Βακαλάος με πατάτες στη γάστρα
Λαχταριστό φιλέτο βακαλάου με θυμάρι και ρίγανη στη γάστρα με πατάτες.
Υλικά
-
4 φιλέτα μπακαλιάρου
-
3-4 μεγάλες πατάτες
-
2-3 μεγάλα κρεμμύδια
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
5-6 ώριμες ντομάτες
-
ντοματοχυμός
-
ελαιόλαδο
-
θυμάρι
-
ρίγανη
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λίγο νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
-
2
Λαδώνουμε τη γάστρα, απλώνουμε τα κρεμμύδια και πάνω τους τοποθετούμε τις πατάτες.
-
3
Σκεπάζουμε με τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό και το σκόρδο, αλατίζουμε, πιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C για 30λ περίπου ανάλογα τον φούρνο.
-
4
Έπειτα βγάζουμε τη γάστρα και προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, που έχουμε αλείψει με λαδορίγανη και θυμάρι.
-
5
Συνεχίζουμε το ψήσιμο με τη γάστρα ξεσκέπαστη για 20-30λ ακόμη στην ίδια θερμοκρασία.
Σχόλια (12)