν ήταν ιδιαίτερα τραγανές όπως τις φανταζόμουν. Η ζύμη εξαιρετική. Γίνανε 13 βάφλες (5 τριγωνάκια η μία).
      Πολύ ωραία συνταγή και γρήγορη. Ευχαριστώ.
      #
      Σχόλιο από grloula, 23-11-09  
      #
      Σχόλιο από Ermioni, 16-1-10  
      Πολυ ωραιες και αρκετες...
      #
      Σχόλιο από fani 123, 2-2-10  
      ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ,ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΦΙΧΤΗ Η ΖΥΜΗ.ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΡΑΙΩΣΑ ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝ.ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ.ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΑΛΑ?
      #
      Σχόλιο από Ermioni, 5-3-10  
      Ξερω ξαναψηφισα την συγκεκριμενη συνταγη αλλα σημερα ηθελα να σε ευχαριστησω απο τις φιλες μου τις Γερμανιδες και τα παιδακια τους που κυριολεκτικα τις καταβροχθησαν αλλα μου ζητησαν και την συνταγη....
      τελειες ειναι!!!!!!!!!!!!
      #
      Σχόλιο από Sol81, 6-3-10  
      #
      Σχόλιο από dimitroula24, 19-3-10  
      #
      Σχόλιο από Τράγα, 21-3-10  
      Άψογες!
      #
      Σχόλιο από mkalliarou, 4-4-10  
      απογοητεύτηκα........δεν ξέρω τι πήγε στραβά....πρώτη φορά προσπάθησα να φτιάξω βάφλες, και βγήκαν απαίσιες.δεν φούσκωσαν, δεν ήταν καθόλου όπως αυτές που μας σερβίρουν έξω.....Μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει;
      #
      Σχόλιο από mkalliarou, 4-4-10  
      επίσης να προσθέσω οτι, για να γίνουν, ο χρόνος που απαιτήθηκε ήταν πολύ παραπάνω από 3 λεπτά, όπως γράφουν οι οδηγίες της συσκευής. Παρακαλώ πολύ θα ήθελα μια άμεση απάντηση!!!!
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

      47 Σχόλια

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από louna, 19-2-08  
      annoula htan teleies....tis ftiaxno sixna gia proino...episis prosthesa kai xisma lemoniou gia aroma.
      #
      Σχόλιο από ΜΟΡΦΩ, 19-5-09  
      ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΑΚΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ 600ML ΓΑΛΑ? ΔΙΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ Η ΖΥΜΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΦΗΧΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΑΡΑΙΩΣΑ ΜΕ ΓΑΛΑ...
      #
      Σχόλιο από Evoula x, 7-8-09  
      Τις εκανα και ηταν φοβερες..
      #
      Σχόλιο από μικουλησ, 16-10-09  
      ΛΑΤΡΕΒΩ ΤΙΣ ΒΑΦΛΕΣ
      #
      Σχόλιο από CHRISTEN35, 13-11-09  
      Αγόρασα τη συσκευή πριν λίγες μέρες και σήμερα έκανα βάφλες.
      Γίνανε πολύ νόστιμες αν και δεν ήταν ιδιαίτερα τραγανές όπως τις φανταζόμουν. Η ζύμη εξαιρετική. Γίνανε 13 βάφλες (5 τριγωνάκια η μία).
      Πολύ ωραία συνταγή και γρήγορη. Ευχαριστώ.
      #
      Σχόλιο από grloula, 23-11-09  
      #
      Σχόλιο από Ermioni, 16-1-10  
      Πολυ ωραιες και αρκετες...
      #
      Σχόλιο από Ermioni, 5-3-10  
      Ξερω ξαναψηφισα την συγκεκριμενη συνταγη αλλα σημερα ηθελα να σε ευχαριστησω απο τις φιλες μου τις Γερμανιδες και τα παιδακια τους που κυριολεκτικα τις καταβροχθησαν αλλα μου ζητησαν και την συνταγη....
      τελειες ειναι!!!!!!!!!!!!
      #
      Σχόλιο από Sol81, 6-3-10  
      #
      Σχόλιο από dimitroula24, 19-3-10  
      #
      Σχόλιο από Τράγα, 21-3-10  
      Άψογες!
      #
      Σχόλιο από mkalliarou, 4-4-10  
      απογοητεύτηκα........δεν ξέρω τι πήγε στραβά....πρώτη φορά προσπάθησα να φτιάξω βάφλες, και βγήκαν απαίσιες.δεν φούσκωσαν, δεν ήταν καθόλου όπως αυτές που μας σερβίρουν έξω.....Μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει;
      #
      Σχόλιο από mkalliarou, 4-4-10  
      επίσης να προσθέσω οτι, για να γίνουν, ο χρόνος που απαιτήθηκε ήταν πολύ παραπάνω από 3 λεπτά, όπως γράφουν οι οδηγίες της συσκευής. Παρακαλώ πολύ θα ήθελα μια άμεση απάντηση!!!!
      #
      Σχόλιο από fountouki, 22-8-10  
      #
      Σχόλιο από Ελενίτσα., 12-9-10  
      kala oi bafles itan telies an kai ebala ligoteri margarini kai zaxari itan allo pragma PENTANOSTIMES
      #
      Σχόλιο από egpolitou, 29-12-10  
      υπέροχες οι βάφλες! Μοσχοβόλησε η κουζίνα!
      #
      Σχόλιο από karavour, 5-2-11  
      #
      Σχόλιο από martsi, 8-2-11  
      Διατηρείται ο χυλός στο ψυγείο; Μπορώ να κάνω το χυλό απο τη προηγούμενη μέρα και να τις ψήσω την επομένη;
      #
      Σχόλιο από krisrhodes, 11-2-11  
      Καλησπέρα κ η δικιά μου ερώτηση είναι ο χυλός μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο ή αν τις κάνω τις βάφλες πώς μπορώ να τις ξαναζεστάνω;
      #
      Σχόλιο από vasiakrist, 22-2-11  
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

      10 Ερωτήσεις

      #
      Σχόλιο από Gogo24, 27-6-08  
      einai nostimotates... kante tis!!!!
      #
      Σχόλιο από glykoula, 19-5-09  
      Να ρωτησω κατι, μπορουμε να τις ψησουμε στην τοστιερα που κανουμε τα τοστ τριγωνακια; ή που αλλου μπορουμε να την ψησουμε ; γιατι ειδικη τοστιερα για βαφλες δεν εχω.
      #
      Σχόλιο από Sitronella, 19-5-09  
      Μόρφω πιστεύω κι εγώ πως εννοεί 600ml γάλα. Θα έλεγα όποιος την δοκιμάσει ξανά να χρησιμοποιήσει αυτή την ποσότητα και αν είναι πράγματι η σωστή, να το διορθώσουμε. glykoula δεν έχω δει ποτέ να κάνουν βάφλες αλλού, εκτός της ειδικής τοστιέρας.
      #
      Σχόλιο από chrisious, 12-9-09  
      πόσες βάφλες βγένουν σινίθος ?
      #
      Σχόλιο από νικουλα, 13-9-09  
      γλυκουλα να σε ρωτησω αν μου περισεψουν μπορω να τις φυλαξω στην καταψυξη??
      #
      Σχόλιο από fani 123, 2-2-10  
      ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ,ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΦΙΧΤΗ Η ΖΥΜΗ.ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΡΑΙΩΣΑ ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝ.ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ.ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΑΛΑ?
      #
      Σχόλιο από benetia, 23-11-10  
      σε τοστιερα βαφλιερα ξερετε ποσο χρονο θελει η καθε βαφλα??? βγαινει το ιδιο η τελικα σε βαφλιερα ειναι πιο γευστικη???
      #
      Σχόλιο από velentzes, 19-3-11  
      1η ερώτηση: διατήρηση του χυλού στο ψυγείο: Εγώ το κάνω πάντα γιατι ψήνω τις μισές τη μια μέρα και τις υπόλοιπες την επόμενη - κανένα πρόβλημα!!
      Ερώτηση 2η: το κόλπο είναι να σταματήσει η βαφλιέρα να καπνίζει. Ετσι έχετε τέλεια ψημένες βάφλες και τραγανές τη στιγμή που βγαίνουν. Για τραγανες σαν χωνακια παγωτου είναι διαφορετική η συνταγη, αν καταφέρω να τη βρω θα την ποστάρω.
      mkalliarou μήπως ξέχασες το μπέικιν ή μήπως είχε λήξει;
      #
      Σχόλιο από vasilia gen, 3-3-13  
      εγω που δεν εχω ειδικη συσκευει για το ψησιμο της βαφλας, ψηνω τις βαφλες μου σε ενα αντικολιτικο τηγανη με τη βοηθεια του κουταλιου. Βεβαια δεν βγαινουν μεγαλες αλλα εμενα μου αρεσουν πολυ ετσι
      #
      Σχόλιο από ~Art~, 29-6-13  
      Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να φτιάξω τις βάφλες στο τηγάνι επειδή δεν έχω βαφλιέρα; Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο γευστικά;

      6 Παραλλαγές

      #
      Σχόλιο από iraki, 8-8-09  
      einai poli nostimes. exo exo bafliera kai tis kano poli sixna me mia paralagi... bazo 1 koutalia tis soupas ouzo sti zimi kai otan psithoun oi bafles exoun tin elafria geusi tou glikanisou! einai teleies!!!!!!!!
      #
      Σχόλιο από bebinna, 11-10-10  
      Πολύ καλές δεν είχα πολύ γάλα και συμπλήρωσα τα 600ml με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Τέλειο Κυριακάτικο πρωινό!!!
      #
      Σχόλιο από karioka, 27-3-11  
      πολυ καλη !!! εγω βεβαια αφαιρεσα 50γρ. αλευρι και προσθεσα 100γρ. ζαχαρη παραπανω!
      #
      Σχόλιο από κεανίτα, 24-8-11  
      Τέλειες έγιναν και ήταν πανεύκολες! Πρώτη φορά έκανα βάφλες και ενθουσιάστηκα! Μπράβο για την υπέροχη συνταγή!
      Βγήκαν περίπου 15 βάφλες όπως στη φωτογραφία. Μόνο που έκανα κάποιες αλλαγές: έβαλα αλεύρι ζαχαροπλαστικής και καθόλου μπέικιν πάουντερ και αντί για 600μλ γάλα έβαλα 300μλ νερό και 300 μλ γάλα για να βγουν πιο τραγανές. Ακόμα έβαλα 4 φακελάκια βανίλια και μύρισε το σπίτι!!!:):)
      #
      Σχόλιο από maria239, 22-1-12  
      πολυ νοστιμες & τραγανες οπως πρεπει να ειναι οι βαφλες.παρολο που τις εφτιαξα στην τοστιερα καθως δεν εχω βαφλιερα,& φοβηθηκα οτι θα ειναι μια αποτυχια.ανεβαζω & φωτο.μπορει να μην εχουν το σχημα της βαφλας ομως ειναι το ιδιο γευστικες.
      #
      Σχόλιο από efinikos, 11-9-12  
      thelw na tis ftiaxw alla den exw thn dynatothta na agorasw vafliera!! an tis kanw sto thgani tha vgoun?

      Άλλες φωτογραφίες

      Σχετικά άρθρα

      Χορτοφαγία
      Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
      Η συντήρηση των αυγών
      Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
      Τα αυγά στην κουζίνα μας
      Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
      Το αυγό και η διατροφική του αξία
      Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
      Ασφαλή νωπά αυγά
      Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

      Τη συνταγή προτείνουν:

      ΠΙΤΕΣ
      Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της litsadrak
      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της antigoni7
      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της vivika97
      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της karioka