Βανίλια κέικ

Bαθμολογία: 4.9048
       
 
21 ψήφοι
Aleksandra, 23.06.09

Περιγραφή

Καταπληκτικός συνδυασμός φρούτου βανίλιας και αρώματος λεμονιού.
Βανίλια κέικ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 γιαούρτι 2%
  • 1 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 συσκευασία άρωμα βανίλια
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  • 1/2 κούπας βούτυρο
  • άχνη για το πασπάλισμα
για την επικάλυψη
  • 3-4 βανίλιες σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γιαούρτι , Φρούτα , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά με το χέρι να ενωθούν (δε χρησιμοποιούμε μίξερ) και τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι.
  2. Σε ένα μπωλ κόβουμε σε φέτες τις βανίλιες και τις ανακατεύουμε με το αλεύρι και τη ζάχαρη. Τις απλώνουμε πάνω από το κέικ χωρίς να τις πατήσουμε.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
  4. Όταν ψηθεί και κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα ήταν οι βανίλιες να είναι ώριμες, για να είναι γλυκιές. Σε αντίθετη περίπτωση (δηλαδή αν είναι άγουρες) το γλυκό θα βγει ελαφρώς ξινό (όχι ότι είναι κάτι άσχημο. Απλώς σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι)

Οι βανίλιες μπορούν να καταψυχθούν άνετα όπως είναι, χωρίς καμία επεξεργασία και να χρησιμοποιηθούν και το χειμώνα σε περίπτωση που σε κάποιον αρέσει πολύ το γλυκό και θέλει να το φτιάξει και τότε.

Σχετικές συνταγές

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από SUMMER, 31-7-09  
    ΤΕΛΕΙΟ το γλυκακι! Σίγουρη επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 9-8-09  
    Σε ευχαριστώ summerπου εμπιστεύτικες τη συνταγή μου και χαίρομαι που σου άρεσετο αποτέλεσμα.Κι εμας στο σπίτι είναι απο τις αγαπημένες μας
    #
    Σχόλιο από golfo, 9-8-09  
    πολυ ωραιο και προτοτυπο κεικ!
    αρεσουν πολυ οι βανιλιες στην κορη μου,σκεφτομαι να της το κανω εκπληξη.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 31-8-09  
    Πολύ πρωτότυπη η συνταγή σου Αλεξάντρα! Θέλω να τη δοκιμάσω μια ερώτηση όμως, τις βανίλιες δεν τις ξεφλουδίζουμε; Τις βάζουμε σε λεπτά φετάκια στο γλυκό, με τη φλούδα τους, δεν είναι σκληρό έτσι;

    Επειδή μ' αρέσουν τα γλυκά με τα φρούτα και θέλω να τα 'χω και το χειμώνα, μ'έσωσες τώρα!
    Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 31-8-09  
    Οχι, Λία μου δεν τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε όπως είναι.Δεν είναι σκληρές όταν ψηθεί το γλυκό .Αν το φτιάξεις είμαι σίγουρη οτι θα το λατρέψεις!!!!!
    Τα αρώματά του είναι όλα τα λεφτά,πίστεψέ με.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 31-8-09  
    Λέω να το φτιάξω το Σαββατοκύριακο, μιας και αρέσουν πολύ οι βανίλιες στη μητέρα μου! Απλά να ρωτήσω: πώς θα χτυπηθεί κρύο βούτυρο χωρίς μίξερ; Αν το λιώσω ή αν βάλω λάδι πειράζει;
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 31-8-09  
    Ααα και σε τί μέγεθος ταψιού να το βάλω;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 31-8-09  
    Ρηνιώ μου θα βάλεις μαργαρίνη τύπου soft και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στο χτύπημα,όσο για το ταψί, ενα ταψάκι 28-30cm.είναι οκ .
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 5-9-09  
    Αλεξάνδρα μου μπράβο μπράβο μπράβο! Σήμερα έφτιαξα το κέικ σου και είναι πολύ ωραίο! Μύρισε υπέροχα και απ'ό,τι δοκίμασα (ζύμη, γιατί είναι ζεστό και δεν το έκοψα ακόμα) είναι γευστικότατο! Μόνο που δε μου φούσκωσε πολύ στο 28άρι ταψί...δεν πειράζει καθόλου βέβαια! Μια χαρά θα το φάμε και θα το κεράσουμε!
    Αναμείνατε φωτο!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 5-9-09  
    Ρηνιώ χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή μου.Αν το θέλεις πιο φουσκωτό την επόμενη φορά βάλ' το σε πιο μικρό ταψί.Εγώ το βάζω σε 28άρι.Πολύ ωραίες και οι φωτός σου.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 8-9-09  
    Εξαιρετικό!Μπράβο Αλεξάνδρα!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 10-9-09  
    Εξαιρετικό! Όπως ακριβώς το περίμενα!
    Στο δικό μου φούρνο, χρειάστηκε να το ψήσω παραπάνω, περίπου στα 50 λεπτά.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή
    #
    Σχόλιο από glykoula, 11-9-09  
    Καλημερα να κανω κ εγω μια ερωτηση;μπορει να φανει λιγο χαζει βεβαια. Τι φρουτο ειναι η βανιλια; Ετσι το ζηταμε στο μαναβικο;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 11-9-09  
    Εμεις εδω στη Θεσ/νίκη έτσι το λέμε αυτό το φρούτο.Μοιάζει με τα δαμάσκινα,αλλά είναι πιο στρόγγυλο σε σχήμα.Αν κοιτάξεις στις "αλλες φωτογραφίες"στην πρώτη θα δεις που έχω στο πιάτο.Βέβαια η συγκεκριμένη είναι απο το δέντρο μας και δεν είναι τόσο μεγάλη ,όσο οι άλλες του εμπορίου λόγω φαρμάκων.Ελπίζω να σε διαφώτισα ......
    #
    Σχόλιο από letoni, 16-9-09  
    Mόλις έβαλα το γλυκάκι στο φούρνο...μόνο που ξέχασα να βουτήξω τις βανίλιες στην ζάχαρη και το αλεύρι!!! Ελπίζω να μου βγει καλό :)
    #
    Σχόλιο από stelia, 17-9-09  
    ΑΡΙΣΤΑ!!!! Το γλυκό, μου έγινε ΤΕΛΕΙΟ!!! τόσο σε εμφάνιση όσο και στη γεύση!!! Είναι πανεύκολο!! γρήγορο!! και κυρίως ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!! ΄Ολα τα χρυσά πηρουνάκια είναι δικά σου Αlexandra μου και λίγα είναι!!! Με πολλή αγάπη!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-9-09  
    Εξαιρετικά εύκολο στην παρασκευή του, γρήγορο και βέβαια πολύ μυρωδάτο, αφράτο και νόστιμο.
    Φαντάζομαι πως είναι εξαιρετικό ως βάση για πολλές δοκιμές.
    Έκανα δυο μικρές αλλαγές, χρησιμοποίησα ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και αλεύρι με μπέικιν αντί για φαρινάπ. Νομίζω πως δεν είχε καμία διαφορά.
    Το έκανα σε μικρότερο ταψί και έτσι φούσκωσε περισσότερο. Έκανε πολύ ώρα να ψηθεί, αλλά μου αρέσουν τα φουσκωτά κέικ!
    Σε ευχαριστούμε Αλεξάνδρα.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 22-9-09  
    Στέλλα μου χαίρομαι που σου άρεσε το κέικ μου,ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 11-11-09  
    Πολύ νόστιμο ! Οι οδηγίες σου ακριβείς και τις ακολούθησα πιστά, χωρίς ν΄ αλλάξω τίποτα.
    Ταψί έβαλα μεγάλο αλλά και πάλι, βγήκε πάρα πολύ αφράτο. Την επόμενη φορά θα το φτιάξω στη φόρμα του κέικ.
    Το έκανα και χωρίς τις βανίλιες και βγήκε το ίδιο νόστιμο ! Μπορώ να πω ότι μου άρεσε περισσότερο. Δεν ήταν τόσο γλυκό...
    Μπράβο !

    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 11-11-09  
    Κρίστα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.Αν το ξαναφτιάξεις όμως το γλυκό βάλε και τις βανίλιες μην νομίζεις δεν το κάνουν πολύ πιο γλυκό, αν είναι μάλιστα και λίγο ξινούτσικες....
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από SUMMER, 31-7-09  
    ΤΕΛΕΙΟ το γλυκακι! Σίγουρη επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 9-8-09  
    Σε ευχαριστώ summerπου εμπιστεύτικες τη συνταγή μου και χαίρομαι που σου άρεσετο αποτέλεσμα.Κι εμας στο σπίτι είναι απο τις αγαπημένες μας
    #
    Σχόλιο από golfo, 9-8-09  
    πολυ ωραιο και προτοτυπο κεικ!
    αρεσουν πολυ οι βανιλιες στην κορη μου,σκεφτομαι να της το κανω εκπληξη.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 5-9-09  
    Αλεξάνδρα μου μπράβο μπράβο μπράβο! Σήμερα έφτιαξα το κέικ σου και είναι πολύ ωραίο! Μύρισε υπέροχα και απ'ό,τι δοκίμασα (ζύμη, γιατί είναι ζεστό και δεν το έκοψα ακόμα) είναι γευστικότατο! Μόνο που δε μου φούσκωσε πολύ στο 28άρι ταψί...δεν πειράζει καθόλου βέβαια! Μια χαρά θα το φάμε και θα το κεράσουμε!
    Αναμείνατε φωτο!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 5-9-09  
    Ρηνιώ χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή μου.Αν το θέλεις πιο φουσκωτό την επόμενη φορά βάλ' το σε πιο μικρό ταψί.Εγώ το βάζω σε 28άρι.Πολύ ωραίες και οι φωτός σου.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 8-9-09  
    Εξαιρετικό!Μπράβο Αλεξάνδρα!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 10-9-09  
    Εξαιρετικό! Όπως ακριβώς το περίμενα!
    Στο δικό μου φούρνο, χρειάστηκε να το ψήσω παραπάνω, περίπου στα 50 λεπτά.
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή
    #
    Σχόλιο από letoni, 16-9-09  
    Mόλις έβαλα το γλυκάκι στο φούρνο...μόνο που ξέχασα να βουτήξω τις βανίλιες στην ζάχαρη και το αλεύρι!!! Ελπίζω να μου βγει καλό :)
    #
    Σχόλιο από stelia, 17-9-09  
    ΑΡΙΣΤΑ!!!! Το γλυκό, μου έγινε ΤΕΛΕΙΟ!!! τόσο σε εμφάνιση όσο και στη γεύση!!! Είναι πανεύκολο!! γρήγορο!! και κυρίως ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!! ΄Ολα τα χρυσά πηρουνάκια είναι δικά σου Αlexandra μου και λίγα είναι!!! Με πολλή αγάπη!!!!!!
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 11-11-09  
    Πολύ νόστιμο ! Οι οδηγίες σου ακριβείς και τις ακολούθησα πιστά, χωρίς ν΄ αλλάξω τίποτα.
    Ταψί έβαλα μεγάλο αλλά και πάλι, βγήκε πάρα πολύ αφράτο. Την επόμενη φορά θα το φτιάξω στη φόρμα του κέικ.
    Το έκανα και χωρίς τις βανίλιες και βγήκε το ίδιο νόστιμο ! Μπορώ να πω ότι μου άρεσε περισσότερο. Δεν ήταν τόσο γλυκό...
    Μπράβο !

    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 11-11-09  
    Κρίστα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.Αν το ξαναφτιάξεις όμως το γλυκό βάλε και τις βανίλιες μην νομίζεις δεν το κάνουν πολύ πιο γλυκό, αν είναι μάλιστα και λίγο ξινούτσικες....
    #
    Σχόλιο από KΡΙΣΤΑ, 11-11-09  
    Αλεξάνδρα μου, όπως είπα και παραπάνω, το έκανα...και με βανίλιες...και χωρίς !
    Ήταν πολύ νόστιμο και πάρα πολύ αφράτο και στις δυο περιπτώσεις !
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 11-11-09  
    Ουπς!ζητάω συγνώμη δεν το κατάλαβα.
    Οπότε εσυ ξέρεις καλύτερα τα γούστα σας.
    Να'σαι καλά και πάλι σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
    Καλή σου μέρα:-)
    #
    Σχόλιο από bebinna, 26-7-10  
    Πολύ ενδιαφέρουσα γεύση! Ανάλαφρο και ντελικάτο! Πρόσθεσα ένα κουταλάκι του γλυκού μπέκιν στην κόκκινη φαρίνα και έγινε πραγματικά φουσκωτό και αφράτο. Επίσης έβαλα 4 αυγά μιας και αυτά που είχα ήταν πολύ μικρά. (μετά από κάμποσα κέικ με γιαούρτι, πιστεύω ότι κάνει πραγματικά την διαφορά και νομίζω ότι θα σταματήσω να χρησιμοποιώ γάλα- το γιαούρτι δίνει άλλη διάσταση στην γεύση) ευχαριστώ για την δροσερή καλοκαιρινή συνταγή. Τέλος θα ήθελα να πω ότι όχι μόνο η γεύση άλλα και τα χρώματα αυτού του γλυκού είναι εξαίσια.
    #
    Σχόλιο από xristina_nt, 10-9-10  
    Πολύ νόστιμο γλυκό. Μπράβο
    #
    Σχόλιο από sange, 9-12-10  
    Εξαιρετικό! Μόνο που την επόμενη φορά θα το χτυπήσω με μίξερ, για να γίνει πιο αφράτο. Πάντως η γεύση και το άρωμά του μας ενθουσίασαν. Μπράβο για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από athsok, 16-12-10  
    Eftiaksa to idio me stafides kai kanela einai apla FANTASTIKO. enoeite 5 pirounakia an kai den prolaba na faw mou to fagane. tha ksanaftiakso me milo... miaaaammm
    #
    Σχόλιο από boufos, 30-5-11  
    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ.ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ειρήνη Κ, 15-9-11  
    πολύ ωραίο και εύκολο κέικ! αφράτο και πεντανόστιμο! σε ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από maria68, 24-9-11  
    υπεροχο μυρωδατο κεικ!με μια γλυκοξινη γευση που μενει στο στομα και ενα αρωμα που "σπαει" τη μυτη.Προσθεσα λιγο σιροπακι απο τη μαρμελαδα με βανιλιες και κρασι της ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ44 και εγινε ακομα πιο ιδιαιτερο!ευχαριστω για την υπεροχη συνταγη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 31-8-09  
    Πολύ πρωτότυπη η συνταγή σου Αλεξάντρα! Θέλω να τη δοκιμάσω μια ερώτηση όμως, τις βανίλιες δεν τις ξεφλουδίζουμε; Τις βάζουμε σε λεπτά φετάκια στο γλυκό, με τη φλούδα τους, δεν είναι σκληρό έτσι;

    Επειδή μ' αρέσουν τα γλυκά με τα φρούτα και θέλω να τα 'χω και το χειμώνα, μ'έσωσες τώρα!
    Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 31-8-09  
    Οχι, Λία μου δεν τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε όπως είναι.Δεν είναι σκληρές όταν ψηθεί το γλυκό .Αν το φτιάξεις είμαι σίγουρη οτι θα το λατρέψεις!!!!!
    Τα αρώματά του είναι όλα τα λεφτά,πίστεψέ με.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 31-8-09  
    Λέω να το φτιάξω το Σαββατοκύριακο, μιας και αρέσουν πολύ οι βανίλιες στη μητέρα μου! Απλά να ρωτήσω: πώς θα χτυπηθεί κρύο βούτυρο χωρίς μίξερ; Αν το λιώσω ή αν βάλω λάδι πειράζει;
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 31-8-09  
    Ααα και σε τί μέγεθος ταψιού να το βάλω;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 31-8-09  
    Ρηνιώ μου θα βάλεις μαργαρίνη τύπου soft και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στο χτύπημα,όσο για το ταψί, ενα ταψάκι 28-30cm.είναι οκ .
    #
    Σχόλιο από glykoula, 11-9-09  
    Καλημερα να κανω κ εγω μια ερωτηση;μπορει να φανει λιγο χαζει βεβαια. Τι φρουτο ειναι η βανιλια; Ετσι το ζηταμε στο μαναβικο;
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 11-9-09  
    Εμεις εδω στη Θεσ/νίκη έτσι το λέμε αυτό το φρούτο.Μοιάζει με τα δαμάσκινα,αλλά είναι πιο στρόγγυλο σε σχήμα.Αν κοιτάξεις στις "αλλες φωτογραφίες"στην πρώτη θα δεις που έχω στο πιάτο.Βέβαια η συγκεκριμένη είναι απο το δέντρο μας και δεν είναι τόσο μεγάλη ,όσο οι άλλες του εμπορίου λόγω φαρμάκων.Ελπίζω να σε διαφώτισα ......

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-9-09  
    Εξαιρετικά εύκολο στην παρασκευή του, γρήγορο και βέβαια πολύ μυρωδάτο, αφράτο και νόστιμο.
    Φαντάζομαι πως είναι εξαιρετικό ως βάση για πολλές δοκιμές.
    Έκανα δυο μικρές αλλαγές, χρησιμοποίησα ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και αλεύρι με μπέικιν αντί για φαρινάπ. Νομίζω πως δεν είχε καμία διαφορά.
    Το έκανα σε μικρότερο ταψί και έτσι φούσκωσε περισσότερο. Έκανε πολύ ώρα να ψηθεί, αλλά μου αρέσουν τα φουσκωτά κέικ!
    Σε ευχαριστούμε Αλεξάνδρα.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 22-9-09  
    Στέλλα μου χαίρομαι που σου άρεσε το κέικ μου,ευχαριστώ για τα πιρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από johnvfc, 30-5-11  
    Μπράβο, εύκολη, απλή και γρήγορη συνταγή. Πολύ ωραίο, αφράτο και νόστιμο. Για την επικάλυψη έφτιαξα σιρόπι σοκολάτας με κακάο, ζάχαρη, νερό και βανίλια. Στο τέλος το διακόσμησα με φράουλες. Εξαφανίστηκε την ίδια μέρα. Ευχαριστούμε πολύ.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κεικ/Μαφινς/Μπισκότα κτλ
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της monbebe
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της xristina_nt
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 413 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA